12 aug. 2024 | 11:28

Care ar fi fost cauza teribilului accident aviatic din Brazilia, în urma căruia au murit 62 de persoane. Anchetatorii au recuperat cutia neagră

News
Care ar fi fost cauza teribilului accident aviatic din Brazilia, în urma căruia au murit 62 de persoane. Anchetatorii au recuperat cutia neagră
Avionul era utilizat din 2010 și certificat

Pe 9 august, un avion cu 62 de persoane la bord avea să prăbușească foarte aproape de un oraș din districtul Sao Paolo. Imaginile surprindeau momentul prăbușirii, iar autoritățile confirmau decesul tuturor celor aflați la bord. La doar 3 zile de la tragedie, s-a aflat care ar fi fost cauza teribilului accident aviatic din Brazilia, după ce anchetatorii au recuperat cutia neagră.

Brazilia este în doliu național

În urmă cu 3 zile, un avion de mici dimensiuni cu 62 de persoane la bord se prăbușea, iar în urma accidentului aviatic, toți cei aflați la bord erau declarți decedați. Accidentul venea la scurt timp după o altă tragedie produsă în Amazonul brazilian, în urma căreia alte câteva persoane, inclsiv copii, își pierdeau viața.

Poliția federală braziliană a declarat că a început ancheta și că a trimis specialiști în accidente aviatice și în identificarea victimelor dezastrelor. Imaginile difuzate de postul de televiziune brazilian GloboNews au arătat o zonă mare în flăcări și fum care părea să iasă din fuselaj.

O înregistrare video difuzată pe rețelele de socializare arată cum avionul a scăpat de sub control înainte de a se prăbuși în spatele unui grup de copaci din apropierea unor case. Președintele brazilian a declarat doliu național după accidentul aviatic, iar autoritățile continuă investigațiile.

În acest accident aviatic din Brazilia au murit 62 de persoane

Printre victime, în avionul care s-a prăbușit în Brazilia, s-au numărat opt medici oncologi, inclusiv patru profesori de la Universitatea Unioeste, doi medici stagiari de la Spitalul Oncologic Uopeccan și doi medici profesioniști consacrați.

Unele victime împărtășiseră actualizări de pe rețelele de socializare înainte de îmbarcarea în avion. Pilotul, căpitanul Danilo Santos Romano, în vârstă de 35 de ani, avea peste un deceniu de experiență și un total de 4.500 de ore de zbor.

Autoritățile au recuperat și identificat toate cele 62 de victime, inclusiv 34 de bărbați și 28 de femei, la aproximativ 30 de ore după accident. Printre victime s-au numărat un tată și fiica sa în vârstă de 3 ani, asistenți medicali, oameni de afaceri și profesori.

Anchetatorii au recuperat cutia neagră

După localizarea cutiei negre a avionului, anchetatorii sunt cu un pas mai aproape de a stabili cauza accidentului aviatic din Brazilia, în urma căruia au murit toate cele 62 de persoane aflate la bord.

Șeful centrului brazilian de investigare a accidentelor aviatice a declarat că a fost recuperată de la fața locului cutia neagră a avionului, care conținea înregistrări de voce și date de zbor, și era intactă.

Poliția federală braziliană investighează accidentul și a trimis specialiști în accidente aviatice și identificarea victimelor catastrofei pentru a acorda asistență. Anchetatorii francezi și canadieni și autoritatea europeană de reglementare a siguranței vor acorda, de asemenea, ajutor.

Care ar fi fost cauza teribilului accident aviatic din Brazilia

Site-ul de urmărire a zborurilor FlightRadar24 a declarat că exista un avertisment activ pentru givraj sever și că aeronava zbura la peste 5.000 de metri imediat înainte de accident.

Conform specialiștilor, o primă cauză ar fi fosts gheața, explicând că acest fenomen implică înghețarea picăturilor de apă și acumularea lor pe suprafețe precum aripile și palele elicelor. Gheața poate afecta performanțele unei aeronave prin reducerea tracțiunii, scăderea portanței și creșterea rezistenței la înaintare.

Investigațiile sugerează că formarea de gheață pe aripi ar fi putut fi un factor în accident, deoarece avionul ATR 72 a coborât 4.000 de metri într-un minut înainte de prăbușire. Cu toate acestea, oficialii nu au oferit încă o explicație, afirmând că este prea devreme pentru a determina cauza.

La locul accidentului au fost raportate condiții meteorologice severe și givraj, iar Marcelo Moura, directorul de operațiuni al Voepass, a declarat reporterilor că, deși existau previziuni pentru gheață, acestea erau în limitele acceptabile pentru aeronavă.

Avionul prăbușit în acest accident aviatic era utilizat din 2010

Locotenent-colonelul Carlos Henrique Baldi, de la centrul forțelor aeriene braziliene pentru investigarea și prevenirea accidentelor aeriene, a declarat că este încă prea devreme pentru a spune dacă gheața a cauzat accidentul.

Avionul este „certificat în mai multe țări pentru a zbura în condiții severe de îngheț, inclusiv în țări diferite de a noastră, unde impactul gheții este mai semnificativ„, a declarat Baldi.

Aeronava a încetat să mai răspundă la apeluri la ora 13:21, iar contactul radar a fost pierdut la ora 13:22, fără ca piloții să raporteze vreun semnal de urgență.  Avionul era utilizat din 2010, iar echipajul era certificat. Întreținerea de rutină fusese efectuată fără a fi constatate probleme tehnice.

Autoritățile folosesc diverse metode, inclusiv mostre ADN de la membrii familiei, pentru a identifica victimele, majoritatea rămășițelor fiind transportate la morga poliției din Sao Paulo. Echipele de protecție civilă lucrează la recuperarea cadavrelor.

Acest accident aviatic din Brazilia este cel mai mortal, după cel din ianuarie 2023, când un alt accident de avion ATR 72 a fost pus pe seama unei erori de pilotaj.

Digisport.ro
Victorie! Costel Pantilimon a întors decizia la TAS și trebuie să primească o sumă uriașă
Stirile PROTV
Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive
PlaySport
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Afacerile în care David Popovici vrea să investească: „Mi-ar plăcea și mi-aș dori”! Cum vrea să-i ajute pe români
EVZ.ro
Pensie de nabab în România. Câștigă mii de euro lunar
Spynews.ro
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Președintele CCR, Marian Enache, s-a căsătorit la 70 de ani. Ce funcții importante ocupă noua sa soție
BZI.ro
Voluptoasa Maria Tebieș, de la Insula Iubirii, a spus cum vrea să fie viitorul iubit! Ispita nu a fost încântată nici de Dany Boy și nici de Cornel
Sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless, iar reacțiile au fost pe măsură
Viva.ro
Ce se observă pe chipul Biancăi Drăgușanu când renunță de tot la machiaj! Chiar ea a recunoscut că e grav
Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Soarta misterioasă a aurului lui Ceaușescu. Ce s-a întâmplat cu o avere colosală
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Adevărul despre Traian Băsescu. Nimeni n-a știut. Ce a făcut pe timpul lui Ceaușescu
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
Cine era ȘOFERUL MORT în accidentul de TRAMVAI! RĂSTURNARE ȘOCANTĂ de SITUAȚIE
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro