04 mai 2023 | 10:45

Castelele din România unde poți să te cazezi. Sunt de o frumusețe rară!

Turism
Castelele din România unde poți să te cazezi. Sunt de o frumusețe rară!
Vrei să-ți petreci vacanța în locuri cu adevărat frumoase? Iată care sunt castelele din România unde poți să te cazezi.

Ți-ai imaginat vreodată cum ar fi să locuiești, măcar câteva zile, într-o casă cu zeci sau sute de încăperi? Playtech Știri îți prezintă castelele din România unde poți să te cazezi pentru a te bucura de o vacanță de poveste. Proprietățile sunt foarte frumoase și elegante, iar împreună cu natura care le înconjoară parcă te transpun într-o altă lume. FOTO

Lumea minunată a castelelor din România

În România, primele castele au fost construite în perioada Evului Mediu. Cele mai vechi proprietăți de acest fel datează din secolul al XIII-lea și au fost costruite de coloniștii sași din Transilvania, aduși în regiune de regii maghiari pentru a ajuta la defensiva împotriva turcilor otomani, potrivit istoricilor.

Unele dintre cele mai vechi și mai cunoscute castele din țara noastră sunt Castelul Bran, construit în secolul al XIV-lea, și Castelul Corvin, construit în secolul al XV-lea. Însă nu despre ele vom vorbi în materialul de astăzi, ci despre proprietățile de felul acesta în care te poți caza pentru câteva zile.

Castelele au fost întotdeauna un punct de atracție pentru turiști – nu doar pentru cei din străinătate, ci și pentru românii cărora le place să călătorească. Dincolo de aspectul lor impunător, prezintă povești cu adevărat fascinante. Castelul Bran, de exemplu, este asociat cu legenda lui Dracula.

Dacă ți-ai propus ca în sezonul cald din acest an să mergi în vacanță într-un loc special, Playtech Știri îți recomandă să iei în calcul castelele din România în care te poți caza. Aici te poți bucura de priveliști magice, istorii tumultoase, precum și arhitecturi fascinante. În plus, dacă te interesează cultura, fără îndoială ar fi o opțiune perfectă pentru concediu.

Castelele din România unde poți să te cazezi

Castelul Haller. Se află la 22 de kilometri de Târgu Mureș și a fost construit în secolul al XVII-lea în stil clasicist baroc. Clădirea care prezintă 14 camere, dintre care un apartament și 13 camere duble, toate amenajate cu mobilier în stil vechi, a fost renovată în anul 2012. O noapte de cazare aici costă între 300 și 500 de lei.

Castelul Hotel Daniel. Se află în comuna Tălișoara, din județul Covasna și a fost construită la începutul anilor 1600, în stil renascentist. Prezintă 20 de camere, fiecare cu design propriu. Dacă vrei să te cazezi aici, trebuie să plătești 210 euro, micul-dejun fiind inclus în cost.

Castelul Mikes. Se află la aproximativ 6 kilometri de Covasna și a fost construit în secolul al XVI-lea, în stil unguresc. Clădirea are nouă camere disponibile pentru cazare, fiecare având tematică unică, păstrând însă farmecul medieval al locului. O noapte de cazare aici costă 600 de lei.

Castelul Știrbey. Se află în Sinaia și a fost construit între anii 1874 și 1875. Proprietatea prezintă șase camere ce pot fi oferite spre cazare, toate aflându-se la etaj și fiind amenajate în stil art-deco. O noapte de cazare aici costă circa 300 de lei.

Castelul Lupilor. Se află în satul Chimindia, din județul Hunedoara, și a fost construit pe la jumătatea secolului al XIX-lea. Clădirea prezintă 13 camere ce pot fi închiriate în regim hotelier, opt dintre ele fiind tematice. Prețul pentru o noapte petrecută aici variază în funcție de camera aleasă, cel mai mic fiind de 200 de lei.

Castelul Bethlen-Haller. Se află în localitatea Cetatea de Baltă, din județul Alba, pe malul Târnavei Mici, și a fost construit între anii 1560 și 1624. Camerele de aici – patru în turnurile castelului, șapte în spațiile amenajate în fostele grajduri – pot fi rezervate doar de grupuri de turiști.

Castelul Templul Cavalerilor. Se află în rezervația naturală Cheile Vălișoarei, din județul Alba. Este vorba despre o arie protejată. Clădirea prezintă 20 de camere, iar prețul pentru o noapte de cazare pornește de la 200 de lei.

Castelul regal de vânătoare de la Lăpușna. A fost construit în anul 1933 și prezintă 40 de camere disponibile pentru închiriere în regim hotelier. Opt dintre ele au trei stele și prezintă pat dublu. Alte 13 dintre încăperi au câte două stele. Inclusiv camera regală se poate oferi spre cazare aici. Cea mai ieftină încăpere costă 50 de euro pe noapte.

Parteneri
Ce trebuie să ai în buzunar în a doua zi de Crăciun pentru a-ți merge bine tot anul
Redactia.ro
2025 este Anul Șarpelui, un an care anunță transformări profunde și șanse mari de a descoperi dragostea
Click.ro
Cum dau autoritățile apă la moară fanilor teoriei conspiraționiste Chemtrails
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Al Bano a spus ce s-a întâmplat în noaptea în care fiica lui, Ylenia Carrisi, a dispărut: „Acesta e dramaticul adevăr!”
Unica.ro
Restructurări masive în 2025. Se anunță un an nebun. Toată lumea strânge cureaua
EVZ.ro
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews
S-a dat ordin de la UE. Intră în vigoare din ianuarie. Devine obligatoriu în toate statele
Capital.ro
Cum arată casa de 2,5 milioane de euro a Monicăi Tatoiu. Are 9 dormitoare și mobilă de lux. Vila e o fortăreață: “Tot sistemul de protecție a casei este inventat de mine"
Avantaje
ALERTĂ AERIANĂ în România! Armata a DETECTAT o ȚINTĂ de mici dimensiuni
Mediaflux
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews.ro
Nicușor Dan, despre cum a cunoscut-o pe soţia sa, Mirabela şi unde va petrece Crăciunul. Ce spune ea despre Primarul Capitalei
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro