Când primesc pensia milioane de români în decembrie. Va fi o întârziere de câteva zile pentru mulți pensionari

de: Ștefan R. Apostol
08 11. 2023

Cei peste 5 milioane de pensionari, mulți cu pensii de subzistență, vor avea de așteptat până le va intra pensia pe carduri, sau va fi adusă de poștași. Din păcate, întârzierile vin ca urmare a celor patru zile libere de la finalul acestei luni. Așa că, citește mai departe și află când primesc pensia milioane de români în decembrie.

Minivacanță la final de noiembrie pentru toată lumea

În calendarul zilelor libere din acest an, ca de altfel în fiecare an, finalul acestei luni va aduce patru zile libere. Motivul este faptul că sunt două zile de sărbătoare.

Află despre: O nouă minivacanţă pentru elevi la sfârşitul lunii noiembrie 2023. Când vor sta acasă copiii

  1. Prima va fi pe 30 noiembrie, când ortodocșii români îl vor prăznui pe Sfântul Andrei.
  2. Cea de a doua zi, 1 Decembrie, este Ziua Națională a României.

 

Conform contractului cadru de muncă, angajații statului, deci inclusiv cei din Poșta Română, vor avea o minivacanță, și se va face punte cu cele două zile de weekend.

Autoritățile au precizat când primesc pensia milioane de români în decembrie

Ca urmare a acestor zile libere, pensionarii vor avea de așteptat până în săptămâna următoare acestei minivacanțe de patru zile. Deși, în mod normal, pensiile sunt livrate de Poșta Română în fiecare 1-15 ale lunii, în decembrie banii vor veni ceva mai târziu.

De altfel Ministerul Muncii și Casa Națională de Pensii Publice au precizat când primesc pensia milioane de români în decembrie.

Vezi și: Pensii mai mari cu 40% pentru 3 milioane de pensionari. Ministrul Muncii a dat vestea cea mare pentru 2024

Așa se face că banii vor intra pe carduri, sau vor ajunge la pensionari prin intermediul poștașilor, începând cu data de 4 decembrie, și până în a 15-a zi a lunii. Cei care au optat în mod expres pentru depunerea sumelor pe cardurile bancare, aceștia vor primii bani începând cu data de 12 decembrie, sau cel târziu a doua zi, pe 13 decembrie.

Va fi o întârziere de câteva zile pentru mulți pensionari

Sunt peste 5 milioane de pensionari în România, iar mulți dintre ei au pensii extrem de mici, iar promisiunea majorărilor din ianuarie 2024 este ca o speranță, deși conform noilor calcule, majorările nu vor fi substanțiale.

Află și: Când se pot retrage banii din Pilonul II de pensii. Când și cum poți beneficia de sumele strânse 

Cu toate astea, conform unor surse din Ministerul Muncii, livrarea banilor va veni cu o întârziere de câteva zile pentru mulți pensionari:

”În decembrie o să fie o situație excețională, că va fi liber de joi, 30 noiembrie, până luni, 4 decembrie. Plățile se fac, în mod normal, la finalul lunii anterioare, din Trezoreria Centrală.

Nu se virează toți banii în aceeași, ci zilnic, în diverse tranșe. E nevoie de trei, patru, cinci zile de când pleacă din Centrală.”, au explicat surse citate din ministe.

Așadar, deabia începând cu data de 3 decembrie vor ajunge banii în conturile pensionarilor români, precum și tranșele aferente programului ”Sprijin pentru România”, conform Ministerului Fondurilor Europene.