30 ian. 2023 | 13:51

Cât durează examenul auto la traseu. Greșeli pe care să le eviți ca să treci cu brio proba practică

Diverse
Cât durează examenul auto la traseu. Greșeli pe care să le eviți ca să treci cu brio proba practică
Cât durează examenul auto la traseu

Proba practică a examenului auto a rămas neschimbată de mulți ani, iar cei proaspeți veniți la volan știu la ce să se aștepte, însă asta nu înseamnă că scapă de emoții. Cât durează examenul auto la traseu, la ce trebuie să fii atent în timp examenului și ce nu trebuie să faci, află în rândurile de mai jos.

Proba practică pentru permis. Cât durează examenul auto la traseu

După ce ai trecut de proba teoretică a examenului auto urmează proba practică. Pentru a obține permisul cu succes, trebuie să nu depășești 20 de puncte de penalizare. Aceste puncte se adună în funcție de gravitatea greșelilor pe care le faci.

Citește și: Cât costă să faci școala de șoferi pe o mașină automată în 2023. Suma pe care trebuie să o scoți din buzunar

Chiar dacă emoțiile sunt mari, cu multă atenție și determinare vei trece cu siguranță de proba practică. În primul rând, trebuie să știi la ce să te aștepți atunci când te urci în mașină.

Proba practică constă în efectuarea unor manevre practice de conducere a autovehiculului. După caz, aceste manevre se vor efectua în poligon sau în trafic. De asemenea, proba practică poate avea loc în localitate și în afara acestora. Se susține cu examinatori atestați de DRPCIV și durează minim 25 de minute.

În cadrul probei practice, examinatorul va avea în vedere mai multe aspecte. În primul rând, este importantă pregătirea și controlul vehiculului cu accent pe menținerea siguranței rutiere. Aici vorbim despre: verificarea mașinii înainte de pornire, verificarea oglinzilor, reglajul acestora și reglajul scaunelor.

Citește și: Taxă permis auto 2023. Unde se plătește și câți bani trebuie să scoți din buzunar

Examinatorul va fi foarte atent și la comportamentul în trafic al candidatului, adică atenția la trecerile de pietoni, schimbarea benzilor de circulației, pornirea de pe loc, de la semafor și multe altele.

Manevrele de conducere preventivă și siguranță rutieră sunt, de asemenea, foarte importante. Examinatorul va evalua: manevrele de mers înapoi drept, mers înapoi cu viraj, manevra de întoarcere, manevra de parcare paralelă sau perpendiculară și manevra de oprire în caz de urgență.

Sfaturi pentru a promova examenul auto

Este important ca mașina folosită pentru a da examenul auto proba practică este să fie aceea cu care ați făcut orele de instructaj, deoarece vă este familiară și este mai ușor de folosit decât o mașină necunoscută, mai ales atunci când sunteți începător. Iată alte lucruri pe care este bine să le aveți în vedere:

  • Acordă prioritate

Din punct de vedere legal, neacordarea de prioritate se pedepsește cu reținerea permisului pentru o perioadă de 30-90 de zile. Însă, în timpul examenului auto, neacordarea de prioritate se pedepsește cu încheierea nefavorabilă a examenului de conducere.

Citește și: Devine obligatoriu pentru români. Schimbarea majoră de la examenul pentru permisul motocicliștilor

Acordați mereu prioritate pietonilor și altor autovehicule atunci când au dreptul și nu uitați să respectați regulile de circulație în zona stațiilor de autobuz și a celorlalte mijloace de transport în comun.

  • Indicatoarele STOP și CEDEAZĂ TRECEREA

Atunci când întâlniți indicatorul STOP mașina trebuie să fie oprită în dreptul indicatorului, fără a îl depăși, indiferent de cât de aglomerat sau liber este drumul. STOP-ul trebuie făcut obligatoriu.

În schimb, atunci când întâlnim semnul CEDEAZĂ TRECEREA, nu trebuie să opriți mașina, ci să oferim prioritate tuturor celor care se deplasează pe drumul cu prioritate.

