15 nov. 2021 | 19:07

Când trebuie să fie ouăle și untul la temperatura camerei. Preparatele vor ieși delicioase

Diverse
Când trebuie să fie ouăle și untul la temperatura camerei. Preparatele vor ieși delicioase
Cand trebuie sa fie ouale reci

Prăjturile cer răbdare, planificare și precizie. Coacerea cere ca anumite ingrediente să fie la anumite temperaturi înainte de a fi amestecate în aluat, și nu există nicio cale de a ocoli acest lucru.

De ce untul trebuie să fie la temperatura camerei în anumite rețete de prăjituri

Când o rețetă cere ca ouăle și untul să fie la temperatura camerei , ar trebui să ții cont de asta.

Când ți se spune să freci zahărul cu untul, untul trebuie să fie la temperatura camerei până când amestecul devine ușor și pufos. Untul la temperatura camerei este este ceea ce conferă amestecului aspectul și textura sa ușoară și pufoasă.

Untul rece din frigider, untul moale sau parțial topit nu va da rezultatele pe care le cauți.

La temperaturi mai ridicate, untul își va pierde plasticitatea, devenind prea moale pentru a prinde aer. Fără acele bule de aer, untul și zahărul formează o pastă ultra densă care dă prăjiturilor textura unei cărămizi umede.

Ar fi păcat dacă ai aștepta ca untul să fie la temperatura potrivită și l-ai freca până la o textură pufoasă, doar pentru a îți anula munca cu ouă reci.

Introducerea unui ingredient rece în grăsimea la temperatura camerei poate face ca amestecul să se taie, rezultând bucăți de unt separate în aluatul tău.

Aluatul nu mai crește iar rezultatul final este o prăjitură densă și umedă, deloc potrivită mai ales atunci când faci o prăjitură care trebuie să fie pufoasă.

Scopul este de a crea o emulsie cremoasă și catifelată, iar faptul că toate ingredientele sunt la aceeași temperatură te va ajuta să obții acest lucru.

Din fericire, ouăle sunt foarte ușor de încălzit. Trebuie doar să le pui într-un bol cu apă fierbinte de la robinet timp de un minut sau două.

Bezeaua se face cu albușuri reci sau la temperatura camerei?

Bezelele în forma lor cea mai simplă, sunt albușuri de ou care au fost bătute cu zahăr până când își păstrează forma. Acest amestec este de obicei copt, deși poate fi folosit și pentru a face glazură.

Cele mai multe rețete de bezea nu specifică o temperatură pentru albușurile de ou, și asta pentru că există argumente bune atât pentru albușurile reci, cât și pentru cele la temperatura camerei.

Albușurile de ou la temperatura camerei se vor bate mai ușor. Proteinele calde se vor desface mai ușor decât cele reci, apoi se vor recompune, formând o structură lejeră, voluminoasă, cu goluri mari de aer între proteine.

Vei obține mai mult volum într-un timp mai scurt, dar structura bezelei va fi mai puțin stabilă.

Albușurile mai reci necesită o cantitate mai mare de forță. Proteinele sunt mai strânse și se desfășoară mai puțin ușor, ceea ce înseamnă că bezeaua rezultată este alcătuită dintr-o rețea de mici pungi de aer prinse între o rețea mai rigidă de proteine, ceea ce o face mai stabilă.

Parteneri
De ce se mănâncă pomana porcului de Ignat deși suntem în Postul Crăciunului
Redactia.ro
Cum se denunțau vecinii unii pe alții la Securitate:„Aflându-se în casă, cu ușa deschisă, s-a exprimat într-un mod imposibil de reprodus la adresa tov. Ceaușescu“
Click.ro
Ultimele mesaje trimise de pe front de soldații ruși. „E un munte de cadavre”. Mărturii cutremurătoare
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
O mai ții minte pe Esmeralda? Au trecut 27 de ani de la rolul care a făcut-o celebră pe actrița Leticia Calderon, iar viața ei a bătut orice telenovelă! Cum arată azi, la 56 de ani, frumoasa actriță / FOTO
Unica.ro
Poți rămâne fără bani pe card. Alertă pentru clienții BRD, BCR și BT
EVZ.ro
Un bărbat și-a ucis soția în luna de miere. Înainte să comită crima, spunea despre femeie că este „totul” pentru el
Spynews
A murit unul dintre cei mai cunoscuți artiști din lume. A fost un deschizător de drumuri
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
GUVERNUL a DECIS! Acestea sunt MARILE SCHIMBĂRI din 2025
Mediaflux
Ion Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, adevărul despre separarea de Raluca, după trei ani de relație: „Nu sarcina a fost motivul”. Ce s-a întâmplat între foștii concurenți
Spynews.ro
Rezultate Loto azi, 22 decembrie 2024. Numerele câștigătoare duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro