04 nov. 2022 | 17:00

Care este cea mai grea limbă din lume. Puține persoane reușesc să o învețe, este foarte dificilă

Diverse
Care este cea mai grea limbă din lume. Puține persoane reușesc să o învețe, este foarte dificilă
Care este cea mai grea limbă din lume

Învățarea unei limbi străine poate fi dificilă pentru unii dintre noi, însă destul de benefică atunci când vrem să comunicăm cu oamenii dintr-o altă țară. Nu toate limbile străine sunt ușor de învățat, iar unele dintre ele sunt extrem de dificile. Care este cea mai grea limbă din lume?

Care este cea mai grea limbă din lume

Când te apuci să înveți o limbă străină, la chineză te gândești probabil ca fiind una dintre cele mai grele. Ei bine, te înșeli! Experții susțin că gradul de dificultate depinde adesea de cât de apropiată este limba respectivă de limba ta maternă. În prezent, se folosesc în jur de 6.000 de limbi și dialecte pe tot globul.

În plus, jumătate dintre limbile vorbite pe Terra au mai puţin de 3.000 de vorbitori, ceea ce înseamnă că în următorii 100 de ani, jumătate dintre acestea vor dispărea. Dar haideți să vedem totuși care este cea mai grea limbă din lume. Vei rămâne surprins!

Limba arabă

Limba arabă se află pe primul loc în topul celor mai dificile limbi din lume. Araba poate reprezenta un adevărat calvar pentru persoanele dornice să studieze această limbă străină.

Vorbitorii de limba engleză au precizat că limba arabă este dificil de învățat. Și asta pentru că alfabetul arab este total diferit de cel latin, având un număr mai mare de litere. De asemenea, literele arabe pot avea 4 semnificații diferite. Și sunetele din limba arabă pot fi greu de recunoscut pentru cei care vorbesc fluent limba engleză.

După arabă, mandarina este considerată una dintre cele mai grele limbi din lume. Dacă vrei să înveți această limbă străină îți trebuie în jur de 2.200 de ore, ceea ce înseamnă că vei ști să vorbești și să scrii limba mandarină în decursul unui an și jumătate.

Topul celor mai grele limbi din lume

Limba navajo

Limba navajo era folosită de armata americană în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Experții spun că regulile gramatice în navajo sunt total opuse celor din limba engleză. Limba navajo este bazată numai pe verbe și nu are echivalenți pentru adjective. Dacă vrei să studiezi această limbă, trebuie să iei în considerare că Japonia nu a reușit niciodată să descifreze codul armatei americane în timpul războiului.

Limba coreeană

Alfabetul coreean are legătură mare cu cel chinez și poate fi destul de dificil pentru vorbitorii de limba engleză. În plus, structura frazelor din această limbă îi induce în eroare pe mulți, deoarece atunci când descrii o acțiune, subiectul este pe primul loc.

Limba islandeză

Islandeza se numără printre cele mai dificile limbi din lume. Are o complexitate mare la ordinea cuvintelor, iar scrisul este și mai greoi pentru englezi. Un alt aspect care face limba islandeză greu de învățat este faptul că există doar 330.000 de vorbitori de islandeză pe tot globul.

Limba poloneză

Un cuvânt în limba poloneză poate avea semnificații diferite, în funcție de locul lui în propoziție. Această limbă este una dintre cele mai grele din Europa. Limba poloneză este atât de grea, încât copiii polonezi ajung să o știe foarte bine abia după vârsta de 16 ani.

Limba finlandeză

Finlandeza este o altă limbă greu de învățat. Aceasta are 5 cazuri substantivale diferite, ceea ce face ca frazele să însemne cu totul și cu totul altceva. În plus, limba finlandeză nu are influențe latine sau germanice, astfel că vocabularul este foarte diferit de cel englez.

Limba norvegiană

Limba norvegiană este greu de învățat, însă cel mai dificil este modul în care norvegienii o vorbesc de fapt. Această limbă este vorbită într-un stil informal și în mai multe dialecte diferite. Deși înveți ușor limba, vorbitul sau scrisul nu mai sunt la fel de ușor de asimilat.

Limba germană

Germana are anumite dialecte diferite, 3 genuri gramaticale și multe cuvinte derivate din aceeasi rădăcină. Un alt detaliu care o face greu de învățat este faptul că multe cuvinte puse la un loc pot forma, de fapt, un singur cuvânt.

