Când trebuie să frânezi ca să nu te prindă radarul cu viteza peste limita legală. Detaliul care poate scăpa şoferii de multe amenzi a fost dezvăluit chiar de către un polițist de la Rutieră. Amănuntele interesante pentru orice șofer, în rândurile de mai jos.
Șoferii au o modalitate de a se anunța între ei despre locul în care este un radar al poliției Rutiere. Astfel, șoferii care trec pe lângă radar îi anunță pe șoferii care vin din sens invers dându-le flash-uri.
De cum văd flash-urile partenerilor de trafic primul instinct este piciorul pus pe frână, fără a știi dacă acest lucru îi ajută în vreun fel.
Acum, un polițist de la rutieră a explicat cum funcționează radarele, cu alte cuvinte, cum sunt prinși șoferii cu viteză peste cea admisă.
În prezent, Poliția Rutieră are în dotare peste 100 de pistoale radar. Acestea sunt model Tru Cam II, adică foarte performante, spune polițistul Tavi Perțea pe canalul său de Youtube.
Pot măsura viteza în doar 0,33 secunde din momentul în care polițistul apasă trăgaciul. În acest fel, echipamentele de detecție a radarelor pe care le dețin șoferii sunt complet inutile.
Niciun șofer nu va reuși să frâneze în timp util pentru a păcăli pistolul radar, pentru că viteza lui a fost deja înregistrată. În plus, pistoalele radar sunt prevăzute cu senzor anti-bruiere.
Atunci când identifică o mașină cu sistem care bruiază radarele poliției, pistolul arată o eroare și nu poate măsura viteza. În aceste cazuri șoferii sunt trași pe dreapta.
Pistolul radar are o limită în ceea ce privește viteza, nu înregistrează viteze mai mari de 320 km/h. Dispozitivul înregistrează viteza indiferent de poziția mașinii dar trebuie să stea pe loc.
Doar radarele instalate pe mașinile poliției pot înregistra viteza în timp ce se deplasează.
Șoferul ar putea scăpa de amendă doar dacă reușește să frâneze înainte ca radarul să poată acționa, însă trebuie să se știe că 1200 de metri este distanța maximă de la care pistolul radar poate depista viteza cu care se deplasează un vehicul.
Un pistol radar cântărește circa un kilogram, are trăgaci, o cameră automată, vizorul și două lentile.
Pistolul radar și filmează între cele două poze pe care le face, asta pentru a putea dovedi viteza cu adevărat.
Înregistrarea se stochează pe un card sigilat și nu poate fi ștearsă. Poate fi descarcată în calculator de către persoanele autorizate.