Carmen Tănase, despre viața artistică la 61 de ani: ”La vârsta mea nu mai poți primi roluri de zână plăpândă”. Ce are în comun cu rolul ei din ”Clanul”. EXCLUSIV

Carmen Tănase, despre viața artistică la 61 de ani: ”La vârsta mea nu mai poți primi roluri de zână plăpândă”. Ce are în comun cu rolul ei din ”Clanul”. EXCLUSIV
Carmen Tănase, detalii despre carieră.

Carmen Tănase a adus în prim-plan, în această toamnă, pe micile ecrane, un nou personaj remarcabil, cel al Luminiței Achim, din serialul „Clanul”( PRO TV). După ce cu ani în urmă a impus-o definitiv conștiinței noastre pe „Flăcărica Potcovaru”, soția lui State Potcovaru, în „Inimă de țigan” (Acasă TV), de data aceasta îndrăgita actriță a reușit o nouă performanță profesională. Ea ne-a dezvăluit, în exclusivitate pentru Playtech Știri, în ce măsură noul personaj împrumută din calitățile reale ale artistei, dar și invers.

Carmen Tănase, detalii din carieră: ce spune despre rolul din serialul ,,Clanul”?

Carmen Tănase ne-a vorbit, în exclusivitate pentru Playtech Știri, despre rolul din serialul ”Clanul”:

„Luminița Achim e o gospodină foarte bună. Dar nici Carmen Tănase nu e departe! Sunt tentată să afirm că Luminița ar fi mai bună, dar încerc să nu uit că în scenariu există câteva lucruri care o definesc foarte bine. Iar în fruntea acestora stă faptul că este o femeie singură care își duce existența bazându-se pe calitățile ei de gospodină, de bucătar. E genul de femeie trecută prin viață, care știe foarte bine că totul trece prin stomac, cum se spune!”.

Ea face astfel referire la calitățile speciale ale personajului, ale cărui preparate culinare, în special dulciurile, sunt apreciate la superlativ în serial până și de „mafioți”. De multe ori, secvențe din serial o arată pe „Luminița” Carmen Tănase preparând diverse preparate, de la banalele și atât de apreciatele clătite, la tocană și ciorbă de perișoare. Pe scurt, o gospodină desăvârșită!

Actrița se bucură de rolul momentului

Carmen Tănase se amuză ușor de faptul că există în acest moment o oarecare concurență între calitățile ei de gospodină și cele ale personajului Luminița Achim.

„Întâmplarea face că știu să gătesc, că am prins ceva din povestea asta de-a lungul anilor. Dar nu e deloc obligatoriu să fi fost așa. Adică puteam să fiu o actriță care să nu fi avut habar despre lucrurile din bucătărie.

De multe ori jucăm un personaj fără a avea experiența unor lucruri care sunt trecute în scenariu, pe care nu le avem în viața de zi cu zi, dar pe care trebuie să știi să le impui atenției celor care urmăresc producția artistică în care ești distribuit”, e de părere Carmen Tănase.

Despre rolul din serialul ”Clanul” (PRO TV)

Pe de altă parte, Carmen Tănase susține că cel mai important rol e cel al momentului:

„Nu putem duce cu noi, ca actori, toate personajele pe care le interpretăm de-a lungul unei cariere. Fiecare are felul său de a se raporta la ele. În ceea ce mă privește, oricând joc un rol, îl duc cu mine, îl port cu mine mai peste tot.

Acela devine cel mai important, fiindcă lui îi dau viață în acea perioadă a carierei mele. Îl studiez cu atenție și pe platourile de filmare, și în afara lui. Și fac asta cu orice personaj cu care mă întâlnesc în carieră, fără excepție!”.

Nu doar pe micul ecran, ci și pe scena teatrului

La cei 61 de ani ai săi, Carmen Tănase se bucură în egală măsură nu doar de rolurile de pe micul ecran, ci și de cele de pe scena teatrelor bucureștene. Spre exemplu, ea joacă, în paralel, și rolul Marthei din piesa „Cui îi e frică de Virginia Woolf?”, de la Teatrul Odeon.

Sau alături de Maia Morgenstern, în spectacolul „Cocktail”, găzduit de Teatrul Național din București: „La vârsta mea nu mai poți primi roluri de zână plăpândă, ci doar de femeie trecută prin viață. Mă bucur însă pentru fiecare dintre ele!”, sună crezul artistic al îndrăgitei Carmen Tănase.

Urmăriți Playtech.ro și pe