13 iun. 2023 | 21:21

Zilele ideale din luna iunie în care trebuie plantați castraveții pentru toamnă. Așa vei avea murăturile perfecte

Utile
Zilele ideale din luna iunie în care trebuie plantați castraveții pentru toamnă. Așa vei avea murăturile perfecte

Dacă ești pasionat de grădinărit și te ocupi cu cultivarea de castraveți, este important să știi când să plantezi semințele de castraveți pentru a vă maximiza șansele de succes pentru la toamnă. Așa că, în cele ce urmează îți spunem care sunt zilele ideale din luna iunie în care trebuie plantați castraveții pentru toamnă. Așa vei avea murăturile perfecte.

Pentru pasionații de grădinărit și culturile de castraveți

A învăța cum să cultivi castraveți este un obiectiv realizabil chiar și pentru cel mai neexperimentat grădinar, deoarece plantele sunt relativ lipsite de probleme. Sunt, de asemenea, o cultură atractivă, cu lianele lor târâtoare și florile galbene strălucitoare.

Vezi și: Ce trebuie să plantezi lângă castraveți, de fapt. Așa vei avea o recoltă bogată în fiecare an

În plus, dacă știi cum să cultivi castraveți pe verticală, aceștia pot fi foarte eficienți din punct de vedere al spațiului, ceea ce îi face o completare esențială a ideilor de grădină de bucătărie. Cu toate acestea, dacă nu plantezi semințele la momentul nepotrivit, riști să nu reușești să semeni la timp, și să obții o recoltă de slabă calitate sau semințele pot să nu germineze deloc.

Așa că, citește mai departe și află care sunt zilele ideale din luna iunie în care trebuie plantați castraveții pentru toamnă.

Care sunt zilele ideale din luna iunie în care trebuie plantați castraveții pentru toamnă

La fel ca atunci când știi când să plantezi legumele în general, momentul în care plantzi semințele de castraveți va depinde de faptul dacă acestea vor fi plantate în interior sau în exterior. Semințele de castraveți pot avea nevoie de câteva săptămâni pentru a germina, așa că le poți începe a planta puțin mai devreme decât multe culturi de salată. De obicei, acest lucru se întâmplă în martie sau aprilie, dar poate fi chiar din februarie într-o seră încălzită.

Vezi și: De ce devin amari castraveții din grădină. Greșeala majoră care le strică gustul

Dar, în cazul nostru, conform specialiștilor, zilele ideale din luna iunie în care trebuie plantați castraveții pentru toamnă, sunt între 10-20 iunie. Același lucru este valabil și pentru culturile de  mărar, sau fasole verde.

Cum plantezi castraveții pentru cultura de toamnă

Așa cum spuneam, vara este momentul perfect pentru a replanta semințe de castraveți pentru o recoltă delicioasă de castraveți de toamnă. Pe măsură ce vara se încălzește, temperaturile calde și umede își pun amprenta asupra plantelor de castraveți plantate primăvara. În plus, multe plante încep să cedeze din cauza mucegaiului, a mucegaiului sau a temutului gândac de castraveți.

Vezi și: Ce să nu plantezi niciodată lângă castraveți. Se va distruge toată recolta

Dar nu-ți face griji, o plantare de vară a semințelor de castraveți îți poate oferi o a doua recoltă excelentă în această toamnă. Și chiar mai bine, multe dintre problemele cu care se confruntă plantele de castraveți din sezonul timpuriu nu mai reprezintă o amenințare cu plantarea de vară. Dacă obişnuieşti să pui murături, ar fi bine să ştii că perioada dintre sfârşitul lui iunie, începutul lui iulie este ideală pentru plantarea de castraveţi şi varza pentru producţia de toamnă.

Replantarea semințelor de castraveți în timpul verii

Semințele de castraveți pot fi lente la pornire și la creștere în timpul temperaturilor scăzute de primăvară. Pentru mulți, acest lucru înseamnă că transplanturile sunt cea mai bună alegere atunci când se plantează primăvara. Dar solul cald al verii și serile fierbinți și umede fac să germineze rapid semințele de castraveți. De asemenea, acestea duc la o creștere rapidă și timpurie a răsadurilor, ceea ce face ca plantarea semințelor să fie o alegere mai ușoară și mai bună decât transplanturile atunci când se plantează vara.

Vezi și: Când se plantează răsadurile de roșii. Ce temperatură trebuie să aibă solul, de fapt

Deși aproape toate soiurile pot fi cultivate pentru o recoltă de vară, există unele tipuri care sunt mai bune decât altele atunci când se replantează semințe de castraveți. Pentru cel mai bun succes în cazul cultivării de vară, selectați soiuri de castraveți cu date de maturitate scurte și care pot suporta puțină căldură. O recomandare ar fi să foloseşti castraveţi din soiul Cornişon pentru că sunt ideali pentru murat. Castraveții se dezvoltă bine pe un sol bogat, fertil și bine drenat. Atunci când plantezi semințe noi, asigură-tec ă încarci solul cu mult compost pentru a alimenta plantele.

Vezi și: Vecinii vor fi invidioşi pe recolta ta de castraveţi. Ce trebuie să faci la începutul lunii iulie

Ca regulă generală, amestecați două-trei cești în solul din jurul fiecărei zone de semințe. Pentru a accelera germinarea, înmoaie semințele de castraveți în apă peste noapte înainte de plantare. În același timp au nevoie de o udare corectă. Cu alte cuvinte, castraveții au nevoie de apă, mai ales vara. Deci, udă răsadurile zilnic până când acestea se stabilesc și continuă cu udarea regulată în timpul perioadelor lungi de secetă sau a temperaturilor excesiv de ridicate.

Concluzie

Acum, că ai aflat care sunt zilele ideale din luna iunie în care trebuie plantați castraveții pentru toamnă și cum se face resămânțarea pe perioada verii, nu mai altceva de făcut decât să te apuci de treabă. Baftă la culturile de castraveți!

Digisport.ro
Unde s-a angajat Neil Lennon, după ce n-a rezistat decât 6 meciuri în România
Stirile PROTV
Ce făcuse șoferul strivit de tramvai în București chiar înainte de tragicul accident. ANIMAȚIE GRAFICĂ cu momentul impactului
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Pâinea care poate face ravagii în organism. Teoretic, e foarte sănătoasă
Spynews.ro
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Cum este raiul în realitate: relatarea unui reputat neurochirurg care a intrat în comă. „A fost dovada incontestabilă a realității experienței mele”
BZI.ro
Irina Columbeanu este o domnișoară elegantă! Cum arată dormitorul ei din vila în care locuiește
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Laura Cosoi arată TOP la 42 de ani: decoleteu adânc, rochie mulată și transparentă și asta nu e tot. Are patru copii, dar i-a lăsat mască pe mulți cu silueta ei
Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Ceaiul care te va ajuta să dormi ca un bebeluș. E preparat din coaja unui fruct regăsit în orice magazin
Click.ro
„UE și-a pierdut mințile. Este un gest sinucigaș”. Moscova despre ajutorul european acordat Ucrainei
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Ce scria CIA despre Nicolae Ceaușescu în ultimele sale zile de viață. Spionii din timpul Revoluției
EVZ.ro
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Spynews
România și Ungaria sunt obligate. S-a dat ordin de la UE. Am ajuns de râs în Europa
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
Răsturnare de situație în ALEGERILE din SUA! ADEVĂRUL despre TRUMP și KAMALA
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro