17 ian. 2022 | 11:02

Carmen Tănase vorbește despre majorarea facturilor. Ce ar dori Guvernul prin asta, de fapt

Social
Carmen Tănase vorbește despre majorarea facturilor. Ce ar dori Guvernul prin asta, de fapt
Carmen Tănase, extrem de dură la adresa guvernanților

Una din vocile cele mai dure împotriva guvernărilor din ultima vreme, actrița Carmen Tănase a recidivat. Pe fondul crizei, a scumpirilor din ultima vreme la gaze și energie, dar și pe fondul situației pensionarilor din România, celebra actriță s-a dezlănțuit încă odată la adresa celor care ne conduc, declarând că ceea ce se întâmplă în aceste zile este o adevărată crimă. Invitată recent la o discuție, actrița critică în termeni extrem de duri modul în care autoritățile au decis să administreze situația din România.

Carmen Tănase, extrem de dură la adresa guvernanților

Încă de la începutul pandemiei, urmată mai apoi de criza economică, actrița Carmen Tănase s-a poziționat contra măsurilor decise de guvernanți. Nu de puține ori actrița și-a spus părerea sinceră și directă, în raport cu modul de gestionare a crizei, dar și împotriva unor măsuri, considerate de aceasta abuzive, făcând referire directă la măsurile luate de autorități în legătura cu pandemia, campaniile de vaccinare și lipsa informațiilor reale și coerene.

Pe fondul crizei, a scumpirilor din ultima vreme la gaze și energie, dar și pe fondul situației pensionarilor din România, celebra actriță s-a dezlănțuit încă odată la adresa celor care ne conduc, declarând că ceea ce se întâmplă în aceste zile este o adevărată crimă.

În ultima sa intervenție televizată, de la Antena 3, Carmen Tănase a readus în discuție situația celor aproape 4 milioane de pensionari, printre care se regăsește și mama actriței, despre care aceasta spune că încasează o pensie lunară de 1.300 de lei.

În același context, Carmen Tănase a vorbit și despre explozia facturilor la utilități, gaze naturale și energie electrică, spunând că un om cu o pensie de subzistență, ca cea a mamei, nu ar avea cum să-și plătească facturile, dar să mai și trăiască, oferind în același timp și o soluție actualei guvernări:

„Cumva, noi suntem transformați toți, aproape toți, marea majoritate în persoane vulnerabile, asistați social. Asta a făcut statul cu populația sa, în principiu plătitoare de taxe, adică o populație care își plătește existența.

Brusc ne transformăm în asistați sociali! Dacă oamenilor le convine chestia asta, atunci bine.”, a spus actriţa Carmen Tănase.

Gluma se îngroașă din ce în ce mai tare”

În situația mamei actriței sunt și alte câteva milioane de persoane, ajunse în imposibilitatea de a-și plăti facturile, iar pentru viitor, mai spune Carmen Tănase, „gluma se îngroașă din ce în ce mai tare și la un moment dat va fi lupta pentru supraviețuire şi atunci probabil că se va reacționa”, a spus Carmen Tănase.

„Eu mă mir continuu de vreo doi ani încoace în general în lipsa de reacție a oamenilor, așa că asta cu facturile… Dar probabil că la un moment dat lucrurile se vor agrava atât de tare încât mămăliga o să explodeze.

Adică gluma se îngroașă din ce în ce mai tare și la un moment dat va fi lupta pentru supraviețuire şi atunci probabil că se va reacționa.”, mai declară celebra actriță.

Carmen Tănase are totuși o soluție

Deși situația nu este una optimistă, și fără o rezolvare în viitorul apropiat, Carmne Tănase spune că ar exista o soluție, dar sata ar însemna ca populația să reacționeze, nu ca în ultimii doi ani în care a existat lipsa de reacție a oamenilor.

„Soluție acum în clipa aceasta nu ar mai fi decât în unire. Dacă am fi uniți într-un singur gând și anume acela că suntem nici măcar încet, ci cu repezeală decimați.Deci dacă am fi uniți am avea o soluție.

Până nu suntem uniți și până ne lăsăm dezbinați că suntem știrbi sau neştirbi, că suntem intelectuali sau mai prostănaci, că suntem vaccinat sau nevaccinați, că suntem privați sau de la stat, până nu înțelegem că astea sunt manipulări tocmai pentru a nu fi uniți nu o să se rezolve absolut nimic. Când o să fim uniți și o să trecem toți în aceeași oală atunci o să începem să discutăm, până atunci discuția este degeaba”, a mai spus Carmen Tănase, la Antena 3.

Dacă va exista sau nu o reacție în masă din partea populației sau nu, rămâne de văzut. Ceea ce este un lucru cert, însă, este că odată cu începutul de an prețurile au crescut din nou, numai dacă ne uităm la prețul carburanților. Efectul aestor scumpiri se va regăsi în prețul produselor de larg consum, și nu numai, deși Guvernul Ciucă anunță posibile măsuri de înghețare a prețurilor la o parte din produsele de bază.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Amestecul minune, folosit de mii de ani, cu care trebuie să-ți uzi roșiile de 3 ori în timpul verii. Recolta va fi dublă, iar legumele mari și sănătoase
Click.ro
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă prin fața unui TIR
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Cum arată adidașii Balenciaga cu care Delia face furori pe internet. Costă o avere! / FOTO
Unica.ro
Eliminare neașteptată la Survivor All Stars. Întros din exil, Zanni a mai făcut o victimă
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
DECIZIE pentru Elena Udrea. Se întâmplă chiar pe 6 iunie
Capital.ro
Un nou val de aer rece cuprinde România. Meteorolog: "Scad temperaturile!"
Antena 3
A recunoscut că este din nou singură! Motivul pentru care vedeta noastră și iubitul ei și-au spus „Adio”. E prima dată când vorbește despre asta
Avantaje
Șeful Casei de PENSII, ANUNȚ despre PENSII. Se FACE și a DOUA recalculare. VIN PRIMELE decizii
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro