Cele mai frumoase castele din Transilvania. Ce secrete ascund și care este povestea lor

Cele mai frumoase castele din Transilvania. Ce secrete ascund și care este povestea lor

Cele mai frumoase castele din Transilvania. Dacă ideea de a păși în castele frumoase pentru a explora coridoare secrete și pasaje ascunse îți sună atrăgător, o prezentare a celor mai frumoase castele din Transilvania este exact ceea de ce ai nevoie. Castelele din România sunt printre cele mai impresionante din Europa.  Printre ele se remarcă și castelele din Transilvania. Iată așadar care sunt cele mai frumoase castele din Transilvania.

Cele mai frumoase castele din Transilvania

România este o țară cu multe castele și cetăți. Prin urmare, planificarea unei călătorii pentru a explora unele dintre ele este cu siguranță printre cele mai bune lucruri pe care le poți face.

Unele dintre cele mai frumoase castele din România sunt în Transilvania. Castelele din regiune sunt renumite peste tot în lume și din motive întemeiate. Castelele din Transilvania sunt abundente, fermecătoare și înconjurate de o natură uluitor de frumoasă.

Castele din Transilvania

Transilvania este o regiune din centrul țării noastre, la umbra maiestuoșilor Munți Carpați. Aceasta se remarcă printr – o frumusețe naturală incredibilă, cu orașe pitorești și bijuterii ascunse ale satelor medievale împrăștiate peste tot.

Castelele din Transilvania pot fi împărțite în trei categorii principale: castele, cetăți și biserici fortificate. Fiecare dintre acestea are propria sa poveste și mister. Iată care sunt cele mai frumoase castele din Transilvania.

Top castele din Transilvania

Castelul Bran

Castelul Bran este probabil unul dintre cele mai cunoscute repere românești datorită asocierii sale cu infamul Conte Dracula. De aceea, Castelul Bran este unul dintre cele mai tari castele din lume.

Construit deasupra unei stânci în stil gotic, este o priveliște impunătoare de privit. De când a fost construit, Castelul Bran a aparținut brașovenilor. Castelul Bran a devenit reședința preferată a Reginei Maria din România și reflectă gustul și atingerea ei personală până în prezent.

Cele mai frumoase castele din Transilvania
Transilvania și cele mai frumoase castele ale sale

Castelul Corvinilor

Cunoscut și sub numele de Castelul Hunedoara, Castelul Corvinilor este unul dintre cele mai bune locuri de vizitat, din Transilvania. Această structură în stil gotic este unul dintre cele mai mari castele din Europa. Castelul Corvinilor se afla în Hunedoara, un oraș industrial din sud-vestul Transilvaniei.

Reprezintă una dintre atracțiile medievale de top din Transilvania construită în stil gotic în secolul al XIV-lea. Acest castel din Transilvania a fost casa prințului Ioan de Hunedoara, unul dintre cei mai de succes conducători în luptele otomane.

Cele mai frumoase castele din Transilvania. Cetatea Sighișoara

Departe de a fi doar un alt dintre cele mai bune castele de vizitat din România, Cetatea Sighișoarei este un oraș medieval viu și respirabil, care nu a încetat să fie locuit de-a lungul secolelor.

Castelul Banffy

Castelul Banffy este situat foarte aproape de Cluj Napoca și este unul dintre cele mai bune castele din Transilvania. Este numit și „Versailles al Transilvaniei” datorită arhitecturii sale renascentiste și datorită grădinilor sale luxoase.

Din păcate, acest castel din Transilvania nu se păstrează! Sunt doar câteva ruine care amintesc de zilele de glorie ale locului! În timpul zonei comuniste, acest loc a fost distrus intenționat. Totuși, ruinele din Banffy sunt foarte impresionante și impunătoare! Este un loc foarte popular printre fotografi datorită frumuseții sale unice.

Castelul Teleki

Castelul Teleki este cea mai emblematică cetate din zona Mureșului. Această clădire amintește de perioada în care reședințele aristocratice erau piesa centrală a satului și totul se învârtea în jurul acelor conace. Aveau bani, aveau putere și toate aceste lucruri se vedeau în clădirile lor impunătoare.

Această operă de artă a fost deținută de familia aristocrată Teleki, una dintre cele mai cunoscute familii din Transilvania și a fost construită la sfârșitul secolului al XVIII-lea. Un fapt interesant este că în timpul celui de-al Doilea Război Mondial această cetate a fost transformată într-un centru de îngrijire medicală.

Urmăriți Playtech.ro și pe