Când se termină pandemia, în opinia lui Donald Trump: și-a schimbat radical atitudinea pe subiect

Când se termină pandemia, în opinia lui Donald Trump: și-a schimbat radical atitudinea pe subiect

SUA a intrat în top zece la nivel global din prisma numărului de cazuri de coronavirus. Modul în care tratează Donald Trump acest subiect a devenit însă destul ciudat.

La momentul redactării acestui material, în Statele Unite ale Americii s-au înregistrat 4.657 de cazuri de coronavirus. Un număr de 997 de persoane au fost depistate în doar ultimele 24 de ore. Acestea s-au reflectat într-un total de 86 de decese, în timp ce doar 74 de oameni au reușit să se vindece. La nivel global, SUA se află pe locul 8 din prisma numărului de îmbolnăviri.

Trecând însă peste toate semnele care indicau această situație, Donald Trump s-a aruncat în mai multe rânduri să spună că epidemia de coronavirus va dispărea în aprilie. Conform spuselor sale de acum câteva săptămâni, Covid-19 se comportă ca orice altă infecție respiratorie, vine căldura, dispare. În sfârșit, a dat dovadă de un pic mai multă luciditate pe marginea subiectului. 

pandemie coronavirus

În urmă cu câteva ore, Donald Trumpa a anunțat noi măsuri pentru prevenirea răspândirii cazurilor de coronavirus. A lansat un apel la adresa americanilor să evite adunările cu mai mult de zece oameni. În același timp, s-a aruncat la a afirmat că epidemia va dipărea în iulie sau august.

„Administraţia mea le recomandă tuturor americanilor, inclusiv celor foarte tineri şi deplin sănătoşi (…) să evite adunările cu mai mult de 10 persoane”, a declarat preşedintele Statelor Unite într-o conferinţă de presă de la Casa Albă.

„Mi se pare că dacă facem o treabă foarte bună (…), lumea vorbeşte despre iulie, august, cam aşa ceva”, a adăugat el, întrebat despre durata pandemiei. Cu alte cuvinte, până și în opinia lui Trump, finalului epidemiei va veni în iulie august doar în cazul în care sistemul pentru micșorarea ratei răspândirii epidemiei va funcționa.

Întreaga conferință de presă a lui Donald Trump în care menționează finalul pandemiei poate fi văzută mai jos.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI