Când se mănâncă banana, de fapt. Greșeala fatală pe care românii o fac cu acest fruct

Când se mănâncă banana, de fapt. Greșeala fatală pe care românii o fac cu acest fruct
Bananele coapte și necoapte au beneficii diferite pentru sănătate

Nutriționiștii vorbesc destul de des de proprietățile bananelor. Bananele sunt fructe pe care le consumăm zilnic, fie mai verzi, fie mai coapte. În timp ce unora le plac bananele verzi, alții adoră banana coaptă. Fiecare are proprietăți curative, dar specialiștii spun că este mai bună, cu cât banana este mai coaptă.

Banana coaptă și necoaptă are beneficii diferite pentru sănătate

În ultimii ani nutriționiștii au descoperit, despre banane, că beneficiile acestui fruct cresc odată cu maturitatea fructului, sau mai pe românește cât e de coaptă. În mod surprinzător, ați putea alege maturitatea bananei pe care o consumați în funcție de sănătatea dumneavoastră. Cei de fitnessmeals au făcut un studiu, în urma căruia au ajuns la această concluzie. Studiul a devenit viral pe rețelele de socializare.

Cei de la fitnessmeals au realizat un top care arată un cerc dintr-o grămadă de banane, practic, la fiecare nivel de maturitate. Fiecare banană are un număr de la unu la 15, una fiind cea mai verde și 15 fiind cea mai coaptă.

Rhiannon Lambert, un nutriționist din Marea Britanie, spune că bananele sunt întotdeauna o sursă excelentă de potasiu și alți nutrienți. Dar , în același timp, există diferite avantaje dacă le consumi la diferite momente de coacere, în funcție de sănătatea ta.

Banana necoaptă are mai puțin zahăr

Dacă aveți diabet zaharat, ar trebui să luați în considerare consumul de banane mai degrabă verzi, decât coapte. Acest lucru se întâmplă deoarece pe măsură ce o banană se coace, amidonul începe să se transforme în zahăr.

Cercetările sugerează că, în bananele necoapte, amidonul constituie 80-90% din conținutul de carbohidrați, care, pe măsură ce banana se coace, se transformă în zaharuri libere. Așa că trebuiesc consumate mai verzi pentru a nu ridica prea mult glicemia.

Banana prea coaptă, mai ușor de digerat

Bananele mai coapte, pe de altă parte, sunt probabil o opțiune mai bună pentru oricine are probleme cu digestia alimentelor. O banană mai verde are mai mult „amidon rezistent”, pe care oamenii nu îl pot digera, dar poate fi bun deoarece le place bacteriilor intestinale.

Când amidonul rezistent se transformă în zahăr simplu, o banană se coace, iar studiile au sugerat că bananele mai coapte sunt mai ușor de digerat pentru o persoană obișnuită.

O banană complet maro este plină de antioxidanți

Când o banană este aproape sau complet maronie, practic tot amidonul s-a descompus în zahăr, astfel, ajung să fie mai dulci. Cu cât clorofila este mai puțin prezentă, banana devine mai maronie, mai coaptă.

Aceste este motivul pentru care nivelurile de antioxidanți cresc odată cu coacerea accentuată a bananelor, spun specialiștii. Concluzia, o banană complet maro este un puternic antioxidant.

La sfârșitul zilei, totuși, nutriționiștii par să fie de acord că poți să-ți mănânci banana oricât vrei și totuși să profiți la maximum de fructe. Conținutul nutrițional nu se schimbă în funcție de cât de coaptă este banana.

Singurul lucru care se schimbă cu adevărat este gustul și modul în care corpul tău procesează zahărul. Așadar, tipul de banană pe care ar trebui să-l mănânci se bazează pe preferințe.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI