Cât costă, de fapt, să schimbi motorul la o Dacia Logan cu tot cu mâna de lucru

Cât costă, de fapt, să schimbi motorul la o Dacia Logan cu tot cu mâna de lucru
Dacia Logan una dintre cele mai fiabile mărci

Deși este considerată o mașină fiabilă, Dacia Logan, ca orice mașină, are o durată limitată de funcționare. Dacă ne referim la motor, și acesta are o durată de viață limitată. Atunci când încep problemele cu motorul, există două variante. Prima ar fi să ne cumpărăm o mașină nouă, dacă ne permitem. A doua ar fi schimbarea motorului, dar și aici intervin costuri care nu sunt de neglijat.

Dacia una dintre cele mai fiabile mărci

Brandul Dacia a fost votată a patra cea mai fiabilă marcă de mașini din cei 34 de producători din 2016, depășind la acel moment multe mărci bine consacrate și premium. Dacia primea un scor de satisfacție de 90% de la clienții care au finalizat sondajul privind fiabilitatea mărcii auto din 2016. Acest vot plasa compania de mașini deținută de Renault peste mai multe mărci premium și de lux.

Dacia produce unele dintre cele mai ieftine mașini de pe piață și cu siguranță produce cele mai ieftine SUV-uri. De fapt, unele dintre SUV-uri costă mai puțin decât multe mașini de oraș. Cu toate astea au existat de-a lungul anilor probleme cu mașinile scoase sub acest brand. Au existat probleme, în special, la modelul Dacia Logan, cel de până acum.

Ca orice mașină, după o anumită perioadă, intervine uzura, atât a mașinii în sine, cât și a motorului. În astfel de situații avem de ales între două variante. Prima ar fi, schimbarea mașinii cu una nouă și mai rezistentă. Cea de a doua variantă ar fi schimbarea pieselor uzate și chiar a motorului. În ambele variante cel mai important factor este bugetul. Dacă la prima variantă, avem de unde alege, poate la un preț rezonabil, la cea de a doua e cam greu de ales.

Dacia Logan MCV și schimbarea motorului uzat

Dacă nu avem un buget pentru a ne cumpăra o mașină nouă, chiar pe același segment, avem opțiunea de a schimba piesele uzate. Dacă vorbim de mici modificări, în acest caz bugetul poate fi unul rezonabil. În cazul în care avem deja probleme majore cu motorul și vrem să-l schimbă, aici se schimbă lucrurile.

Dacă suntem în posesia unei Dacia Logan MCV, de exemplu, și ne-a lăsat motorul, va trebui să ne stabilim clar un buget. În afară de costul propriu-zis al achiziționării motorului, va trebui să luăm în considerare și mâna de lucru.

Pentru a schimba întregul bloc motor pentru o Dacia Logan MCV, doar pentru motor vom avea nevoie de cel puțin 650 de euro, la mâna a doua. Asta în cazul în care vrem blocul motor cu tot cu anexe. Putem găsi un astfel de motor, dar cu ceva rulaj. De exemplu, pe site-urile de second-hand, găsim un motor pentru o Dacia Logan MCV cu un rulaj de 131.000 km.

La costul de achiziție, de 650 de euro, se adaugă și mâna de lucru, care este în jur de 290 de euro. Cu alte cuvinte ne va trebui un buget de aproximativ 1.000 de euro. Dacă știți că dispuneți de un asemenea buget, atunci aveți noroc să găsiți un bloc motor, aproape nou, pe site-urile de second-hand din România.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI