28 mart. 2023 | 10:48

Cartierul din București care își schimbă complet fața. Ce se va construi aproape de centrul Capitalei

Info Imobiliare
Cartierul din București care își schimbă complet fața. Ce se va construi aproape de centrul Capitalei
Zona de imobiliare din România încetinește în 2023

Zona imobilairă din București a cunoscut în ultimii, cel puțin, 10 ani o explozie de noi complexuri imobiliare. Majoritatea au fost consutrite de fonduri de investiții imbiliare sau de companii, mari jucători în piață. Dar noi informații vin să anunțe un nou proiect ce va demarat în curând, fiind vorba unul din cartierele vechi din Capitală care își va schimba total fața.

Zona de imobiliare din România încetinește în 2023

Cartierul din București care își schimbă complet fața! Dacă anul trecut companiile și fondurile de investiții imobiliare aveau o rată de creștere, conform datelor recente, în 2023 piața imobiliară din România se răcește, pe fondul încetinirii cererii și a activității de construcție rezidențială. În cursul anului 2022, prețul mediu de vânzare al apartamentelor din țară a crescut cu 5,59% în ritm anual, până la 1.682 de euro pe metru pătrat, arată datele. Asta a însemnat o decelerare puternică de la o creștere anuală de 16,19% în 2021, pe baza cifrelor imobiliare.ro.

Cu toate acestea, atunci când sunt ajustate la inflație, prețurile apartamentelor la nivel național au scăzut de fapt cu 7,49% în aceeași perioadă, cel mai mare declin din 2013 încoace. În celași context, de la un trimestru la altul, prețurile apartamentelor au scăzut cu 1,35%  în trimestrul 4 al anului 2022.

Vezi și: Afaceristul italian care intră pe piața rezidențială românească. Ce va face în cea mai fierbinte zonă a Bucureștiului

Dacă ne uităm la cifre, în București, prețul mediu de vânzare al apartamentelor a crescut cu 5,19% în ritm anual, până la 1.704 euro/mp, o încetinire de la o creștere anuală de 13,68% în cursul anului 2021, dar a scăzut cu 7,84% ajustat la inflație. În același timp, datele mai arată că randamentul chiriilor din București este moderat spre bun, variind între 3,45% și 8,28%, cu o medie a orașului de 5,83%, potrivit unei cercetări Global Property Guide realizată în noiembrie 2022.

Pe zona de construcții, în București, inclusiv în 2022, au fost demarate noi proiecte imobiliare, fie că vorbim de construcții industriale, de birouri, fie că este vorba de zona de rezidențial, ceea ce a majorat numărul de noi locuințe la nivelul Capitalei.

Care este cartierul din București care își schimbă complet fața

Bucureștiul încă mai are zone extrem de ofertante pentru zona de rezidențial, iar asta o dovedește și noul proiect anunțat, conform celor de la Profit.ro, în cartierul din București care își schimbă complet fața. Concret este vorba de celebra cartier Mătăsari, din sectorul 3 al Capitalei, unde se anunță un nou complex rezidențial de cel puțin 35-40 de apartamente, pe o suprafață totală de peste 4000 de metri pătrați.

Ceea ce se mai știe este că actualele clădiri aflate în zonă au o suprafață desfășurată de 630 de metri pătrați, spun cei de la Profit, iar parte dintre acestea vor fi demolate pentru a face loc noului complex rezidențial, deși majoritatea acestor clădiri au o importanță istorică importantă.

Vezi și: Bula imobiliară se sparge în România. Anunț important despre vânzările de case în țară

În apropiere de Colegiul Național „Mihai Viteazu”

Unul din investitori, Daniel Chitafes, conform aceleiași publicații, declară că se așteaptă aprobării PUD (Planul Urbanistic de Detaliu), pentru noul complex rezidențial care va consta într-o construcție pe patru nivele, plus alte două retrase, incluzând și una din casele deja existente aici și care va fi renovată și repusă în circulație. Noul complex va fi în imediata apropiere de celebrul Colegiu Național „Mihai Viteazu”, parte integrantă din cartierul Mătăsari.

Noul complex rezidențial se va adăuga la cele deja existente din piața imobiliară a Capitalei, dar nu a fost dat încă un termen de finalizare a proiectului.

Parteneri
Ce trebuie să faci în ziua de Paște ca să ai noroc tot anul. Obiceiul care îți aduce succes
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital iar medicii i-au spus că mai are doar 12 luni de trăit
Digi24
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat macrou congelat. Ce s-a descoperit la analize
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Drumul cu peisaje de vis din România, modernizat. Priveliștile care-ți taie respirația, dar cu taxă
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Devine obligatoriu în toată România. Decizia UE impune un permis unic
Capital.ro
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare. Ar putea ieși mai devreme la pensie cu până la 3 ani și jumătate
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
INTERZIS în SÂMBĂTA MARE! Este cel mai mare PĂCAT
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a rămas surprinsă de ce era în ea. A povestit totul
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro