Cetățenii care se întorc din Italia, Spania, Franța, Belgia, Suedia sau Olanda mai stau izolați la domiciliu? Care sunt noile măsuri

Cetățenii care se întorc din Italia, Spania, Franța, Belgia, Suedia sau Olanda mai stau izolați la domiciliu? Care sunt noile măsuri
Klaus Iohannis anunță măsuri de relaxare privind izolarea la domiciliu pentru românii care se întorc din străinătate

Vești bune pentru românii care se întorc din străinătate! Potrivit ultimului anunț făcut de președintele Klaus Iohannis, aceștia vor avea parte de măsuri de relaxare privind izolarea la domiciliu. Mai multe detalii, în continuare.

Marea relaxare. Președintele anunță ce se schimbă după 15 iunie

În urma „măsurătorilor“ privind evoluția crizei pandemice ce i-a subjugat pe cetățenii români, și a constatării că, în ultima vreme, numărul de îmbolnăviri cu COVID-19 nu a crescut semnificativ, președintele Iohannis anunță „marea relaxare“.

„Având în vedere că în ultima vreme, numărul de noi îmbolnăviri nu a scăzut semnificativ, dar nici nu a crescut semnificativ, considerăm că e posibil să continuăm cu noi măsuri de relaxare, adică unele restricţiile care sunt acum în vigoare nu vor mai fi după 15 iunie“, a anunțat șefuș statului.

Ce se întâmplă cu românii care se întorc în țară? Izolarea la domiciliu

În ceea ce îi privește pe românii care se întorc din străinătate, primul om în stat a declarat, în urma unei întâlniri cu premierul și mai mulți miniștri, că măsurile de relaxare privind izolarea la domiciliu se aplică în funcție de un „criteriu obiectiv“.

„Este important ca ușor-ușor să renunțăm la unele din aceste măsuri acolo unde este posibil“, a susținut Iohannis.

În continuare, președintele a declarat că: „S-a găsit un criteriu obiectiv cu care putem și noi în România să lucrăm. Lucrurile vor fi mai relaxate în relația cu statele unde numărul de noi îmbolnăviri este mic, mai exact unde numărul de îmbolnăviri unde în ultimele 14 zile este sub 5 cazuri la un milion de locuitori. Deocamdată la acest criteriu obiectiv nu se încadrează statele unde se găsesc destul de mulți concetățeni de-ai noștri. Să dau câteva exemple, nu se califică la relaxare Italia, Spania, Franța, Belgia, Suedia, Olanda.

Având un criteriu obiectiv, vom urmări cu mare atenție comunicările de la nivelul UE și acolo unde lucrurile se schimbă în sensul bun vom reacționa imediat și noi“.