Liceul francez Anna de Noailles din București este super popular printre copiii vedetelor de la noi. Este un liceu internațional cu predare în limba franceză și oferă o gamă de învățământ preuniversitar, de la grădiniță până la liceu. I se mai spunea în trecut Școala Franceză, dar Cât costă să studiezi la Liceul francez “Anna de Noailles” din București?
Această școală publică subvenționată de statul francez funcționează, de fapt, ca o școală privată, pentru că statul francez nu este obligat să asigure învățământul gratuit în străinătate.
Te-ar putea interesa și: Povestea copilului minune din Vaslui. A luat singura medie de 10 din județ la BAC, după ce a obținut nota maximă, acum 4 ani, la Evaluarea Națională
Școala este recunoscută și celebră pentru copiii diplomaților, al oamenilor de afaceri francezi sau al vedetelor care vor ca micuții lor să învețe la o școală de top din București.
Această școală se adresează copiilor ai căror părinți speră ca aceștia să urmeze o carieră în diplomație sau vor să deprindă cât mai bine limba franceză pentru a studia în străinătate.
Școala urmează curriculă învățământului de stat din Franța, așa că este diferită de cea din România, lucru care îi împiedică pe elevii aceștei școli să dea bacalaureatul român.
Ei nu învață la Anna de Noailles materiile pe care le învață orice copil la un liceu din România, iar materia cerută la bacalaureat este complet diferită de ce au învățat ei la clasă.
Cei care vor să dea bacalaureatul românesc ar trebui să se pregătească în paralel pentru a îl susține. Cu meditații și mult exercițiu pentru a acumula cunoștințele pe care alții le capătă în 4 ani de studiu.
Liceul se află în cartierul Băneasa și are săli de clasă, laboratoare, spații de birouri, spații pentru practicarea sporturilor, zone de dormit pentru copii rezidențiale, spații de luat masa, spații de divertisment, spații etnice, cabinet medical și altele.
Deși este o școală publică subvenționată de statul francez, Anna de Noailles funcționează în regim de școală privat. Liceul este o instituție care funcționează pe baza convenției încheiată cu Agenția Pentru Învățământul Francez în Străinătate.
Citește și: Adi Sînă și Anca Serea, dați în judecată. Ce probleme financiare au acum, este incredibil
Finanțarea instituției se face prin taxele de școlarizare plătite de părinți, dar și prin subvenții și participarea AFEE (Agenția Pentru Învățământul Francez în Străinătate) la remunerarea profesorilor.
Părinții trebuie să plătească taxa de prima înscriere inițial, care se va face în termen de 7 zile de la admiterea elevului în instituție și este de 2.500 de euro pentru primul copil și 1.300 de euro pentru al doilea copil înscris.
Apoi, taxele de școlarizare, care trebuie plătite anual sau în două tranșe, sunt de 5.746 de euro pentru un copil de clasa a I-a până într-a cincea și 7.422 de euro din clasa a șasea până într-a 12-a, conform lyceefrancais.
Iată ce este inclus în taxele de școlarizare:
Elevii, inclusiv de la grupa mică și până la ultimul a de liceu, au parte de învățământ bazat pe programa școlară aprobată de Ministerul Educației Naționale din Franța.
Ei se pregătesc pentru Diploma Națională a Brevetului ( la final de clasa a 3-a) și pentru Bacalaureatul Francez.
Învățământul francez este compus din patru nivele de educație – grădiniță, școală primară/elementară, școala generală și liceu.
Școala primară este de la 5 la 11 ani, apoi urmează școala generală, de la 11 la 15 ani. De la 15 la 18 ani, elevii sunt la liceu.
La liceu se pregătesc pentru examenele finale de bacalaureat. Ei pot alege între trei profile: specializare în limba și literatură, științe sau matematică.