24 aug. 2022 | 17:05

Când se adaugă smântâna în ciorbă ca să nu se brânzească. Regula de aur pe care trebuie să o știe toate gospodinele

Utile
Când se adaugă smântâna în ciorbă ca să nu se brânzească. Regula de aur pe care trebuie să o știe toate gospodinele
Atunci când o gospodină, poate mai puțin experimentată, decide să facă o ciorbă, face o mare greșeală

Atunci când o gospodină, poate mai puțin experimentată, decide să facă o ciorbă, face o mare greșeală. Poate din din neștiință, așa cum spuneam, nu știe când se adaugă smântâna în ciorbă ca să nu se brânzească. Dar, ați ajuns la locul potrivit, mai ales dacă vreți să impresionați. Azi veți afla de regula de aur pe care trebuie să o știe toate gospodinele, când vine vorba de o ciorbă delicioasă cu smântână.

Când se adaugă smântâna în ciorbă ca să nu se brânzească?

Ciorbele tale de casă se termină apoase, fade sau doar puțin cam moi? Iată care sunt greșelile frecvente pe care le fac oamenii atunci când gătesc supa și cum să faci o oală excelentă de fiecare dată.

Puțină grăsime, de obicei sub formă de unt și ulei de măsline, este esențială pentru a face o supă robustă. Grăsimea este, de asemenea, un vehicul pentru aromă și ajută la rumenirea legumelor.

Aproape toate rețetele de supă încep cu aromate gătite în grăsime fierbinte. Aromatele sunt legume care adaugă o aromă generală supei, dar nu sunt ingredientele principale.

Ele sunt actori secundari, nu vedete. Gândiți-vă la ceapă, usturoi, praz, țelină și ierburi aromatice.

O altă greșeală, mai ales dacă rețeta implică smântâna, este momentul în care trebuie adăugată smântâna. Așa cum bine știm, există o gamă variată de smântâne, de la cele fermentate, lichide, smântâna dulce sau cea expre pentru gătit.

Dar, deși există varietate, există și regula de aur pe care trebuie să o știe toate gospodinele. Indiferent de ce smântână ați folosi la prepararea unei ciorbe, regula este că nu trebuie pusă imediat după ce ați scos-o din frigider.

Regula de aur spune că smântâna se adaugă la ciorba dată în fiert, doar când smântâna este la temperatura camerei. Și mai este ceva, înainte de a o adăuga, va trebui să îngroșați smântâna folosind puțină făină sau amidon.

O altă recomandare a gospodinelor experimentate este să nu amestecați smântâna cu pasta de roșii, aceasta fiind considerată un sos acid.

Vezi și: Ciorbă acră de pui cu legume. Trucuri ca să iasă delicioasă

Alte greșeli la preparrea unei ciorbe

Ar putea fi tentant să aruncați toate ingredientele tocate într-o oală, să adăugați bulionul și să fierbeți la foc mic până se înmoaie. Rumeniți toate ingredientele înainte de a adăuga bulionul, așa veți fi răsplătiți cu un plus de aromă și dulceață.

După ce s-au fiert aromele, aruncați legumele tocate și lăsați-le să se rumenească pe toate părțile. Ceapa este suficient de puternică pentru a fi vedeta supei franțuzești de ceapă, de exemplu. Ceapa adaugă o dulceață incontestabilă la baza oricărei supe.

Șmecheria este că ceapa trebuie să fie bine gătită înainte de a se adăuga orice ingredient acid, cum ar fi roșiile sau vinul. Odată ce sunt fierte, puteți adăuga orice ingrediente. Ca un bonus, timpul mai lung de gătire scoate un plus de dulceață.

O altă greșeală pe care o fac gospodinele, este că așteaptă până la sfârșitul gătitului pentru a gusta și a asezona ciorba. Dar adăugarea de sare și de alte condimente la începutul procesului de gătit permite ca aromele lor să se amestece, iar adăugarea de sare la legume imediat scoate de fapt mai multă aromă din ele.

Concluzie

Acum că ați aflat aceste mici trucuri de gătit, va fi mai ușor ca pe viitor să nu mai greșiți. Și nu uitați, sunt extrem de multe rețete culinare care implică smântâna, în diferitele ei variații.

În speranța că vă sunt de ajutor sfaturile, vă urăm baftă la gătit și poftă bună!

Parteneri
Ce trebuie să faci în ziua de Paște ca să ai noroc tot anul. Obiceiul care îți aduce succes
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital iar medicii i-au spus că mai are doar 12 luni de trăit
Digi24
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat macrou congelat. Ce s-a descoperit la analize
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Cea mai frumoasă stradă a Europei e în România. Orașul care se mândrește cu o arteră de vis
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Cutremur în tenis. HALEP a făcut anunțul: Nu se poate așa ceva
Capital.ro
Singurul loc din România unde poți sta în hamac la 200 de metri altitudine, între stânci
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
INTERZIS în SÂMBĂTA MARE! Este cel mai mare PĂCAT
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a rămas surprinsă de ce era în ea. A povestit totul
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro