Care este pasta de dinți perfectă pentru tine. La ce trebuie să fii atent

Care este pasta de dinți perfectă pentru tine. La ce trebuie să fii atent
La ce trebuie să fi atent când alegi o pastă de dinți

Alături de alte produse pentru igienă personală, pasta de dinți este printre cele mai utilizate. Cu toate că mulți dintre noi avem acest produs în casă, puțini sunt cei care știu cum trebuie să alegem produsul, în așa fel încât să fie cu adevărat benefic pentru igiena orală.

La ce trebuie să fii atent când cumperi pasta de dinți

Specialiștii ne recomandă că citim cu atenție eticheta. Informațiile detaliate despre pasta de dinți care-ți face cu ochiul te-ar putea salva de multe neplăceri și chiar de unele boli ale dinților.

O altă problemă pe care unele produse de pe rafturi promit că o pot rezolva este îndepărtarea tartrului, dar iată și primul secret. Dacă igiena orală lipsește din programul zilnic, nici o pastă de dinți nu va îndepărta stratul de reziduuri alimentare care s-a format la baza dinților. Așadar, singura soluție este procedura de detartraj dentar, pe care o vei putea face doar la o clinică stomatologică.

Cum alegi pasta de dinți potrivită

Când cumperi o pastă de dinți, trebuie să fii atent la indicelui de abrazivitate RDA (măsură a puterii abrazive a particulelor de curățare la utilizare). Este cel mai important lucru pe care trebuie să-l ai în vedere când citești o etichetă. Recomandarea specialiștilor este ca pentru uz zilnic să aleg o pastă de dinți a cărei indice să nu depășească 50.

Adevărat este faptul că, dacă indicele este mai mare atunci și petele de pe dinți vor fi curățate mai profund. Cea mai mare abrazivitate o au tipurile de pastă cu indicele 80. Dar, aceste produse trebuie utilizate cel mult de două ori pe săptămână, deoarece pot deteriora dinții grav.

Este bine să eviți pasta care înălbește dinții

Chiar dacă ești tentat să rezolvi repede problema albirii dinților, pasta pentru albirea lor nu e mereu cea mai indicată opțiune. De cele mai multe ori, un asemenea produs va avea un indice de abrazivitate ridicat. Acest lucru va duce la zgârierea smalțului, iar în cele din urmă îți vei provoca singur daune. Dacă vrei dinți mai albi, mai degrabă adresează-te stomatologului.

De asemenea, fluorul este o substanță care întărește smalțul dinților, însă prea mult fluor poate duce la fluoroză. Fluoroza este procesul în care capacitatea osoasă a dintelui scade, așadar apar anumite pete sau chiar crăpături. Cu alte cuvinte, dinții au de suferit, dacă cantitatea fluorului este depășită, potrivit Retetesivedete.ro.

Care este pasta de dinți potrivită pentru tine
Care este pasta de dinți potrivită pentru tine

Pasta de dinți corectă, ambalajul

Fiecare pastă de dinți are un pătrățel colorat pe partea de jos a tubului. Fiecare culoare are o semnificație, care indică faptul că faptul pasta este făcută din ingrediente naturale și medicinale.

  • Culoarea Verde: Naturală;
  • Culoarea Albastră: Naturală și Medicinală;
  • Culoarea: Naturală și Chimicală;
  • Neagră: Pur Chimicală.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI