Cât putem trăi, de fapt, fără mâncare și apă. S-a crezut altceva până acum

Cât putem trăi, de fapt, fără mâncare și apă. S-a crezut altceva până acum
Cât putem trăi, de fapt, fără mâncare și apă

Conform specialiștilor, răspunsul la această întrebare depinde de o serie de factori. Până acum, se cunoștea că un individ poate supraviețui fără hrană cel mult opt săptămâni, însă un grup de persoane susține că ”recordul” poate fi surclasat.

Putem trăi fără mâncare și apă? Adepții Breatharianismului vin cu o nouă teorie

Din punct de vedere medical, majoritatea doctorilor consimt ca oamenii cu o bună stare de sănătate pot trăi până la opt săptămâni fără hrană, în condițiile în care dispun de apă. Însă, așa cum oamenii sunt diferiți, și organismul uman răspunde diferit, căci, în timp ce unii pot rezista mai mult, alții își pot pierde viața în lipsa alimentării.

Un trup puternic, cu o formă fizică bună, poate asigura supraviețuirea pe perioade lungi de timp, dar în același mod poate ajuta și surplusul de grăsime, organismul păstrând energia necesară supraviețuirii în depozite de grăsime, carbohidrați și proteine. Un alt factor important este clima. Atât vremea rece, cât și cea caldă afectează organismul în lipsa alimentării. În cazul temperaturilor ridicate, căldura favorizează și grăbește procesul de deshidratare, iar în cazul opus, organismul va consuma mai multă energie pentru a menține temperatura corpului.

După câteva zile de înfometare:

  • Slăbiciune;
  • Stare confuză;
  • Diaree cronică;
  • Iritabilitate;
  • Dificultăți în activitățile decizionale;
  • Scăderea libidoului;
  • Deficiențe imunitare.

Supraviețuirea fără apă, în schimb, este dferită față de cea legată de hrană. Oamenii au nevoie de apă ca să trăiască. Organismul pierde apă prin transpirație, urină, fecale și chiar respirație, așa că pentru a funcționa în parametri normali, trupul nostru are nevoie permanentă de apă.

Despre traiul cu aer și lumină

Un grup de persoane, denumit Breathariani, susține că se poate renunța definitiv la hrană și lichide, supraviețuind doar cu aer și lumină. Conceptul este întâlnit în mai multe tradiții, printre care China și Japonia. Breatharienii sunt convinși că un individ poate renunța la apă și hrană și supraviețui cu ”prana”(energia chi), puterea vieții.  Este important de menționat că unii adepți ai acestui stil și-au pierdut viața sau au avut parte de complicații medicale în încercarea de convertire. 

Urmăriți Playtech.ro și pe