Veste importantă pentru români. Codul Rutier a suferit anumite schimbări, iar persoanele care vor să conducă un autovehicul, dar nu au împlinit încă 18 ani, pot opta pentru un permis de conducere categoria AM, A1 sau B1 dacă au aproape sau au depăşit vârsta de 16 ani. Câți bani trebuie să dai pentru a face școala de șoferi în România.
Tinerii adolescenți din România care se pregătesc pentru a face școala de șoferi trebuie să cunoască următoarele detalii.
La momentul de față, potrivit legislației în vigoare, vârsta minimă pentru obținerea permisului de conducere este de:
În 2023, tot mai mulți tineri așteaptă să împlinească vârsta majoratului, pentru a putea susține examenul auto și să primească permisul de conducere.
În mod normal, perioada de teorie durează între 24 şi 30 de ore, iar, apoi, viitorii șoferi trebuie să susțină cel puțin 30 de ore de conducere cu un instructor calificat. Desigur, persoanele care nu se simt stăpâne pe abilitățile de șofat pot apela la ore extra.
În ceea ce privește suma pe care trebuie să o plătești pentru a face școala de șoferi categoria B în 2023, află că trebuie să scoți din buzunar câteva mii de lei.
Dacă vrei să înveți să conduci o mașină care are cutie automată, prețurile pentru școala de șoferi sunt cuprinse între 2.300 și 2.900 de lei, potrivit celor de la România TV.
Pe de altă parte, pentru un automobil dotat cu o cutie manuală, românii vor plăti un preț cuprins între sumele 1.800 și 2.400 de lei.
Un detaliu important este că, în prețul școlii auto, poate fi inclus și costul pentru avizul psihologic, iar toți viitorii șoferi trebuie să plătească și taxa de închiriere auto, în valoare de 250 de lei.
Românii care vor să obțină un permis auto categorie B, C sau D pot scoate din buzunar sume colosale ce pot ajunge până la 7.000 de lei.