Cât costă un permis contrafăcut. Plătești acești bani și îți vine documentul acasă. Anunțul poliției

Cât costă un permis contrafăcut. Plătești acești bani și îți vine documentul acasă. Anunțul poliției. Sursa foto: Facebook

Poliția a efectuat miercuri nu mai puțin de 61 de percheziții, în mai multe județe ale țării, pentru destructurarea unei rețele care facilita permise false de conducere. Gruparea făcea permise false de conducere în străinătate după care posesorii solicitau autorităților din România preschimbarea lor în carnete de conducere românești.

Cât costă un permis fals. Plătești banii și îți vine documentul acasă. Anunțul poliției

Poliția Română a făcut 61 de percheziții în județele Prahova, Dâmbovița, Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Botoșani, Dolj, Constanța și municipiul București și a pus în aplicare 79 de mandate de aducere emise pe numele persoanelor bănuite de implicare în acest dosar, a informat Poliția Română.

Gruparea solicita doritorilor 3000 de euro pentru un permis fals, făcut în străinătate. Cei carevroiau permis fals puneau la dispoziția grupării datele personale, o fotografie și o semnătură. Poliția Română a intrat pe fir după ce mai multe persoane au solicitat autorităților române preschimarea permiselor străine cu unele românești. Poliția a descoperit 50 de cazuri de acest fel.

Poliția a făcut 61 de percheziții la rețeaua de falsificatori de permise de conducere
Poliția a făcut 61 de percheziții la rețeaua de falsificatori de permise de conducere

Comunicatul Poliției Române

89 de lei, un permis de conducere legal… sau 3.000 de euro, unul contrafăcut. Dacă vă întrebați cine ar da atât de mult pe un permis de conducere, vă spunem noi… mai mulți concetățeni care nu aveau competențele necesare pentru obținerea prin forțele proprii a unui permis real.

Cei interesați de obținerea permisului puneau la dispoziția membrilor grupării datele de identificare personale, o fotografie și un specimen de semnătură. Acestea erau transmise în străinătate pentru întocmirea unor permise false, care erau apoi expediate în România. Ultima etapă era solicitarea preschimbării permiselor de conducere străine cu permise românești.

Cei care au depus actele pentru preschimbarea permiselor, luate în vizor de polițiști

Până acum, am descoperit 50 de astfel de persoane, care fie au obținut permise românești, fie au depus documentele pentru preschimbarea permiselor în mod ilicit. O parte dintre acestea au fost deja semnalate cu diferite încălcări ale normelor la regimul circulației rutiere.

Astăzi, am efectuat 61 de percheziții, în județele Prahova, Dâmbovița, Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Botoșani, Dolj, Constanța și municipiul București și am pus în aplicare 79 de mandate de aducere emise pe numele persoanelor bănuite de implicare în acest dosar”, a trsnmis Poliția Română.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI