Răsadurile sunt plante cultivate în ghivece sau semănate în vederea transplantării în grădină în perioada de primăvară. Acestea sunt de obicei plante care au nevoie de timp mai scurt de creștere înainte de a fi plantate în grădină și care sunt mai sensibile la temperaturile scăzute din ierni. Printre acestea se numără și răsadurile de roșii. Iată așadar când se plantează răsadurile de roșii și câteva sfaturi importante de la cei mai iscusiți grădinari.
Printre răsadurile de primăvară se numără legumele, cum ar fi roșiile, ardeii, castraveții, varza, conopida, broccoli și alte plante. Acestea pot fi cultivate în interiorul casei, într-un mediu controlat, pentru a le permite să se dezvolte înainte de a fi transplantate în grădină, după ce temperaturile au crescut suficient.
Pentru a obține cele mai bune răsaduri de primăvară, este important să ai grijă de acestea, asigurându-te că au suficientă lumină, căldură și apă. De asemenea, trebuie să le acorzi atenție și să le hrănești regulat pentru a le ajuta să se dezvolte bine.
Vezi și A pus răsaduri de legume în cofraje de ouă și a descoperit un truc genial. Ce a observat după
Când te referi la modulul de îngrijire și creșterea răsadurilor de roșii, iată câteva informații utile, pe care este bine să le știi încă dinainte de a te apuca de pus semințele de roșii în pământ, ba chiar înainte de a procura aceste semințe:
Momentul potrivit pentru a planta răsadurile de roșii depinde de climatul zonei tale și de modul în care planifici să le crești (în grădină sau în ghivece).
În general, răsadurile de roșii se plantează în grădină după ce a trecut riscul de îngheț și solul sa încălzit suficient, ceea ce se întâmplă de obicei la sfârșitul primăverii, după jumătatea lui aprilie, în funcție de zona geografică, când temperatura trece de 8 grade Celsius.
Dacă plantezi răsadurile de roșii în ghivece, le poți planta mai devreme în timpul primăverii și le poți aduce în casă sau într-un loc protejat în cazul unor temperaturi reci sau a unor furtuni.
Este important să ții cont de condițiile meteo locale și de calendarul de plantare recomandat în zonei tale, pentru a asigura o creștere sănătoasă și o recoltă bogată de roșii.
Citește și Amestecul puternic cu care să stropeşti roşiile primăvara. Aşa vor rodi până toamna târziu
Temperatura solului este importantă pentru creșterea sănătoasă a răsadurilor de roșii. În general, temperatura optimă a solului pentru plantarea răsadurilor de roșii este de cel puțin 15 grade Celsius, iar temperatura ideală este între 20 și 25 de grade Celsius.
Înainte de a planta răsadurile de roșii, ar trebui să măsori temperatura solului cu un termometru special pentru sol, care poate fi găsit în magazinele de grădinărit. Dacă temperatura solului este mai mică decât 15 grade Celsius, se poate aștepta puțin până când se încălzește mai mult, astfel încât să răsadurile să aibă cele mai bune șanse de a crește sănătos. Este important să nu plantezi răsadurile de roșii prea devreme, temperaturile reci pot încetini creșterea lor sau chiar le pot distruge. De asemenea, asigură-te că solul este bine drenat, astfel încât să nu stagneze și să afecteze rădăcinile răsadurilor de roșii.