Cât costă combustibilul în Makaza, Bulgaria, ultima benzinărie înainte de vama cu Grecia

Cât costă combustibilul în Makaza, Bulgaria, ultima benzinărie înainte de vama cu Grecia
Cât costă combustibilul în Makaza, Bulgaria,

Cât costă combustibilul în Makaza, Bulgaria, ultima benzinărie înainte de vama cu Grecia. Prețurile la carburanți au crescut la nivel mondial, nu doar în țara noastră, iar turiștii care merg în vacanță în străinătate observă asta. Spre exemplu, un turist român care se îndrepta către Grecia a publicat pe rețelele sociale o fotografie cu prețurile de la ultima benzinărie dinaintea vamei bulgaro-elene, Lukoil, din apropiere de Makaza.

Cât costă combustibilul în Makaza, Bulgaria

Un turist român a postat o imagine pe grupul „Forum Thassos” de pe Facebook.

„Bună! Poate interesează pe cineva. Prețurile la carburant la benzinăria din Makaza. Ultima benzinărie din Bulgaria, înainte de a trece Vama”, a scris acesta.

În imaginea din galeria foto a articolului se poate observa că un litru de motorină la vecinii bulgari, la respectiva stație de carburanți, este 3,89 leva, adică echivalentul a 9,84 de lei, remarcându-se faptul că prețul este chiar mai mare decât la benzinăriile din România.

Scumpirea carburanților este un motiv de nemulțumire în rândul românilor, mai ales că prețul la motorină influențează direct și prețurile celorlalte produse, care înregistrează, la rândul lor, scumpiri. În unele locuri din țară, un litru de motorină a ajuns chiar și la 9 lei și 20 de bani, în unele locuri din țară.

Prețurile la combustibil în Serbia

Aparent, situația este mai favorabilă în Serbia, iar potrivit unei imagini postate de grupul de Facebook Forum Grecia, un membru a postat o fotografie realizată la o benzinărie OMV de acolo, iar un litru de motorină costă 209 dinari, adică echivalentul a 8,8 lei pe litru.

Scumpirile carburanților îi nemulțumesc pe români, având în vedere că vara trecută un plin de benzină de 50 de litri costa circa 280 de lei, iar vara aceasta un plin de benzină standard poate ajunge la 430 de lei! În ce privește plinul de motorină, acesta s-a scumpit de la aproape 280 de lei, anul trecut, la aproape 460 de lei.

Anul acesta, un drum la mare s-a scumpit cu peste 50%, astfel, cu un autoturism care consumă circa 8 litri de benzină la suta de kilometri vei plăti 310 lei, în timp ce vara trecută era 200 de lei.

Preț benzină și motorină azi

Iată ce prețuri sunt azi, 6 iulie 2022, la benzină și motorină, în București.

  • PETROM: benzină standard – 8.62 lei/l, benzină premium – 9.08 lei/l, motorină standard – 9.18 lei/l, motorină premium – 9.54 lei/l
  •  ROMPETROL: benzină standard – 8.68 lei/l, benzină premium – 9.31 lei/l, motorină standard – 9.24 lei/l, motorină premium – 9.55 lei/l
  • OMV: benzină standard – 8.71 lei/l, benzină premium – 9.27 lei/l, motorină standard – 9.34 lei/l, motorină premium – 9.75 lei/l
  • MOL: benzină standard – 8.68-8.71 lei/l, benzină premium – 9.32-9.35 lei/l, motorină standard – 9.24-9.27 lei/l, motorină premium – 9.73-9.76 lei/l
  •  SOCAR: benzină standard – 8.64 lei/l, motorină standard – 9.19 lei/l