Cât curent consumă un router Wi-fi în fiecare zi. Sigur nu te așteptai la asta

Cât curent consumă un router Wi-fi în fiecare zi. Sigur nu te așteptai la asta
Știi cât curent consumă un router Wi-fi în fiecare zi?

Gândiți-vă la aparatele pe care le aveți în casă! Gândiți-vă la modul în care acestea ar putea avea un impact asupra ratelor de energie. Nu sunt multe care trebuie să fie pornite tot timpul. Dar când vine vorba de routerul Wi-Fi, acesta funcționează, și consumă energie, tot timpul. Așa că ne-am gândit să-ți spunem cât curent consumă un router Wi-fi în fiecare zi.

Știi cât curent consumă un router Wi-fi în fiecare zi?

Pentru tine, poate că este vorba de confortul de a ști că te poți conecta la internet oricând dorești. Un router Wi-Fi elimină pasul de a trebui să pornești acel comutator atât de important, oferindu-ți o flexibilitate maximă ori de câte ori dorești să vezi ce este pe Netflix.

Dar te-ai gândit vreodată dacă routerul Wi-Fi nu cumva crește costul facturii tale la curentul electric? La urma urmei, acesta este conectat la sursa principală de alimentare 24 de ore din 24, 7 zile din 7, și ar putea consuma mai multă energie decât ai crezut la început.

Dacă numai gândul la acest lucru îți sună ca un semnal de alarmă în minte, ar putea fi timpul să te uiți la aparatele care consumă energie, să compari costurile și, eventual, să faci economii mari. Așa este, poți face o comparație de energie în propria casă. Este un prim pas excelent înainte de a căuta diferiți furnizori de utilități.

Pentru a vedea exact cât consumă un router Wi-Fi în fiecare zi, va trebui să știi care este puterea routerului. Acesta poate consuma între 2 și 20 de wați, deși media este de aproximativ 14 wați. Luând în considerare un tarif standard de 0,14 euro/kwh, iată care este calculul:

  • Transformăm unitatea de măsură din wați în kilowați. 14 wați/ 1000 = 0,014 kwh;
  • Calcul număr de ore dintr-o lună: 24 de ore x 30 de zile = 720 de ore.
  • Înmulțire număr  kilowați și număr de ore: 0,014 kW x 720 de ore = 10,08 kwh într-o lună;
  • Înmulție număr kilowați și preț energie. 10,08 kwh x 0,14  euro = 1,41 euro pe lună (aproximativ 7 lei);
  • Cost anual: 1,41 euro x 12 = 16,92 euro (aproximativ 85 de lei).

Sigur nu te așteptai la un asemenea cost de la un router

Pe parcursul unui an, vă va costa undeva în jur de 17 euro. Nu este o afacere grozavă, dar este ceva de luat în considerare. Va trebui să te asiguri că obții cele mai bune tarife de energie electrică de la planul de electricitate nou sau existent. Sau, de ce nu, dacă pur și simplu iei notă de tarifele de energie.

Dacă te întrebi dacă merită să oprești routerul Wi-Fi, totul depinde de cât de mult dorești să economisești în ceea ce privește tarifele la energie și dacă verifici în mod activ prețurile comparative ale energiei electrice.

Dacă urmărești fiecare leu pe care îl cheltuii și dorești să faci o comparație a prețurilor la energie, atunci oprește routerul Wi-Fi atunci când nu este utilizat și vezi diferențele. Chiar dacă acestea pot fi mici, toate se adună.

Ar putea merita să faci acest lucru și dacă nu utilizezi în mod regulat internetul. Dacă te conectezi doar o dată pe zi pentru a verifica rapid e-mailurile, atunci ar putea fi în interesul tău să îți oprești routerul Wi-Fi.

Cu toate acestea, dacă ai mai multe dispozitive conectate la Wi-Fi, smartphone-uri, tablete, televizoare, atunci oprirea routerului ar putea să nu fie cea mai bună opțiune. Până la urmă, vei avea nevoie de el!

Pleca în vacanță? Acesta este momentul ideal pentru a-l deconecta de la rețea. Orice lucru mic ajută.