Nutriționistul Mihaela Bilic, avertisment dur pentru iubitorii de cireșe. Ce schimbări se produc în organism atunci când mâncăm aceste fructe

Nutriționistul Mihaela Bilic, avertisment dur pentru iubitorii de cireșe. Ce schimbări se produc în organism atunci când mâncăm aceste fructe
Nutriționistul Mihaela Bilic, avertisment dur pentru iubitorii de cireșe. Ce schimbări se produc în organism atunci când mâncăm aceste fructe

Cunoscutul medic nutritionist, Mihaela Bilic ne avertizează asupra efectelor consmului excesiv de cireșe. Chiar dacă le găsim pe piață pentru o perioadă scurtă de timp, medicul ne recomandă să le mâncăm cu măsură pentru a nu regreta ulterior.

Ce trebuie să știm atunci când consumăm cireșe

Mihaela Bilic este unul dintre cei mai apreciați medici nutriționiști, sfaturile sale venind mereu cu informații utile, menite să-i facă pe oameni să înțeleagă mai bine care sunt alegerile potrivite pentru o sănătate de fier.

Pentru că este sezonul cireșelor, medicul nutriționist a ales să atragă atenția asupra consumului excesiv de cireșe. Deși recunoaște că aceste fructe delicioase creează dependență, este important să știm că ele pot crea și colăcei pe abdomen. Da, este foarte adevărat că cireșele îngrășă, asemeni altor fructe, dacă sunt consumate în cantități foarte mari.

Puțini sunt cei cărora nu le plac cireșele. Și și mai puțini sunt cei care mănâncă cireșe cu moderație, adică un pumn, doi. Cei mai mulți dintre noi așteaptă cireșele ca pe o sărbătoare, ca pe un moment de frenezie de consum. Și pe bună dreptate, doar câteva săptămâni din an te poți delecta cu cirese.

Deci, după părerea mea, având în vedere preferințele majorității putem defini normalitatea așa: cireșele sunt un deliciu și se mănâncă cu castronul (adică cu kilogramul)! Diuretice și laxative, cireșele contin sorbitol, o forma de zahar care balonează, dar și accelerează tranzitul. Așa că nu vă mirați, cireșele umflă burta și de multe ori ăsta e semnul că trebuie să ne oprim din mâncat”.

Cireșele pot fi folosite în curele de detoxifiere

Mihaela Bilic sfătuiește iubitorii cireșelor de iunie să țină cont la ce mănâncă pe parcursul zilei, calculându-și cu aproximație caloriile atunci când au poftă de o cantitate mai mare din aceste fructe irezistibile.

Efectul diuretic e asigurat de conținutul mare de potasiu, un argument important dacă vreți să folosiți cireșele pentru o cură detox (ca aliment unic, 1-2 kg/zi). Și dacă tot vorbim de cură, n-ar fi rău să vă aduc aminte că cireșele îngrașă. Bineînțeles, nu vorbesc de cireșele de mai, apoase și fără gust, ci de bunăciunile dulci și pietroase care urmează în iunie.

Cu 600cal/kg cireșele pot afecta silueta… dacă exagerăm. Ajustați-va dieta în funcție de câte cireșe vreți să mâncați, puteți renunța la o masă de dragul lor sau puteți mânca numai cireșe o zi întreagă. Nici varianta cu 1-2 kg în plus la cântar după o cură de cirese nu e dramatică, în definitiv merită “sacrificiul”. Și aveți tot timpul să slăbiți până la anu’ în luna mai… pentru un alt ospăț cu cireșe”, a scris Mihaela Bilic, a scris nutriționistul pe Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI