În minivacanța de care se bucură românii în weekendul prelungit de 1 Mai, tot mai mulți dau fuga la mare, pentru a încinge grătarele alături de prieteni și rude. În stațiunile de pe litoral, tot mai mulți turiști se duc în Vama Veche, unde se opresc la celebra cherhana a lui chef Cătălin Scărlătescu. Cât costă o porție de guvizi și o ciorbă la el la local.
Cherhanaua lui chef Cătălin Scărlătescu din stațiunea Vama Veche este unul dintre cele mai populare localuri de pe litoralul românesc.
Acolo, iubitorii de pește și fructe de mare vin toate colțurile României pentru a se bucura de preparate incredibile. De asemenea, prețurile preparatelor sunt accesibile pentru toate buzunarele, susțin turiștii.
De exemplu, cei care doresc să savureze o porție de rechin fript pe plită, de 200 grame, scot din buzunar prețul de numai 25 de lei.
Porția de guvizi de 200 grame a devenit extrem de populară în ultimul timp, fiind vorba despre un soi de pește mult mai răspândit pe litoralul românesc, cu inconfundabilul său gust untos și dulceag.
Pentru această farfurie, românii plătesc un preț de 20 de lei. Cel mai scump pește din meniu este calcanul, porție care se vinde cu 26 de lei per suta de grame.
Cei care preferă să guste o ciorbă pescărească delicioasă vor plăti un tarif de 19 lei, în timp ce porția de rapane te poate duce până la 35 de lei, iar cea de midii la 27 de lei.
Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai cunoscuți chefi bucătari din România. Juratul de la Chefi la Cuțite.
Iubitul actriței Doinei Teodoru a povestit, acum ceva timp, că a reușit să dea jos greutatea în plus nedorită, cu eforturi considerabile, după ce a renunțat la alimente precum pâinea și dulciurile.
„Am mâncat, în schimb, doar salate proaspete, spanac, ştevie, castraveţi, roşii, mere, grapefruit, prune, nuci şi migdale neprăjite şi nesărate. Nu contează ordinea sau cantitatea, însa nu ai voie să mănânci nimic altceva.
Legumele se pot face pe grătar, verziturile se fac salate proaspete stropite doar cu lămâie (fără ulei) şi un strop de sare, iar fructele se consumă proaspete”, a explicat Cătălin Scărlatescu, acum ceva vreme.