Casa Mița Biciclista se redeschide în București. Vor fi evenimente de lux

Casa Mița Biciclista se redeschide în București. Vor fi evenimente de lux
Casa Mița Biciclista se redeschide

De la adăpost pentru oamenii străzii, la gloria de odinioară. După aproape opt decenii, Casa Mița Biciclista se redeschide în București. Clădirea spectaculoasă, construită în stil baroc, din inima Capitalei, va fi din nou gazda unor evenimente de lux. Românii sunt invitați să participe deja la petreceri fabuloase.

Se redeschide Casa Mița Biciclista

Capitala se poate mândri cu o nouă bijuterie arhitecturală readusă la viață. Casa Mița Biciclista, o părticică inedită a istoriei orașului, a fost renovată și este pregătită să redevină gazda unor evenimente de lux, așa cum se întâmpla în anii ’20.

„Azi noapte, în ajun de Moș Nicolae, am decorat casa @lamitabiciclista pentru sărbătoare și pentru Primul Crăciun la Mița Biciclista. Piața Amzei prinde viață. E un dar pe care îl facem Bucureștiului. Veniți seara să admirați fațada casei“, este invitația ARCEN, un ONG care s-a implicat în valorificarea patrimoniului cultural al Capitalei.

Românii sunt așteptați deja la primele evenimente organizate în superba clădire din Amzei. Pe 9 și 10 decembrie va avea loc Grande Soirée Années Folles, o petrecere grandioasă, precum cele care îi plăceau celebrei proprietare. Salonul cu magie, jocuri de cărți și tarot va fi animat toată noaptea la etajul doi al casei istorice, acolo unde Mița își avea budoarul.

Participanții vor avea de respectat și un cod vestimentar – negru și alb -, iar accesul se va face doar pe bază de mască, aceasta fiind inclusă în prețul biletului.

„Ruleta, masa de Blackjack și de poker vor anima din nou saloanele Miței, așa cum obișnuiau să o facă pe vremuri”

La Casa Mița Biciclista se va celebra și Crăciunul, printr-o petrecere „care trimite în atmosfera anilor nebuni. Seara va fi deschisă cu un concert live de swing grandios, pretextul perfect pentru o atmosferă de dans”.

„Atmosfera anilor ’20 continuă și la etajul doi al casei care redevine un loc al experiențelor așa cum am obișnuit. Am pregătit jocuri de mimă pentru grupuri de prieteni sau grupuri, ghidate de un mim cu experiență. Ruleta, masa de Blackjack și de poker vor anima din nou saloanele Miței, așa cum obișnuiau să o facă pe vremuri. Cod vestimentar: glamour contemporan cu detalii din anii 20”. Prețul unui bilet este de 250 de lei.

Despre Mița Biciclista a scris și Neagu Djuvara în cartea „Un secol cu Neagu Djuvara”. Acesta o descria ca pe o „demimondenă, mă rog, hai să-i spunem în mod vulgar, o curvă de mare lux. Lucru rar la vremea aceea, în anii ’20, făcea ciclism prin Bucureşti pentru a-şi menţine silueta. Făcuse avere şi una din casele ei era cea în care am locuit noi”.

Citește și: Povestea Castelului de Apă din Grădina Mare. A scris istorie în România, dar a ajuns o ruină până la urmă VIDEO

Urmăriți Playtech.ro și pe