S-a aflat de ce a plătit Cătălin Scărlătescu foarte mulți bani pentru o mâncare de cartofi. A fost preparatul prin intermediul căruia a făcut cunoștință cu domeniul culinar. Puțini ar fi crezut că ascunde o astfel de poveste în spate. Află în rândurile de mai jos ce a povestit celebrul bucătar despre începuturile sale în bucătărie.
Cătălin Scărlătescu nu mai are nevoie de nicio prezentare. Și-a început cariera culinară la vârsta de 16 ani, activând ca ajutor de bucătar. După ceva timp, a urmat cursurile unei școli culinare din București și a continuat să acumuleze experiență în diverse restaurante din Europa.
Cătălin Scărlătescu și-a câștigat faima la nivel național ca jurat la versiunea românească a emisiunii TV „MasterChef”. A publicat mai multe cărți de bucate și și-a deschis propriile restaurante, două la număr, ambele fiind situate în București. Bucătarul este cunoscut pentru abordarea sa creativă și inovatoare a bucătăriei tradiționale românești.
În plină pandemie, și-a deschis o bucătărie virtuală, un site de delivery, pentru comenzi online, unde gătea personal alături de echipa sa și livra mâncare la casoletă. Produsele erau expuse pe site-ul casolet.ro, iar pachetele comandate erau livrate direct acasă de către angajați.
Vedeta de la Antena 1 este cunoscută pentru pasiunea sa de a folosi în preparate ingrediente proaspete, de proveniență locală, astfel încât mâncărurile sale au făcut furori. Puțini știu însă cum a început povestea din bucătărie pentru celebrul jurat de la „Chefi la Cuțite”. Se întâmpla pe vremea când avea doar șapte ani. A plătit foarte mulți bani pe o porție de cartofi.
În cea mai recentă intervenție pentru presa românească, juratul „Chefi la Cuțite” a vorbit despre cea mai scumpă mâncare pe care a dat banii vreodată. Fără să stea mult pe gânduri, Cătălin Scărlătescu și-a amintit că, pe vremea când era în vârstă de doar șapte ani, a trebuit să scoată mulți bani din buzunar.
Era pe vremea lui Nicolae Ceaușescu. Cătălin Scărlătescu a vorbit foarte multe minute la telefon cu bunica lui, care îi explica cum trebuie să procedeze pentru a prepara mâncare de cartofi.
„A fost o mâncare de cartofi pe la 7 ani și a fost cea mai scumpă mâncare din viața mea. Eram pe vremea lui Ceaușescu și am sunat-o pe bunica mea, am stat cu ea două ore la telefon să termin nebunia aia de mâncare și ne-a costat o grămadă de bani”, a povestit Cătălin Scărlătescu, într-o intervenție pentru Antena Stars.
Chef-ul a mărturisit că nu vrea să renunțe niciodată la bucătărie. Pur și simplu nu poate să facă acest lucru. Este cu adevărat pasionat de activitatea sa. În plus, potrivit spuselor sale, Doina Teodoru nu gătește decât ocazional acasă și prepară doar rețete simple.