Cum bați albușurile spumă într-un minut, de fapt. Ingredientul secret pe care trebuie să îl adaugi

Cum bați albușurile spumă într-un minut, de fapt. Ingredientul secret pe care trebuie să îl adaugi
Cum să bați albușurile spumă într-un minut? Ce truc trebuie să știi?

Există un truc știut de marii bucătari care trebuie descoperit de toate gospodinele. Poți să bați albușurile spumă într-un timp record. Cum poți face acest lucru? Ai nevoie doar de un ingredient secret pe care trebuie să-l adaugi în compoziție.

Truc pentru bucătărie: cum să bați albușurile spumă într-un minut

Multe dintre prăjituri conțin albușul bătut spumă, iar deși aceasta pare foarte ușor de făcut este nevoie să fii totuși atent la câteva detalii. Până și unii bucătari mari au greșit de câteva ori în această direcție. Atunci când te apuci de gătit un preparat ce are nevoie de spumă pare uneori că durează extrem de mult.

Acum nu trebuie să-ți mai faci griji pentru că există un truc ce te ajută să pui la timp mâncarea pe masă celor dragi și te ajută să nu mai stai atât în bucătărie. Cel mai probabil greșelile sunt aceleași. Trebuie să știi că temperatura contează foarte mult.

Mai exact, trebuie să ai în minte momentul în care urmează să gătești și să scoți ouăle din frigider cu 1-2 ore înainte de a începe să le prepari. Albușurile se bat spumă cu mult mai ușor dacă sunt la temperatura camerei. Un alt detaliu este ca ele să fie proaspete pentru că dacă sunt proaspete este mai bine.

Cu cât ele sunt mai vechi, cu atât albușul se bate și se întărește mai greu, iar în unele cazuri nici măcar nu ajung la stadiul de bezea. Dacă folosești un mixer puternic, nu îl seta din prima la o viteză mare.

Pune asta în compoziție

Este recomandat să mixezi albușurile în prima treaptă preț de 20-30 de secunde, ulterior să mărești treptat viteza aparatului de care te folosești. Acest lucru se aplică în cazul unor electrocasnice manuale, dar și cele fixe.

Majoritatea oamenilor știu de trucul cu praful de sare în spuma de albuș, dar în realitate nu este deloc bine să faci asta. Nu trebuie să pui sare înaite să le bați pentru că aceasta încetinește coagularea și le vei bate mai mult timp decât în mod normal până să ajungi la consistența dorită și de care este nevoie pentru prăjituri.

  • Secretul uriaș pentru albușurile spumă în doar un minut constă în zeama de lămâie! Adaugă câteva picături de suc de lămâie înainte să le bați și vei observa cum timpul pentru mixat se reduce. De asemenea, este foarte util să separi în boluri diferite ouăle înainte să le pui în recipientul unde vei bate spuma. 
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI