Capcană pe litoral. Pericol pentru turiști. Pot rămâne fără mii de lei

Capcană pe litoral. Pericol pentru turiști. Pot rămâne fără mii de lei
Capcană pe litoral. Pericol pentru turiști. Pot rămâne fără mii de lei

Atenție, turiști! A apărut o nouă tehnică de înșelătorie pe litoral. Fiți cu ochii în patru căci ați putea rămâne fără bani în buzunare. Cum acționează hoții, aflați în paragrafele următoare.

A apărut o nouă escrocherie pe litoral

Pe litoralul românesc a apărut o nouă înșelătorie. Sub pretextul că sunt fotografi profesioniști, hoții le promit turiștilor că ei împreună cu bebelușii lor vor apărea în reclamele unor producători străini, după ce plătesc mii de euro pentru câteva poze.

În realitate, însă, șarlatanii fug cu banii.

„«Înșelătorie ce faceți dumneavoastră aici. Ce v-au pretins doamnă că vă oferă? Haideți să îmi explicați!», se aude spunând un bărbat care a surprins imaginile cu o cameră ascunsă. «Pampers, hăinuțe de firmă…»“, a povestit o turistă aflată pe punctul de a fi păcălită.

Așa zișii fotografi sunt răspândiți pe promenada stațiunilor și îi atrag pe turiști în niște studiouri improvizate din apropiere, tocmai pentru a conferi senzația de seriozitate.

Cât te costă să închiriezi un șezlong

Redeschiderea plajelor a reprezentat un adevărat motiv de bucurie pentru turiști, însă sumele pe care vor fi nevoiți să le scoată din buzunare sunt de-a dreptul uriașe. Scumpirea prețurilor a luat cu asalt litoralul românesc.

Așa se face că turiștii, fie ei români sau străini, plătesc prețuri pornind de la 20 de lei/zi pentru un șezlong și de la 180 de lei/zi pentru un baldachin, tarifele fiind mai accesibile în sudul litoralului, putând fi chiar cu 100% mai mari în nord.

Suntem în pragul lunii august, iar plajele devin tot mai aglomarate, fapt ce îi determină pe operatori să modifice și prețurile. Astfel, în weekend, turiștii nu vor mai găsi șezlonguri sub 30-35 de lei pe zi/persoană.

Topul celor mai scumpe zone de pe litoral

  1. Mamaia Nord. În funcție de zona din Mamaia în care te afli, prețul de pornire pentru un șezlong este de 25-30 de lei și poate ajunge chiar până la 50 de lei, în timpul săptămânii. Pe weekend, lucrurile se schimbă radical, tariful fiind de 75 de lei pe zi/persoană. În ceea ce privește baldachinul, acesta pornește de la un preț de 180 de lei și poate ajunge la 200 de lei/zi.
  2. Vama Veche. Aici s-a constatat o creștere a prețurilor față de anul trecut. Stațiunea tinerilor libertini și cu chef de distracție are șezlonguri mai scumpe cu 5 lei față de 2019. Așa se face că prețul unui șezlong pornește de la 3o de lei în timpul săptămânii și ajunge la 35 de lei pe weekend.
  3. Eforie Nord și 2 Mai. După cum probabil vă așteptați, stațiunile mai retrase și mai liniștite au prețuri mai rezonabile pentru turiști. Aici, închirierea unui șezlong te va costa prețul de 20 de lei/zi.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI