Cât bicarbonat de sodiu se pune în apă pentru a uda florile. Iată ce nu știai despre plantele tale

Cât bicarbonat de sodiu se pune în apă pentru a uda florile. Iată ce nu știai despre plantele tale.

Bicarbonatul de sodiu are mai multe întrebuințări, printre care și utilizarea lui în casă, cosmetică și bucătărie. Pe lângă acestea, bicarbonatul de sodiu poate fi folosit pentru flori sau pentru plante, în general, întrebuințare pe care nu o cunoaște toată lumea. Dacă te pasionează florile trebuie să știi să le uzi în acest mod, utilizând bicarbonat de sodiu.

Iată cât bicarbonat de sodiu este pus în apă pentru a uda florile

În grădină, bicarbonatul de sodiu acționează în mai multe feluri. Acestea sunt câteva dintre ele:

Bicarbonatul încetinește creșterea buruienilor. Pe lângă acest fapt, acesta reduce aciditatea solului, favorizând înflorirea. Begoniile, mușcatele și hortensiile fac parte din florile care se dezvoltă mai bine în solul alcalin. În scopul acesta nu trebuie decât să-l presari cu pământ.

Bicarbonatul de Sodiu previne apariția și înmulțirea paraziților. O soluție, din amestecul a 9 linguri de ulei de măsline, 3 lingurițe de bicarbonat și un litru de apă se pulverizează pe frunzele plantelor din trei în trei săptămâni. Este indicat să evităm aplicarea acestui tratament atunci atunci când soarele este puternic, pentru că frunzele vor arde. Momentul potrivit este pe înserat.

O mână are îngrijește un ghiveci cu flori.
Cât bicarbonat de sodiu se pune în apă pentru a uda florile. Iată ce nu știai despre plantele tale.

Previne apariția mucegaiului și prelungește durata de viață a florilor

Previne apariția mucegaiului de grădină. Pentru aceasta, se pulverizează pe legume, fructe sau flori o soluție făcută din două lingurițe de săpun vegetal, 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu și 2 litri de apă.

Cu ajutorul bicarbonatul de sodiu putem prelungi durata de viață a florilor din vază, dar și a celor din ghivece. Dacă vaza este mică adăugăm un vârf de cuțit de bicarbonat, o linguriță într-o vază medie sau o lingură de bicarbonat într-o vază de capacitate mare. Spre exemplu, nici un aditiv nu menține un buchet de bujori cum o face bicarbonatul. Pentru florile din ghiveci, ale căror frunze se veștejesc și planta nu mai înflorește este indicat să fie stropite cu o soluție obținută din apă și bicarbonat de sodiu.

Utilizarea bicarbonatului pentru flori

Se evită pulverizarea bicarbonatului de sodiu pe tulpini și pe boboci, atunci când se folosește la flori și trebuie respectat dozajul recomandat mai sus. Dacă se pune o cantitate prea mare de bicarbonat, se pot arde frunzele plantelor.

Regula generală care trebuie respectată, este aceea de a se utiliza o linguriță de bicarbonat la un litru de apă. Se pot adăuga și trei lingurițe de ulei de măsline pentru ca aderența să fie mai bună.

Alte întrebuințări ale bicarbonatului în grădină

  • te scapă de iarba nedorită
  • te scap de omizi
  • înlătură murdăria de pe fructele și legumele abia culese
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI