Marcel Ciolacu respinge măsurile Guvernului Ciucă: “Taie fără milă veniturile românilor”

Marcel Ciolacu respinge măsurile Guvernului Ciucă: “Taie fără milă veniturile românilor”

La o zi după ce Nicolae Ciucă, premierul desemnat de către președintele Klaus Iohannis să-l înlocuiască pe Florin Cîțu, a depus la Parlament lista miniștrilor și programul de guvernare, liderul PSD, Marcel Ciolacu respinge măsurile Guvernului Ciucă. Politicianul social-democrat are cuvinte dure la adresa unui guvern minoritar PNL-UDMR.

Marcel Ciolacu iese la rampă, după ce Nicolae Ciucă a depus lista miniștrilor și programul de guvernare

Oficialul a depus, sâmbătă, 30 octombrie, la Parlament lista miniștrilor săi, precum și programul de guvernare. Deși a afirmat, de față cu Florin Cîțu, că “nu putem să fim nerealiști și să nu luăm în seamă calculul matematic”, Nicolae Ciucă consideră oportună guvernarea minoritară, pe care o vede ca fiind “soluția prin care se câștigă timp pentru negocieri”. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, nu este de acord cu acest program de guvernare.

Liderul PSD critică foarte dur Guvernul Ciucă

Printr-o postare pe rețelele de socializare, liderul PSD-ist a anunțat că partidul său nu votează guvernul Ciucă, după ce premierul desemnat a venit cu „un program de guvernare care taie, în continuare, fără milă, din veniturile românilor”. Marcel Ciolacu a dezvăluit că „PSD nu poate vota un guvern minoritar PNL-UDMR”.

Anunțul făcut de șeful PSD strică toate calculele făcute de PNL și UDMR, care se așteptau la un sprijin și din partea social-democraților. În schimb, Ciolacu joacă tare și respinge vehement un guvern minoritar, pe care îl critică în termeni foarte duri. Astfel, fără sprijinul PSD, dar nici al foștilor parteneri de la USR, guvernul PNL are șanse mici să treacă de votul Parlamentului de săptămâna viitoare.

Premierul desemnat și Florin Cîțu, mișcare-cheie la Parlament

Sâmbătă, Nicolae Ciucă și Florin Cîțu au depus lista miniștrilor și programul de guvernare la Parlament, menit să scoată România din criza pandemică și nu numai.

„Am depus programul de guvernare și lista cabinetului. Programul este centrat pe măsurile de primă urgență ce trebuie luate la nivelul guvernului pentru a rezolva criza pandemică. De asemenea, este o altă prioritate cea legată de creșterea prețurilor la energie și gaze naturale și alimente. Cea de-a treia este foarte bine articulată la programul național de redresare și reziliență, aprobat de curând”, a declarat Nicolae Ciucă, sâmbătă, 30 octombrie.

Ciolacu respinge măsurile prevăzute în programul de guvernare al PNL

A doua zi după ce premierul desemnat Nicolae Ciucă a depus lista miniștrilor și programul de guvernare la Parlament, Marcel Ciolacu a anunțat că nu sprijină și nu votează un guvern condus de Ciucă.

„PSD nu poate vota un guvern minoritar PNL-UDMR cu un program de guvernare care taie în continuare, fără milă, din veniturile românilor!

Nu există niciuna dintre cele 10 măsuri urgente pe care i le-am transmis premierului desemnat.

Nu mai măresc deloc #salariulminim, nici măcar cu acel 8% promis de Cîțu după ce s-a văzut cu sindicatele și patronatele.

Nu mai cresc deloc #alocațiile copiilor, nici măcar cu unica tranșă de 20% pe care Vîlceanu o anunța acum câteva zile pentru ianuarie 2022.

Nu mai majorează deloc #pensiile, nici măcar cu infimul 6% pe care-l anunța cu mândrie Turcan.

În schimb, introduc noi taxe pentru românii din Diaspora. Exact acele taxe eliminate de PSD când a fost la guvernare!

Mâine, voi propune colegilor din conducerea PSD să decidă votul nostru pentru noul cabinet gândindu-se doar la asta: viața românilor ar deveni și mai grea, dacă acest guvern ar aplica asemenea decizii aberante!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI