Înțelegerea oamenilor a expresiei „mâncare scumpă” variază foarte mult. Pentru unii înseamnă somon roșu, pentru alții trufe. Există o gamă întreagă de produse alimentare cu etichete de preț pe care nu le-ați crede că ar fi posibile.
Când vine vorba de mâncare, se poate simți ca o plăcere, dar unele restaurante te vor face să te întorci, mai mult decât altele. Există câteva feluri de mâncare în lume care costă o avere absolută. Și fie din cauza ingredientelor scumpe pe care le folosesc, fie din cauza bijuteriilor pe care le includ, au ajuns pe lista cu cele mai scumpe feluri de mâncare de pe planetă.
Este cea mai scumpă supă din lume, care este servită în restaurantul Kai Mayfair din Londra. Pentru acest fel de mâncare va trebui să plătiți 190 de dolari. Dacă vă gândiți că este puțin prea mult pentru un pic de lichid pe farfurie, lista de ingrediente vă poate convinge altfel. Supa este are următoarele incrediente:
Nu suntem din cei care refuzăm orice fel de pizza, mai ales când sunt fabricate în Italia, dar aceasta dintr-un restaurant din Salerno este prea mult chiar și pentru noi. Pizza este numită în mod adecvat Ludovic al XIII-lea, ducându-ne către anii opulenței regilor și are toppinguri de caviar dovedind că-și merită numele. Eticheta de preț merge mână în mână cu ingredientele scumpe din fructe de mare din mâncarea italiană clasică. Prețul pentru această pizza este de 8,786 de dolari.
Hot-dog-urile cu care sunteți obișnuiți nu se apropie deloc de această bijuterie culinară. DougieDog este cel mai scump hot-dog pe care îl cunoaștem și dintr-un motiv întemeiat. Ceea ce ai în interiorul cocului este un bratwurst infuzat cu coniac Louis XIII vechi de o sută de ani, apoi acoperit cu homar și carne de vită Kobe și, în cele din urmă, stropit cu ulei de trufe. Acest lucru ar putea părea o aventură prea fantezistă pentru un simplu hot-dog, dar punem pariu că gustul o justifică. Prețul pentru un astfel de hot-dog de lux, este de 100 de dolari.
Ne plac prăjiturile, dar Sweet Surrender a dus arta de a face prăjituri la un nivel cu totul nou și nu știm dacă putem privi vreodată înapoi. Cupcake-ul Decadence D’Or este fabricat dintr-un bob de ciocolată foarte rar numit Porcelana Criollo și este acoperit cu caviar de vanilie din aur tahitian, precum și cu niște fulgi de aur comestibili. Dacă doriți să comandați această piesă de artă, va trebui să anunțați bucătarii cu două zile înainte. Pentru un asemenea deliciu va trebui să plătiți 750 de dolari.
Sydney are reputația de a fi scump, așa că, în mod firesc, un fel de mâncare precum Posh Pie are sens aici. Plăcinta cu carne de 12.000 de dolari este alcătuită din două bucăți diferite de carne de vită premium și doi homari australieni, dar asta nu este tot. Sunt incluse trufele negre și ciupercile italiene, precum și o frunză de aur comestibilă. Un fel de mâncare elegant în toate sensurile cuvântului.
De la fructe și legume gourmet până la condimente care necesită multă muncă și trufe albe adulmecate de porci instruiți, verificați numărătoarea inversă a celor mai scumpe ingrediente din întreaga lume.
Aceste stridii monstru, deseori numite friptura oceanului, se ridică la 70 de dolari pe stridie. Sunt cultivate la ferma de stridii Coffin Bay din sudul Australiei și stridiile sunt atât de mari și scumpe, deoarece au voie să crească până la șapte ani și au mult mai multă carne decât alte soiuri.
Acest ulei de măsline extravirgin ultra-premium din Grecia este renumit pentru aroma sa distinctă de fructe și aciditatea scăzută. Măslinele Koroneiki sunt presate în aceeași zi când sunt culese pentru a păstra mai bine aroma intensă proaspătă și fructată. O sticlă de 500 ml vă va costa în jur de 74 de dolari, cu toate acestea, creațiile personalizate pot costa până la 12.480 de dolari.
Caviarul din sturionul beluga este cel mai căutat dintre toate speciile de sturioni, iar o parte din motive este că peștii au nevoie de până la 25 de ani pentru a se maturiza și a începe să producă ouă. Un ou mai mare este preferat atunci când vine vorba de caviar, iar icrele produse de sturionul beluga sunt semnificativ mai mari decât alte tipuri. Cel mai scump caviar din lume se numește Almas, care este un brand iranian care se vinde în mod regulat cu 34.500 de dolari pe kilogram.
Nu numai caviarul Almas este cel mai scump caviar din lume, ci și cel mai scump aliment de pe planetă. Spre deosebire de alte tipuri de caviar care sunt gri, maro sau negru, Almas este de culoare aurie, galben unt, deoarece provine exclusiv dintr-un pește albino cu vârsta cuprinsă între 60 și 100 de ani. În rusă, „Almas” înseamnă diamant și acest caviar exclusiv este vândut într-o tablă acoperită cu aur de 24 de karate.