Limba ucraineană

Din categoria limbilor grele de învățat face parte și limba ucraineană. Această limbă folosește varianta modificată a alfabetului chirilic – 33 de semne, iar vocabularul este împărţit cu limbile naţiunilor vecine – poloneza, slovaca, bielorusa, rusa.

Limba franceză

Limba franceză este destul de dificil de învățat pentru chinezi sau japonezi. Dacă ar vrea să o studieze, aceștia ar întâmpina multe probleme, datorită regulilor gramaticale.

Digisport.ro
Reacția lui Dănuț Lupu, după ce Florinel Coman a primit închisoare cu suspendare pentru aceeași faptă ca a lui
Stirile PROTV
Mesajul ironic al Mongoliei, stat membru al CPI, după ce a refuzat să îl aresteze pe Vladimir Putin. Pedeapsa pregătită
PlaySport
Apariție interzisă la propria nuntă?! Prea fierbinte! Cum s-a îmbrăcat "Perla Banatului" la cununia cu Marius Constantin
Ego.ro
Tortul de la botezul fiului Vlăduței Lupău, DISTRUS cu ciocanele! Ce s-a întâmplat
ProActual
Persoana care i-a alinat sufletul lui Cătălin Măruță după ce i-a murit tatăl. Unde a mers prezentatorul după înmormântare
EVZ.ro
Generalul Dumbravă a depus în dosarul de la DNA o înregistrare cu denunțătorul Hideg
Spynews.ro
”De când se trezeşte...” Ce părere avea Adrian Minune despre ginerele său, înainte să se despartă de Karmen Minune. Manelistul, declarații despre Bogdan Căplescu
PRO TV
A ieșit la iveală! De ce divorțează fiica lui Adrian Minune, Karmen, de bărbatul cu care are un copil. Motivul care i-ar fi adus în acest punct-
Adevarul
Ce mănâncă și ce bea Putin. Liderul de la Kremlin consumă ouă de prepeliță și băuturi cu sfeclă roșie și hrean
BZI.ro
Monica Bîrlădeanu, devastatoare în costum de baie, la 45 de ani! Cum a reacționat Valeriu Gheorghiță când a văzut pozele iubitei lui
Sport.ro
FOTO Imaginile "interzise" cu Ivana Knoll, într-un costum de baie aproape inexistent. Fanii au reacționat imediat
Viva.ro
Adevărul din spatele Internetului! Cum arată Denise Rifai fără machiaj și filtre de înfrumusețare. Fanii abia au recunoscut-o în fotografia de la plajă
Parteneri
A plecat dintre noi o mare campiona. Anuntul facut in urma cu putin timp! Odihna vesnica
Redactia.ro
Soția lui Richard Gere a atras toate privirile la Festivalul de Film de la Veneția. Este cu 34 de ani mai tânără decât celebrul actor și a strălucit pe covorul roșu
Click.ro
Ce prevede doctrina nucleară a Rusiei și de ce vrea Putin să o schimbe după aproape 3 ani de război în Ucraina
Digi24
Cristina Ich, pozată GOALĂ în pat! Imaginea INDECENTĂ e pe net
Vocea.biz
Una dintre frumusețile televiziunii a ajuns de nerecunoscut din cauza operațiilor / FOTO
Unica.ro
Marcel Ciolacu îl dă în vileag pe Mircea Geoană. E mai rău decât la Băsescu
EVZ.ro
Cum a presimțit Karmen Minune divorțul de soțul ei, Bogdan Căplescu. S-au despărțit după cinci ani de la cununia civilă
Spynews
Putin a ordonat masacrul. Doliu național. Sute de morți și răniți
Capital.ro
Nu se mai ascund! El are 60 de ani, iar ea are 34 și și-au făcut prima apariție împreună în public! Ce îndrăgostiți sunt
Avantaje
Pensiile se CALCULEAZĂ din nou! ANUNȚUL Șefului Casei de Pensii, Daniel Baciu
Mediaflux
”De când se trezeşte...” Ce părere avea Adrian Minune despre ginerele său, înainte să se despartă de Karmen Minune. Manelistul, declarații despre Bogdan Căplescu
Spynews.ro
Planta menționată în Biblie, recunoscută pentru capacitatea sa de a contribui la „purificarea trupului, a sufletului și a minții"
Realitatea.net
Motivul pentru care Adrian Minune a fost dat jos de pe scenă în timpul unui concert. Patronul a urcat lângă el și a oprit cântarea
Antena 1
Câți bani vor primi în plus românii cu pensii mici după marea recalculare. Anunțul făcut de șeful Casei de Pensii
Impact.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro