Cât de bine o duce Cristian Cioacă în penitenciar. Avocata Elodiei Ghinescu: “Este privit ca un VIP”

Cât de bine o duce Cristian Cioacă în penitenciar. Avocata Elodiei Ghinescu: “Este privit ca un VIP”
Fostul politist este tratat foarte bine si are privilegii

Cristian Cioacă a primit o pedeapsă cu închisoarea în 2014, după ce Elodia Ghinescu, soția lui, a fost dată dispărută, iar polițistul a fost găsit vinovat de moartea ei.

Avocata Elodiei Ghinescu face dezvăluiri

Avocata familiei Elodiei Ghinescu a făcut declarații despre statutul pe care polițistul îl are în spatele gratiilor.

Se pare că Cioacă o duce foarte bine în închisoare. El este încarcerat de 7 ani  și a fost condamnat definitiv la 15 ani și 8 luni de închisorii în cazul morții soției sale. Inițial, el fusese condamnat la 22 de ani de închisoare pentru omor, dar încadrarea a fost schimbată la lovituri cauzatoare de moarte, drept pentru care s-a redus și sentința.

Cristian Cioacă a primit 15 ani și 8 luni de închisoare în 2014, iar avocata familiei Ghinescu a declarat în repetate rânduri că este o pedeapsă mult prea mică.

„El a primit maximul de la „lovituri cauzatoare de moarte”. I s-a schimbat încadrarea la Curtea de Apel din omor în lovituri cauzatoare de moarte și maximul pedepsei este de 12 ani și i s-a mai aplicat pedeapsă pentru că i-a violat corespondența, a prezentat în presă conținutul e-mailurilor și a ajuns la 15 ani și 8 luni.”, a declarat Crina Radu, avocatul familiei Ghinescu pentru WOWbiz.ro.

Acum, fostul polițist are un comportament normal în spatele gratiilor. Nu simte remușcări, iar asta pentru că nu și-a recunoscut niciodată vina.

„Comportamentul lui este unul normal în penitenciar, nu este un comportament excepțional, ieșit din comun. Este un comportament normal, cum ar trebui să aibă orice persoană acolo.”, a mai spus Crina Radu, avocata familiei Ghinescu.

Cristian Cioacă, tratament privilegiat în închisoare

Cristian Cioacă este închis la Penitenciarul Coibași. Avocata familiei Ghinescu a spus că fostului polițist nu îi lipsește deloc confortul de acasă.

Mai mult, el ar fi tratat ca un VIP și are multe facilități în spatele gratiilor, astfel încât nu simte niciun fel de presiune.

În timp ce alți deținuți au fost mutați în acești ani la alte închisori, Cristian Cioacă a rămas în același loc, în celulă cu un singur coleg.

„Nu a existat presiune, pentru că el se bucură în penitenciar de anumite facilități. El este privit ca un VIP. Locuia cu o singură persoană în celulă, avea așa un privilegiu. Aducea hainele pe care le primeau deținuții, le împărțea.

Avea un privilegiu, nu a fost niciodată mutat din penitenciarul acela. Restul pot să stea câțiva în cameră, el stă cu o singură persoană. Cristian Cioacă a fost în permanență ținut acolo și a avut un regim preferențial.”, a declarat Crina Radu, avocata familiei Ghinescu pentru sursa citată.