Rețeta pentru acest desert tradițional, nelipsit de pe mesele românilor de sărbători, nu mai este un mister pentru gospodinele de la noi din țară, însă cei care nu au timp sau suficientă experiență în bucătărie pot opta pentru o soluție salvatoare și delicioasă, garantată de unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din România. Află, din rândurile de mai jos, cât a ajuns să coste cozonacul lui Chef Scărlătescu de Paşte 2023.
Jurat la „Chefi la cutițe”, semifinalist la „America Express”, chef Cătălin Scărlătescu este celebru și pentru rețeta sa de cozonac, moștenită de la bunica sa și îmbunătățită cu ingrediente de cea mai bună calitate.
Dacă nu ai timp să prepari acasă acest desert tradițional, nelipsit de pe masă de sărbători, sau pur și simplu nu ai suficientă experiență în bucătărie și ți-e teamă să nu cumva să dai greș, îl poți cumpăra gata făcut.
„Ingredientele de bază ale reţetelor româneşti le ştiu de la bunica, care le-a învatat de la mama ei, care le ştia de la bunica ei. Aşadar sunt transmise din generaţie în generaţie în ultima sută de ani. Pe lângă reţetă, secretul stă în prospeţimea şi provenienţa ingredientelor. Dacă ai materie primă de calitate obţii bucate pe măsură, dacă stăpâneşti cât de cât ştiinţa gătitului”, a declarat Chef Cătălin Scărlătescu, pentru csid.ro.
Cozonacul lui Chef Scărlătescu de Paşte 2023 este făcut din ingrediente premium, cu ciocolată belgiană, nucă și rahat, iar prețul este pe măsura calității excepționale. Un cozonac ce cântărește 900 de grame costă nu mai puțin de 96 de lei, prețul fiind mai mare decât anul trecut, când același produs se cumpăra cu 73,90 de lei. Poți opta pentru o variantă mai mică, cel de 500 de grame.
Te-ar putea interesa și: Cât costă un cozonac de Paște în 2023. Au apărut primele prețuri, nu sunt deloc mari
Cătălin Scărlătescu a spus da unei experiențe de neuitat. El și iubita sa, actrița Doina Teodoru, au pornit împreună pe Drumul Aurului, reușind să ajungă până în semifinala celui mai recent sezon America Express de la Antena 1. Într-un interviu acordat reporterilor Playtech Știri, artista ne-a făcut câteva dezvăluiri inedite despre primele sale întâlniri cu celebrul bucătar.
„Nu știam mare lucru despre Cătălin Scărlătescu înainte să-l cunosc. Deși suntem amândoi în televiziune, suntem în domenii complet diferite, suntem în lumi complet diferite. Până să-l cunosc efectiv, nu aveam nicio părere.
Țin minte că am făcut, la un moment dat, un sketch cu Andreas Petrescu despre Chefi la cuțite și eu eram concurenta și l-am întrebat pe Andreas: care-i treaba? Că eu tot vorbeam cu acest Cătălin Scărlătescu personajul. Ăsta cum e? „Păi vezi că e gagicar, din ăsta căruia îi plac gagicile foarte mult!” A, ok, deci așa să mă raportez la el! Deci cam asta știam eu despre Cătălin Scărlătescu înainte să-l cunosc”, ne-a povestit Doina Teodoru.
Te-ar putea interesa și: Motivul pentru care Cătălin Scărlătescu și Doina Teodoru s-au separat, după America Express. Ce s-a întâmplat între ei: „Nu ne-am mai vorbit”