Restricții la benzinării. Țara în care șoferii au voie să alimenteze doar 30 de litri pe zi

Restricții la benzinării. Țara în care șoferii au voie să alimenteze doar 30 de litri pe zi
Restricții la benzinăriile OMV! S-a introdus rația: maximum 30 de litri de benzină pe zi. Ce arată notele de pe pompele de benzină.

Când prețurile la combustibili s-au majorat, au stimulat o serie de răspunsuri în direcții opuse, în trecut. Unii au avut tendința de a conduce mai puțin și de a achiziționa versiuni mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil. Companii și națiuni au investit în infrastructură, pentru a crește producția. Acum, însă, am putea să nu avem parte de aceleași răspunsuri. În Austria, deja s-au anunțat restricții la benzinăriile OMV.

Restricții la benzinăriile OMV din Austria

La benzinăriile OMV este criză de combustibil. O benzinărie din Austria a introdus rația, în urmă cu câteva zile. Reprezentanții operatorului au raționalizat vânzarea de combustibil la 30 de litri pe persoană. Ei au explicat că motivul are legătură cu blocajele de aprovizionare generate de războiul din Ucraina.

S-a întâmplat în Gföhl, districtul Krems, unde benzina și motorina au fost vândute în cantități limitate pentru o perioadă temporară de timp, potrivit presei străine. Singura alternativă ar fi fost creșterea prețului, ceea ce i-ar fi determinat oameni să se revolte.

Din acest motiv, operatorul a ales să raționalizeze benzina și motorina. A fost menținut, astfel, prețul de 2,099 euro pe litru de combustibil, scrie Heute. Pe data de 1 iulie, rezervoarele au fost din nou umplute astfel încât raționalizarea nu a mai fost necesară.

Fără motorină sau benzină pentru două zile

Timp de două zile, rezervoarele au fost goale, potrivit sursei citate. Șoferii nu au putut alimenta nici cu benzină, nici cu motorină. Toate rezervoarele au fost, de facto, goale. Iar asta din cauza faptului că unele persoane ar fi cumpărat combustibil în avans, de teamă să nu rămână fără.

Acesta ar fi fost și un imbold pentru introducerea măsurii de raționalizare.

„Maxim 30 de litri pe tranzacție de alimentare pe zi. Canisterele nu pot să fie umplute. Din păcate, aprovizionarea cu combustibil este foarte limitată din cauza războiului din Ucraina”, este mesajul de pe pompele de benzină.

Potrivit OMV, războiul din Ucraina este responsabil pentru lipsa de combustibil, care se epuizează rapid din cauza cererii ridicate. Ca urmare, acest lucru determină și creșterea prețurilor la benzină și motorină, arată o analiză NÖN.

În altă ordine de idei, amintim că, luna trecută, Ungaria și-a eliberat o parte dintre rezervele strategice de petrol pentru a preveni penuria de combustibil. Rezerve de combustibil de 18 milioane de litri de benzină și 29 de milioane de litri de motorină urmau a fi puse la dispoziția OMV, pentru a fi achiziționate și distribuite în Ungaria, potrivit unei decizii luate de Guvernul de la Budapesta, din cauza îngrijorărilor legate de criza de combustibil.