21 nov. 2021 | 00:00

Cea mai mică țară din lume despre care românii nu au auzit. E chiar lângă coasta Angliei VIDEO

News
Cea mai mică țară din lume despre care românii nu au auzit. E chiar lângă coasta Angliei VIDEO
Cea mai mică țară din lume

Cea mai mică țară din lume? Ei bine, aceasta este situată la 12 km est de Suffolk în Marea Nordului și se cheamă Principatul Sealand, care se pretinde a fi cea mai mică țară din lume.

Sealand, mai mică țară din lume

Micronațiunea, de fapt o platformă antiaeriană solitară din perioada celui de-al Doilea Război Mondial, a fost ridicată pentru prima dată în anul 1942 sub numele de HM Fort Roughs, un fort înarmat în afara limitei teritoriale a Marii Britanii de atunci în Marea Nordului. Stația de arme a fost curând abandonată și lăsată să cadă în paragină. Adică până în 1966, când un fost maior al armatei britanice a ocupat-o dând naștere unei noi, minuscule micronațiuni. Astfel, Principatul Sealand este o micronațiune care pretinde a fi cea mai mică țară din lume.

Astăzi este vizibil de aproape doar cu barca. O platformă cu câteva clădiri asemănătoare containerelor, iar pentru a debarca este nevoie să înfrunți vânturi zdrobitoare și valuri zgomotoase. Nicio țară nu recunoaște în mod oficial Sealand, deși micronația nu a cerut niciodată recunoașterea.

De regulă, majoritatea micronațiunilor își urmăresc recunoașterea de facto încă din 1933, când Convenția de la Montevideo privind drepturile și îndatoririle statelor a fost semnată de lideri internaționali, inclusiv de președintele american de atunci Franklin D Roosevelt. În ea, legislația stabilește patru criterii principale pentru statutul de stat. Dar Sealand o evită spunând că este un stat suveran cu propriul său conducător.

„Povestea noastră încă îi incită pe oameni”, a spus Prințul Michael de Sealand.

„Nu trăim într-o societate în care oamenilor le place să li se spună ce să facă și toată lumea iubește ideea de libertate și libertate de guvernare. Lumea are nevoie de teritorii inspiratoare ca noi – și nu există multe locuri ca acesta în lume.”, a mai spus acesta pentru BBC.com.

27 de persoane locuiesc în Sealand

Sealand se află în Marea Nordului la aproximativ 10 km coasta Suffolk, Anglia. În interiorul a două coloane de beton pe care se află platforma de oțel se găsesc câte șapte etaje, ce împărțite în câte opt camere pe fiecare coloană.

Jos se află un fost depozit de muniții, o capelă, depozite și apartamente, iar camerele de la etajele superioare sunt rezervate generatoarelor de curent. La început, populația a fost constituită din familia Bates și câțiva prieteni, dar insulă nu au locuit însă mai mult de 10 persoane niciodată. Potrivit estimărilor din anul 2020, Sealand a fost locuință pentru 27 de persoane. Principatul Sealand poate să fie vizitat de turiști începând cu data de 11 februarie 2007.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Cum să scapi de riduri cu ajutorul bananelor. Vei avea o piele perfectă, ca de porțelan
Click.ro
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă prin fața unui TIR
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Loc unic în România. Singurul lac unde crește nufărul termal
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
TOATĂ ROMÂNIA se schimbă din temelii. Vestea a fost dată chiar astăzi, 10 MAI: Nu mai putem continua aşa
Capital.ro
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români: "Trecem la tipărirea deciziilor!"
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Afecțiunea care se răspândește sever. Un miliard de persoane o au în prezent
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro