30 ian. 2023 | 13:51

Cât durează examenul auto la traseu. Greșeli pe care să le eviți ca să treci cu brio proba practică

Diverse
Cât durează examenul auto la traseu. Greșeli pe care să le eviți ca să treci cu brio proba practică
Cât durează examenul auto la traseu

Proba practică a examenului auto a rămas neschimbată de mulți ani, iar cei proaspeți veniți la volan știu la ce să se aștepte, însă asta nu înseamnă că scapă de emoții. Cât durează examenul auto la traseu, la ce trebuie să fii atent în timp examenului și ce nu trebuie să faci, află în rândurile de mai jos.

Proba practică pentru permis. Cât durează examenul auto la traseu

După ce ai trecut de proba teoretică a examenului auto urmează proba practică. Pentru a obține permisul cu succes, trebuie să nu depășești 20 de puncte de penalizare. Aceste puncte se adună în funcție de gravitatea greșelilor pe care le faci.

Citește și: Cât costă să faci școala de șoferi pe o mașină automată în 2023. Suma pe care trebuie să o scoți din buzunar

Chiar dacă emoțiile sunt mari, cu multă atenție și determinare vei trece cu siguranță de proba practică. În primul rând, trebuie să știi la ce să te aștepți atunci când te urci în mașină.

Proba practică constă în efectuarea unor manevre practice de conducere a autovehiculului. După caz, aceste manevre se vor efectua în poligon sau în trafic. De asemenea, proba practică poate avea loc în localitate și în afara acestora. Se susține cu examinatori atestați de DRPCIV și durează minim 25 de minute.

În cadrul probei practice, examinatorul va avea în vedere mai multe aspecte. În primul rând, este importantă pregătirea și controlul vehiculului cu accent pe menținerea siguranței rutiere. Aici vorbim despre: verificarea mașinii înainte de pornire, verificarea oglinzilor, reglajul acestora și reglajul scaunelor.

Citește și: Taxă permis auto 2023. Unde se plătește și câți bani trebuie să scoți din buzunar

Examinatorul va fi foarte atent și la comportamentul în trafic al candidatului, adică atenția la trecerile de pietoni, schimbarea benzilor de circulației, pornirea de pe loc, de la semafor și multe altele.

Manevrele de conducere preventivă și siguranță rutieră sunt, de asemenea, foarte importante. Examinatorul va evalua: manevrele de mers înapoi drept, mers înapoi cu viraj, manevra de întoarcere, manevra de parcare paralelă sau perpendiculară și manevra de oprire în caz de urgență.

Sfaturi pentru a promova examenul auto

Este important ca mașina folosită pentru a da examenul auto proba practică este să fie aceea cu care ați făcut orele de instructaj, deoarece vă este familiară și este mai ușor de folosit decât o mașină necunoscută, mai ales atunci când sunteți începător. Iată alte lucruri pe care este bine să le aveți în vedere:

  • Acordă prioritate

Din punct de vedere legal, neacordarea de prioritate se pedepsește cu reținerea permisului pentru o perioadă de 30-90 de zile. Însă, în timpul examenului auto, neacordarea de prioritate se pedepsește cu încheierea nefavorabilă a examenului de conducere.

Citește și: Devine obligatoriu pentru români. Schimbarea majoră de la examenul pentru permisul motocicliștilor

Acordați mereu prioritate pietonilor și altor autovehicule atunci când au dreptul și nu uitați să respectați regulile de circulație în zona stațiilor de autobuz și a celorlalte mijloace de transport în comun.

  • Indicatoarele STOP și CEDEAZĂ TRECEREA

Atunci când întâlniți indicatorul STOP mașina trebuie să fie oprită în dreptul indicatorului, fără a îl depăși, indiferent de cât de aglomerat sau liber este drumul. STOP-ul trebuie făcut obligatoriu.

În schimb, atunci când întâlnim semnul CEDEAZĂ TRECEREA, nu trebuie să opriți mașina, ci să oferim prioritate tuturor celor care se deplasează pe drumul cu prioritate.

Citește și: Ce a făcut un bărbat la examenul pentru permisul auto. Polițiștii l-au picat pe loc

  • Trecerile de pietoni

Atunci când vă apropiați de trecerile de pietoni, trebuie să reduceți viteza cu până la 30 km/h și să oferim prioritate pietonilor aflați pe sensul nostru de mers. În caz contrar, examinatorul poate încheia proba practică nefavorabil pentru dumneavoastră.

Parteneri
Ce au putut să scrie kosovarii după ce UEFA a dat decizia în cazul meciului România - Kosovo
Redactia.ro
Preparatul biblic care e la mare căutare în zilele noastre. Această mâncare simplă, dar plină de savoare, a devenit o vedetă culinară
Click.ro
Ce spun ucrainenii despre încheierea războiului. Sondajul care contrazice ce se știa până acum
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Femeia care le știa toate secretele rupe tăcerea! Ce a povestit Flora Năstase despre intimitatea relației dintre Adriana Bahmuțeanu și Silviu Prigoană. 'Silviu mă suna'
Unica.ro
Adăposturi antiatomice și stocuri de alimente. Milioane de europeni au primit notificări
EVZ.ro
Cum se prepari kebab de pui cu sos după rețeta lui Chef Janni Alexandridis. Prânzul va fi delicios pentru toată familia
Spynews
Tragedie dublă în lumea muzicii. Legendele s-au stins unul după celălalt
Capital.ro
Imagini din casa lui Silviu Prigoană. E o fortăreață! Camerele copiilor arată ca în filmele SF. Tot confortul și mai mult de atât
Avantaje
ATENȚIE la SCOS BANII din BANCOMAT! Greșeala majoră care TE LASĂ FĂRĂ EI
Mediaflux
Încă un membru al trupei legendare Bee Gees a murit în mai puțin de o săptămână. Fanii din toată lumea sunt în doliu
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cum va fi vremea în perioada 21 noiembrie - 16 decembrie 2024. Se anunță temperaturi scăzute
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro