Un chinez care a stat doi ani și jumătate în România a spus care ar putea fi cheia stopării pandemiei de coronavirus. Locuiește chiar în Wuhan, centrul epidemiei de coronavirus din China. După 76 de zile de carantină, orașul a fost redeschis, însă autoritățile sunt tot în stare de alertă.
Lu Yuefeng, în vârstă de 24 de ani, și-a urmat pasiunea în România. Este fotbalist și a fost transferat de CFT Cluj în anul 2017, însă nu a jucat niciodată la prima echipă. A evoluat la formații din Liga a III-ași a II-a în România, iar ultimul contract la avut cu Pandurii, însă a fost nevoit să-l rezilieze, deoarece pandemia l-a prins în orașul natal.
Fotbalistul a acordat un interviu pentru Gazeta Sporturilor, în care a spus cum a fost învinsă epidemia de coronavirus în China. Este bucuros că totul a revenit la normal. Sportivul a recunoscut că nimeni nu a luat infecția respectivă în serios.
”La început nimeni nu-i dădea atenție. Sunt mai mulți factori aici. Perioada de incubație a acestui virus este de 14 zile, așa că nimeni n-a crezut că virusul se poate transmite și că poate lua o asemenea amploare. Chiar și așa, pentru că la început virusul s-a transmis lent, numărul de persoane care au ajuns să fie internate a crescut. În acest moment se știe că nu este un virus gripal general, ci un nou tip, foarte contagios. În Wuhan sunt mulți oameni în vârstă care au murit. Cred că se știe și în România că bătrânii sunt mai slabi în fața acestui virus”.
Ce măsuri s-au luat?
Pentru a preveni ca virusul să iasă din Wuhan, guvernul Chinez a decis să închidă toate cele 75 de ieșiri din Wuhan. Orașul meu, fiind principalul focar, a construit rapid două spitale și, în același timp, a transformat stadioane, școli și alte locuri publice în spitale cu locuri de triaj. Sperând așa ca toată lumea să fie tratată rapid.
Care crezi că a fost pasul perfect făcut de China în lupta împotriva virusului?
Cheia înfrângerii epidemiei stă în dorința oamenilor de a se uni și a se ajuta reciproc. Tocmai de asta vreau să le mulțumesc tuturor oamenilor din medicul sanitar. Au fost excepționali!