Cât de bogat e patronul Zara. Anul trecut a câștigat miliarde de euro

S-a aflat cât de bogat este, de fapt, patronul Zara

Patronul Zara s-a reinventat. Pe lângă compania vestimentară de milioane de euro, spaniolul Amancio Ortega a decis să vorbescă despre celelalte afaceri ale sale. Miliardarul a investit masiv în piața imobiliară, iar acum s-a aflat ce clădiri a cumpărat și în ce orașe ale lumii.

S-a aflat cât de bogat este, de fapt, patronul Zara

După ce și-a făcut un renume în industria modei, miliardarul spaniol Amancio Ortega și-a îndreptat atenția către imobiliare, devenind cel mai mare investitor din domeniu dintre super-bogații Europei, anunță Bloomberg, conform Mediafax.

Proprietățile miliardarului spaniol au crescut până la 15,2 miliarde de euro, a anunțat compania sa marți, pentru prima dată. Ortega, în vârstă de 84 de ani, fondatorul și proprietarul casei de modă Zara, a investit anul trecut 2,1 miliarde de euro în proprietăți imobiliare prin intermediul unor filiale ale companiei sale Pontegadea, potrivit unui comunicat. Pontegadea, care deține 59,3% din compania Zara Inditex SA, a avut un venit net de 1,8 miliarde de euro în 2019, inclusiv 1,64 miliarde de euro în dividende Inditex și 621 milioane de euro din active imobiliare.

S-a aflat cât de bogat este, de fapt, patronul Zara
S-a aflat cât de bogat este, de fapt, patronul Zara

A făcut investiții masive în imobiliare

Ortega, cel mai bogat om din Spania, și-a diversificat averea pentru a-i menține valoarea, investind peste 3 miliarde de dolari în imobiliare din SUA în ultimii ani.

Miliardarul spaniol a cumpărat proprietăți imense în America, cum ar fi Haughwout Building din Manhattan și cel mai înalt turn de birouri din Miami. Anul trecut, firma sa de investiții a încheiat o afacere de 72,5 milioane de dolari pentru un hotel din centrul orașului Chicago, care a urmat achizițiilor unei clădiri din Washington și a două clădiri de birouri din Seattle.

Pe lângă faptul că a închiriat spații unor giganți din tehnologie, cum ar fi Amazon.com și Facebook, Pontegadea îi găzduiește și pe rivalii Inditex Hennes & Mauritz și The Gap.

Ortega este cel mai bogat spaniol, cu o avere estimată la peste 58,5 miliarde de dolari, potrivit indicelui Bloomberg Billionaires Index. Ortega a mai investit și în energie și telecomunicații, achiziționând un pachet de 5% în Enagas anul trecut.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI