Care este cea mai mică ţară din lume. Mulţi nici nu au auzit de ea, nu au trăit mai mult de 27 oameni aici

Care este cea mai mică ţară din lume. Mulţi nici nu au auzit de ea, nu au trăit mai mult de 27 oameni aici
Există cea mai mică ţară din lume, deși nu ai crede

Atunci când ne gândim la statele lumii, constatăm că în anumite cazuri numărul locuitorilor a crescut. De altfel, conform unor statistici, China ar putea fi detronată în curând de India, ca și număr al populației. Dar cum sună „cea mai mică țară din lume”? Dacă nu știai, îți spunem noi care este cea mai mică ţară de care mulţi nici nu au auzit.

Există cea mai mică ţară din lume, deși nu ai crede

Deși s-ar putea lua ca o glumă, sau ca un banc sec, cea mai mică țară din lume există, și are o poveste interesantă. În perioada celui de-al doilea război mondial, fortăreața de coastă fortificată britanică, Fort Rough, se afla în afara apelor britanice.

Fortăreața se afla la 4 kilometri distanță. În 1967, Roy Bates își anunță independența pe această platformă de deasupra mării. Așa se face că locația abandonată va deveni cea mai mică țară cunoscută.

Paddy Roy Bates, autoproclamatul prinț al Sealandului, fusese un maior în armata britanică în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Acesta a supraviețuit degerăturilor, malariei, mușcăturilor de șarpe și unei bombe germane care i-a zdrobit maxilarul atât de rău încât un chirurg i-a spus că nicio femeie nu-l va iubi vreodată. Așa că s-a căsătorit cu o fostă regină a frumuseții pe nume Joan și a făcut-o prințesă de Sealand.

După război, Bates, conducând bărci, aducea carne, cauciuc și pește într-o Britanie falită și obosită. El a văzut că guvernul nu demolase unele dintre turnurile din piatră și oțel care păzeau Tamisa. Așa că, în 1965, Bates și un echipaj au urcat la bordul unuia dintre ele, în apele internaționale ale Mării Nordului, și au înființat Radio Essex, un post pirat, care transmitea 24 de ore pe zi muzica celor de la Beatles, Kinks și Rolling Stones, pe care BBC o distribuia doar la ore discrete.

El a declarat platforma de oțel de 36 de metri lungime drept națiunea Sealand. Când marina britanică a trimis o navă în apropiere, fiul lui Bates, Michael, a tras focuri de avertisment. Tatăl și fiul au fost aduși în fața instanței, dar un judecător a decis surprinzător. Întrucât Sealand se afla la șapte mile marine (12 km) în afara apelor britanice, instanțele britanice nu aveau jurisdicție.

Micuțul stat are monedă, constituție și reguli

Paddy Roy Bates a luat această decizie drept o recunoaștere și a numit Sealand principat, cea mai mică țară din lume. Asta a presupus mai puțină birocrație decât un regat, au creat un steag național, timbre, pașapoarte, monedă cu profilul de stat al Prințesei Joan. Monedele din cea mai mică țară sunt cunoscute ca dolari Sealand, și micuțul stat are și un motto: „E Mare Libertas” („Din mare, libertate”).

Familia Bates s-a mutat la bordul Sealandului, probabil cea mai mică țară din lume. Autoproclamatul Prinț avea ambiția de a face din principatul său un centru bancar internațional fără taxe și fără reguli.

La 25 septembrie 1975, prințul Roy Bates a proclamat Constituția Principatului Sealand. Au fost produse și eliberate pașapoarte ale Principatului Sealand pentru mulți dintre cei care au contribuit la formarea și continuarea Principatului.

Un om de afaceri german a capturat odată platforma în timp ce familia regală din Sealand cumpăra alimente de pe uscat, dar Bates a recuperat micuțul stat sub amenințarea armei.

În cea mai mică țară din lume poți cumpăra un titlu de noblețe

Conform site-ului micuțului stat, în cea mai mică țară din lume îți poți cumpăra un titlu de nobil. Conform site-ului, o mulțime de oameni au profitat de titlurile englezești ale Sealandului pentru a-și îndeplini aspirația de mult timp de a revendica un titlu regal.

De exemplu, celebrul artist Ed Sheeran însuși deține rangul de Baron de Sealand din 2012. Printre alte celebrități care au achiziționat titluri se numără Jeremy Clarkson, Ralf Little, George Stroumboulopoulos și nu numai.

„Acesta este motivul pentru care le oferim celor care vin la noi posibilitatea de a alege să cumpere un titlu regal sub forma a patru ranguri nobiliare diferite: lord sau lady, baron sau baroană, conte sau contesă și duce sau ducesă.

Nu puteți găsi titluri baronale sau alte ranguri în altă parte.”, se arată pe site.

Bates a murit în octombrie 2013, la vârsta de 91 de ani, dar în urma sa a rămas și azi cea mai mică țară din lume.

Urmăriți Playtech.ro și pe