Când se vor redeschide, de fapt, grădinițele. Anunțul făcut de Monica Anisie

Grădinițele și creșele nu au putut fi redeschise din 15 iunie. Sursa foto: invatamantbucuresti.ro

Începând cu 15 iunie, creșele și grădinițele ar fi trebuit să înceapă să reprimească copii la program, conform Hotărârii de Guvern publicate vineri în Monitorul Oficial. Nu au fost deschise, pentru nu au fost gata normele de aplicare ale legii.

Când se redeschid, de fapt, grădinițele și creșele. Monica Anisie a făcut anunțul

De astăzi, insituțiile școlare pentru preșcolari ar fi trebuit să fie dschise, după cum arată Hotărârea de Guvern publicată în Monitorul Oficial, vineri. Grădinițele și creșele nu au fost redeschise pentru că nu au fost făcute normele de aplicare ale legii.

Unitățile de învățământ preșcolar fuseseră pregătite pentru primirea celor mici, însă au fost nevoite să amâne momentul și să anunțe părinții că încă nu își pot aduce copiii la program. Ministrul Educației, Monica Anisie spune că normele vor fi gata astăzi, iar odată cu publicarea lor în Monitorul Oficial, unitățile private își vor putea redeschide ușile.

Trei minister trebuie să pună la punct normele de aplicare

Suntem trei ministere implicate în realizarea acestor norme. Ministerul educației a realizat partea în care sunt menționate activitățile pe care trebuie să le desfășoare în cadrul unităților de învățământ preșcolar cadrele didactice,

Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii trebuie să completeze cu elementele specifice. Azi vor fi gata normele metodologice. Când normele vor fi publicate în Monitorul Oficial, se vor deschide aceste unități particulare. Pentru cele de stat am anunțat că de azi se pot depune cererile unde copilul a frecventat„, a declarat Monica Anisie.

Personalul grădinițelor și creșelor ar trebui învățat cum să limiteze răspândirea coronavirusului

De asemenea, reprezentantul României la OMS, medicul Alexandru Rafila, a declarat că este esențial „ca personalul care supraveghează copiii să fie antrenat” pentru a limita astfel răspândirea infecției cu coronavirus, după redeschiderea grădinițelor și creșelor. „Riscul nu poate fi eliminat, riscul poate fi diminuat, controlat„, a mai adăugat profesorul Alexandru Rafila.

Mâine nu se vor redeschide creșele, grădinițele și after school-urile”, anunța duminică, într-o conferință de presă, ministrul Monica Anisie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI