Răsturnare spectaculoasă în cazul Elodia. Ce vești a primit Cristian Cioacă în pușcărie

Răsturnare spectaculoasă în cazul Elodia. Ce vești a primit Cristian Cioacă în pușcărie
Cristian Cioacă, închis în cazul Elodia, a primit vești noi în pușcărie

„Nu există în dosarul ăsta nimic, oameni buni. O să vă lămuriți. Cineva acolo sus mă iubește”, declara Cristian Cioacă în 2013. În urmă cu 14 ani, avea loc la Brașov o dispariție care a stârnit cel mai mediatizat și cel mai controversat caz din România. Elodia Ghinescu, în vârstă de 38 de ani, a dispărut fără urmă, fiind văzută ultima oară pe 29 august 2007. Avea să fie dată dispărută pe 5 septembrie de soțul ei de la acea vreme, polițistul Cristian Ciocă. În scurt timp, acesta a devenit singurul suspect în dispariția ei, fiind reținut pe 19 septembrie, apoi eliberat după numai o zi. Tocmai după cinci ani femeia a fost declarată moartă, iar Cioacă a fost arestat pe baza probelor din dosar. Petele de sânge găsite în apartamentul celor doi și obiectele găsite într-o râpă către Râșnov l-au incriminat. Astăzi, către el vine vestea că ar putea reveni în libertate. Prima reacție a avocatului familiei Elodiei.

Răsturnare de situație în cazul Elodiei. Se întrevăd vești bune pentru Cristian Cioacă

Magistrații au anunțat că soțul avocatei, Cristian Cioacă, ar putea fi eliberat curând, pedeapsa putând să-i scadă fiindcă a prestat muncă în cadrul penitenciarului. Astfel, din cei 15 ani la cât a fost condamnat inițial, fostul polițist ar putea ieși de după gratii după 11 ani și 9 luni.

„Instanţa din Piteşti ar trebui să aibă în vedere infracţiunile deosebit de grave pe care el le-a săvărşit. Persoana dumnealui, indiferent că în penitenciar are un comportament pe care dumnealui încearcă să fie cât mai conformist, de altfel unul normal, instanţa ar trebui să aibă în vedere celalalte aspecte”, a spus Crina Radu, avocatul familiei Elodiei Ghinescu, pentru Antena 3.

Imaginile care l-au condamnat

Cristian Cioacă a spus de nenumărate ori că uniforma cu mânecă scurtă găsită în râpa de la Râșnov nu îi aparține și că în noaptea dispariției Elodiei el purta mânecă lungă. „Păi dacă nu v-ați pus întrebarea…dacă eram cu mânecă lungă și se găsea cu mânecă lungă?”, declara el atunci. Procurorii l-au contrazis mereu, apoi împotriva lui au fost și imaginile. O cameră de supraveghere l-a surprins într-o benzinărie cu doar câteva ore înainte ca soția lui să dispară. Purta mânecă scurtă.

Era în drum spre Pitești și s-a oprit preț de câteva minute la o stație aflată la ieșirea din Brașov. Cel puțin cinci oameni l-au observat stând la coadă. Bărbatul a văzut pentru prima dată imaginile în 2013 și a recunoscut. „S-a schimbat la față și a afirmat că dumnealui este”, spunea apărătoarea familiei Elodiei Ghinescu.

„Nu pot să-mi explic petele de sânge pentru că sunt suspect de frumos așezate”, susținea inculpatul în cadrul emisiunii ”Marius Tucă Show”, în 2007.

„Pe acea cămașă s-a stabilit sângele Elodiei în mod cert, fără niciun dubiu”, a completat avocata.