03 nov. 2023 | 15:04

Cât costă să studiezi la Liceul francez “Anna de Noailles” din București. Ce materii se predau aici

Diverse
Cât costă să studiezi la Liceul francez “Anna de Noailles” din București. Ce materii se predau aici
Prețurile nu sunt deloc mici

Liceul francez Anna de Noailles din București este super popular printre copiii vedetelor de la noi. Este un liceu internațional cu predare în limba franceză și oferă o gamă de învățământ preuniversitar, de la grădiniță până la liceu. I se mai spunea în trecut Școala Franceză, dar Cât costă să studiezi la Liceul francez “Anna de Noailles” din București?

Ce trebuie să știi despre liceul Anna de Noailles

Această școală publică subvenționată de statul francez funcționează, de fapt, ca o școală privată, pentru că statul francez nu este obligat să asigure învățământul gratuit în străinătate. 

Te-ar putea interesa și: Povestea copilului minune din Vaslui. A luat singura medie de 10 din județ la BAC, după ce a obținut nota maximă, acum 4 ani, la Evaluarea Națională

Școala este recunoscută și celebră pentru copiii diplomaților, al oamenilor de afaceri francezi sau al vedetelor care vor ca micuții lor să învețe la o școală de top din București. 

Această școală se adresează copiilor ai căror părinți speră ca aceștia să urmeze o carieră în diplomație sau vor să deprindă cât mai bine limba franceză pentru a studia în străinătate.

Școala urmează curriculă învățământului de stat din Franța, așa că este diferită de cea din România, lucru care îi împiedică pe elevii aceștei școli să dea bacalaureatul român.

Ei nu învață la Anna de Noailles materiile pe care le învață orice copil la un liceu din România, iar materia cerută la bacalaureat este complet diferită de ce au învățat ei la clasă.

Cei care vor să dea bacalaureatul românesc ar trebui să se pregătească în paralel pentru a îl susține. Cu meditații și mult exercițiu pentru a acumula cunoștințele pe care alții le capătă în 4 ani de studiu. 

Liceul se află în cartierul Băneasa și are săli de clasă, laboratoare, spații de birouri, spații pentru practicarea sporturilor, zone de dormit pentru copii rezidențiale, spații de luat masa, spații de divertisment, spații etnice, cabinet medical și altele. 

Cât costă să studiezi la Liceul francez “Anna de Noailles” din București

Deși este o școală publică subvenționată de statul francez, Anna de Noailles funcționează în regim de școală privat. Liceul este o instituție care funcționează pe baza convenției încheiată cu Agenția Pentru Învățământul Francez în Străinătate.

Citește și: Adi Sînă și Anca Serea, dați în judecată. Ce probleme financiare au acum, este incredibil

Finanțarea instituției se face prin taxele de școlarizare plătite de părinți, dar și prin subvenții și participarea AFEE (Agenția Pentru Învățământul Francez în Străinătate) la remunerarea profesorilor.

Părinții trebuie să plătească taxa de prima înscriere inițial, care se va face în termen de 7 zile de la admiterea elevului în instituție și este de 2.500 de euro pentru primul copil și 1.300 de euro pentru al doilea copil înscris.

Apoi, taxele de școlarizare, care trebuie plătite anual sau în două tranșe, sunt de 5.746 de euro pentru un copil de clasa a I-a până într-a cincea și 7.422 de euro din clasa a șasea până într-a 12-a, conform lyceefrancais.

Iată ce este inclus în taxele de școlarizare:

  • Asigurarea de răspundere civilă pentru elev
  • Cheltuielile de corespondență
  • Cheltuielile de examen (examene anticipate de limba franceză și examene de bacalaureat)
  • Excursiile școlare
  • Cantina
  • Activități extra-școlare
  • Transportul școlar
  • Cărțile, consumabile școlare
  • Examenele de verificare în limbi străine

Ce materii învață elevii aici

Elevii, inclusiv de la grupa mică și până la ultimul a de liceu, au parte de învățământ bazat pe programa școlară aprobată de Ministerul Educației Naționale din Franța.

Ei se pregătesc pentru Diploma Națională a Brevetului ( la final de clasa a 3-a) și pentru Bacalaureatul Francez.

Învățământul francez este compus din patru nivele de educație – grădiniță, școală primară/elementară, școala generală și liceu. 

Vezi și: De ce a ales Amalia Enache învățământul privat pentru fiica ei, Alma: “Școala românească nu este adaptată la nevoile părinților” EXCLUSIV

Școala primară este de la 5 la 11 ani, apoi urmează școala generală, de la 11 la 15 ani. De la 15 la 18 ani, elevii sunt la liceu. 

La liceu se pregătesc pentru examenele finale de bacalaureat. Ei pot alege între trei profile: specializare în limba și literatură, științe sau matematică. 

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
INTERDICŢIE pe întreg teritoriul României. E deja în vigoare. Gestul banal de Paște
Capital.ro
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște 2024. Lista liberelor
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
MODIFICARE în CODUL MUNCII! Se adaugă VECHIME la PENSIE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro