Sărbătorile de iarnă se apropie rapid și mulți dintre noi începem să ne gândim la modul în care vom decora casele pentru a crea o atmosferă călduroasă și festivă. An de an, tendințele în materie de decor de Crăciun se schimbă, iar oamenii sunt întotdeauna în căutarea celor mai la modă idei pentru a își decora casele. Dar cat costă decorațiunile de Crăciun 2023? Iată cât costă să îți împodobești casa.
Un element central al decorului de Crăciun îl reprezintă aranjamentele florale și coronițele. În 2023, coronițele cât mai tematice sunt la mare căutare. Pe acestea le vei găsi în orice magazin de decorațiuni, însă le poți face acasă, cu puțină îndemânare.
Vezi și: Cum păstrezi bradul de Crăciun mai mult timp. Trucuri ca să reziste
Totodată, ornamentele personalizate au devenit din ce în ce mai populare în ultimii ani. Oamenii caută decorațiuni care să reflecte personalitatea lor sau să amintească de momente speciale.
Asta înseamnă globuri cu fotografii ale familiei, decorațiuni de brad cu mesaj sau ornamente pictate de mână.
Decorațiunile de Crăciun pot fi achiziționate pentru prețuri modice. Marile magazine de profil au prețuri pentru toate buzunarele.
De exemplu, prețurile pentru ornamente personalizate variază în funcție de materialele folosite și de nivelul de detaliu al designului.
Citește și: Amenzi mari pentru români din cauza bradului de Crăciun. Ce trebuie să faci cu el, de fapt. Atenţie mare!
În medie, prețul unui ornament personalizat porneste de la 20 de lei și poate ajunge la 100 de lei sau mai mult, în funcție de specificațiile dorite.
Prețurile pentru coronițele de Crăciun sunt între 50 și 150 de lei. Desigur, dacă acestea sunt complexe și din materiale de bună calitate, ele pot ajunge să coste și 300 – 400 de lei.
Bradul de Crăciun este elementul central al sărbătorilor de iarnă. În 2023, brazii naturali sunt preferați pentru mirosul autentic și aspectul lor natural.
Dar prețurile pentru un brad natural pornesc de la 100 de lei și pot ajunge la câteva sute de lei, în funcție de dimensiune și tipul de brad ales.
Citește și: Când se despodobește bradul de Crăciun. Ziua în care este bine să faci asta, potrivit tradiției
Apoi, un set de globuri poate costă de la 15 la 150 de lei, în funcție de numărul de globuri și de dimensiunea lor. Elementele personalizate pot costa ceva mai mult. Dacă vrei un fulg de nea sau un glob cu mesaj sau cu fotografia familiei, acestea au prețuri cuprinse între 35 și 50 de lei.
Dar decorațiunile clasice încep să fie combinate cu tot felul de elemente unice, cum ar fi jucării din pluș pe care să le agăți în brad, decorațiuni din hârtie creponată, pene sau tot felul de elemente unice pe care le poți găsi la magazine sau le poți face acasă.
Decorațiunile ar putea să te coste undeva la 200 – 300 de lei, în funcție de felul în care vrei să arate bradul tău. Dar poți obține efecte splendide confecționându-ți propriile decorațiuni din lemn, hârtie creponată, polistiren, plastic, materiale textile și vopsele.
Poți folosi elemente precum flori de plastic, conuri de brad, ghinde, castane și alte elemente din natură.
Află și: De ce împodobim bradul de Crăciun. Care este semnificația acestei tradiții
În plus, anul acesta sunt apreciate decoațiunile cât mai diverse. Ceea ce înseamnă că nu mai e necesar să cumperi seturi de globuri de brad sau de decorațiuni, ci poți cumpăra câte una din fiecare pentru un aspect maximalist.
Axează-te mai degrabă pe o schemă de culori și construiește în jurul ei.