Citește și: Ce a făcut un bărbat la examenul pentru permisul auto. Polițiștii l-au picat pe loc

  • Trecerile de pietoni

Atunci când vă apropiați de trecerile de pietoni, trebuie să reduceți viteza cu până la 30 km/h și să oferim prioritate pietonilor aflați pe sensul nostru de mers. În caz contrar, examinatorul poate încheia proba practică nefavorabil pentru dumneavoastră.

Digisport.ro
La 2 ani de la retragere, Serena Williams a apărut în tribune la US Open și i-a lăsat "mască" pe fani cu noul look
Stirile PROTV
Brad Pitt şi George Clooney, apariţie spectaculoasă la Festivalul de film de la Veneția, alături de partenerele lor. FOTO
PlaySport
Gestul total neașteptat al miliardarului Țiriac. De ce i-a cerut supercampioanei Ionela Cozmic să returneze mașina Hyundai la câteva zile după ce a primit-o
Ego.ro
Tortul de la botezul fiului Vlăduței Lupău, DISTRUS cu ciocanele! Ce s-a întâmplat
ProActual
Maria de la Insula Iubirii, surprinsă la piscină cu un manelist! A uitat de Dani, Marcel, Alin, Beni și iubitul care a dus-o în Grecia
EVZ.ro
Cum a distrus Ceaușescu mintea românilor. Planul neterminat
Spynews.ro
Radu Vâlcan și-a descoperit noi pasiuni, după botezul fiicei Laurei Cosoi! Prezentatorul TV s-a apucat de olărit! | VIDEO
PRO TV
Kate Middleton și William au început pregătirile pentru înmormântarea Regelui Charles. Starea de sănătate a monarhului s-ar fi agravat: „Nu mai are putere”
Adevarul
Avans spectaculos al lucrărilor la tronsonul cinci din viitoarea autostradă Sibiu-Pitești
BZI.ro
Irina Loghin a ajuns la poliție! „Sunt extrem de supărată și întristată!”
Sport.ro
FOTO Imaginea pentru care 'cea mai sexy femeie' din lume a primit peste 100.000 de euro: "O adevărată zeiță!"
Viva.ro
Adevărul din spatele Internetului! Cum arată Denise Rifai fără machiaj și filtre de înfrumusețare. Fanii abia au recunoscut-o în fotografia de la plajă
Parteneri
A murit unul dintre cei mai mari comentatori sportivi ai României
Redactia.ro
Anca Țurcașiu, cea mai mândră bunică! Nepoțica ei a fost botezată: „Sunt extrem de fericită că las în urma mea viață!”
Click.ro
Vești rele de pe Frontul de Est, unde Ucraina pierde: „Apărarea e atât dezorganizată, încât rușilor nu le vine să creadă că înaintează”
Digi24
Poza cu vedeta GOALĂ la duș a scăpat pe net! Ce tatuaje INTIME are: S-au văzut TOATE
Vocea.biz
Val de comentarii după cea mai recentă apariție a Nicoletei Luciu. 'Nu te mai recunosc' Cum arată acum vedeta / FOTO
Unica.ro
Trei zodii care vor avea o toamnă plină de provocări. Deciziile le vor influența viitorul
EVZ.ro
Horoscop luni, 2 septembrie 2024: Fecioarele au un început de săptămână aglomerat
Spynews
Se suspendă permisul de conducere! Șoferii care nu mai au drept de circulație
Capital.ro
Cristina de la Insula iubirii, adevărul despre relația ei cu Andrei după finala showului. Ce nu s-a văzut la TV: „Nu și-a propus să mă înșele”
Avantaje
Începe O NOUĂ ETAPĂ de recalculare A PENSIILOR. BANI IN PLUS pentru un milion de oameni
Mediaflux
Radu Vâlcan și-a descoperit noi pasiuni, după botezul fiicei Laurei Cosoi! Prezentatorul TV s-a apucat de olărit! | VIDEO
Spynews.ro
Planta menționată în Biblie, recunoscută pentru capacitatea sa de a contribui la „purificarea trupului, a sufletului și a minții"
Realitatea.net
Tristan Tate, surprins la cină alături de o ispită de la Insula Iubirii, sezonul 8! Ce fată a ieșit cu celebrul milionar
Antena 1
Câți bani vor primi în plus românii cu pensii mici după marea recalculare. Anunțul făcut de șeful Casei de Pensii
Impact.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro