30 iul. 2022 | 19:44

Cât costă all-inclusive în România versus Bulgaria. Ți se par accesibile sumele?

Diverse
Cât costă all-inclusive în România versus Bulgaria. Ți se par accesibile sumele?
Merită banii în stațiunile all-inclusive. România versus Bulgaria?

Mai avem două zile și intrăm în ultima lună de vară, oficial. În tot acest timp, spun agențiile de turism, tot mai mulți români aleg pachetele all-inclusive. Alegerile turiștilor vizează atât România, cât și Grecia sau Bulgaria. Conform unor date, la această oră pe litoralul românesc sunt 36 de spații hoteliere care oferă pachete all-inclusive, light sau ultra. Dar, comparativ, de exemplu, cu prețurile practicate de litoralul bulgăresc, în România prețurile sunt, uneori, extrem de mari.

Ce presupun serviciile all-inclusive, în general

O vacanță all-inclusive este o vacanță care include toate elementele esențiale în prețul de rezervare. Pe lângă cazare, te poți aștepta ca mâncarea, băuturile, activitățile și divertismentul să fie incluse.

Asta înseamnă că nu ai nevoie să plătești în plus pentru acestea. O adevărată vacanță all-inclusive nu ar trebui să vină niciodată cu costuri surpriză și face posibilă o vacanță fără griji, fără a fi nevoit să ruleze o notă de plată.

Vacanțele în stațiunile cu hoteluri all-inclusive duc lucrurile la un alt nivel. Odată ce vă rezervi călătoria, nu te mai mulțumi cu strictul necesar, ci răsfățează-te cu o vacanță fără rețineri. Comandă ce dorești, cât dorești, este deja plătit.

Scopul acestui articol este de a explora ce este și ce nu este o vacanță all-inclusive .Dacă ești gata, haide să ne familiarizăm puțin mai mult cu conceptul, astfel încât procesul de rezervare să fie la fel de lipsit de griji ca și viitoarea escapadă în paradis.

Sunt toate stațiunile all-inclusive la fel?

Răspunsul simplu este nu. Dacă se iau în considerare stațiunile all inclusive sub umbrela aceleiași mărci, atunci multe dintre incluziuni vor fi probabil similare.

Dar, în general, nu toate stațiunile all inclusive sunt la fel. Asigură-te întotdeauna că verifici de două ori ce este inclus înainte de a face o rezervare.

Aici putem da exemplu ce se regăsește pe litoralul românesc, în cele 36 de hoteluri cu all-inclusive, și ce găsim, de exemplu, în Bulgaria.

În primul rând ține foarte mult de agenția unde-ți faci rezervarea, dar cel mai important este hotelul, Odată ales, să ofere toate serviciile, așa cum spuneam mai devreme.

Pe litoralul românesc de la Marea Neagră, deja știm, avem 36 de astfel de operatori hotelieri care, în teorie, vorbesc de servicii all-inclusive.

Dar, atenție!, aici ar putea interveni micile probleme. În special de comunicare între operatorul hotelier, agenție și, respectiv tu, turistul avid de all-inclusive.

Dacă nu știi, te informăm noi că, pe litoralul nostru serviciile de acest gen sunt împărțite pe mai multe categorii, după cum urmează:

All-inclusive standard

În cadrul acestei oferte de servicii, tu turistul care plătești bani buni pentru acest gen de pachet turistic, vei regăsi următoarele beneficii, la hotelurile de 4 stele, majoritatea fiind în retaurant și la piscină:

  • mic dejun,
  • prânz,
  • cină tip bufet suedez,
  • gustări:  snacks-uri, cafea, apă plată şi minerală,
  • băuturi acidulate,: apă plată şi minerală, băuturi răcoritoare, carbogazoase şi necarbogazoase, cafea şi ceai,
  • băuturi alcoolice: vin alb şi vin roş, bere draft, aperitive, digestive,
  • băuturi spirtoase: vodcă, brandy, rom, vermut şi lichior,
  • acces gratuit la piscină, cu şezlong şi umbrelă.

 

În  majoritatea hotelurilor, aceste servicii sunt până în jurul orei 22:00. După această  oră, dacă există baruri deschise, tot ceea ce comanzi trebuie să plătești.

Alți operatori hotelieri, pe timpul serii, au diferite servicii de distracții, precum spectacole de variete, seri tematice, cluburi, și chiar evenimente pentru copii.

All-inclusive light

All-inclusiv light, în primul rând, însemană ceva mai puțini bani la pachetul ales, în raport cu cel standard, sau Ultra (despre care vorbim imediat).

Tot în acest caz, lista de mai sus este valabilă, cu excepția accesului în cluburile hotelurilor, sau la evenimentele de seara, dar și lipsa unor băuturi, precum cele spirtoase, dar există posibilitatea lipsei de acces la barul de pe plajă.

Ultra all-inclusive

În acest caz, și pentru ceva bani în plus, veți avea acces și la alte băuturi alcoolice, de import, plus extra preparate culinare, de excepție, în general, preparate dedicat celor care au astfel de servicii, inclusiv la cerere.

Merită banii în stațiunile all-inclusive?

Dacă găsiți una bună, cu toate incluziunile care vă plac, all-inclusive merită cu siguranță banii! Fiți atenți la literele mici pentru a vă asigura că lucrurile pe care le credeți incluse nu vin cu un cost suplimentar.

Pe măsură ce citești mai departe și te familiarizezi cu unele dintre incluziunile la care te poți aștepta de la o stațiune all inclusive, vei fi mai bine pregătit să alegi stațiunea potrivită pentru tine.

Dacă ne gândim acum, strict, la banii pe care îi dăm pentru un pachet turistic all-inclusive în România, comparativ cu aceleași servicii din Bulgaria, cu siguranță ai alege litoralul bulgăresc.

La majoritatea capitolelor, cu mici excepții, pentru că nimeni nu e perfect, litoralul bulgăresc are servicii all-inclusive mult mai bune. Dacă ai noroc, și la prețuri muilt mai mici decât cele practicate aici.

În cele ce urmează, îți oferim exemple de prețuri comparative, pentru următoarea perioadă, pe o durată de 6 zile:

  • Litoralul bulgăresc, hotel de 4 stele all inclusive: între 250 şi 400 de euro de persoană,
  • Litoralul românesc, hotel de 4 stele all inclusive: între 300 şi 490 de euro de persoană.

 

Ca și concluzie… all-inclusive

Acum te lăsăm pe tine să tragi concluzia finală, și să pui în balanță tot ceea ce-ți oferă un hotel românesc, sau unul de pe litoralul bulgăresc, într-un pachet turistic all-inclusive.

Noi, nu putem face altceva, decât să-ți urăm vacanță plăcută și servicii ireproșabile.