07 nov. 2023 | 11:42

O nouă minivacanţă pentru elevi la sfârşitul lunii noiembrie 2023. Când vor sta acasă copiii

Utile
O nouă minivacanţă pentru elevi la sfârşitul lunii noiembrie 2023. Când vor sta acasă copiii
Sunt patru zile de distracție pentru elevi

Suntem deja în anul școlar 2023-2024, dar conform calendarului, va exista o nouă minivacanţă pentru elevi la sfârşitul lunii noiembrie 2023. Citește mai departe și află când vor sta acasă copiii.

Elevii sunt în modulul al II-lea din anul școlar 2023-2024

ieri, pe 6 noiembrie elevii au revenit în bănci pentru al doilea modul de predare, care se va termina pe data de 22 decembrie a.c. Dar, conform calendarului zilelor libere, va exista o nouă minivacanţă pentru elevi la sfârşitul lunii noiembrie 2023.

Citește și: Vacanțele scolare 2023-2024 încep cu vacanța din octombrie. Care este structura completă a anului școlar

Această minivacanță va fi acordată și angajaților bugetari și din privat, în funcție de domeniile de activitate, sau va fi recuperată la o dată ulterioară, conform contractului cadru de muncă.

O nouă minivacanţă pentru elevi la sfârşitul lunii noiembrie 2023. Când vor sta acasă copiii

Vor fi patru zile în care se vor putea relaxa

Concret, această minivacanţă pentru elevi la sfârşitul lunii noiembrie 2023 are legătură cu data de 30 ale lunii, când creștinii ortodocși îl vor prăznui pe Sfântul Andrei. A doua zi, 1 decembrie, este sărbătorită Ziua Națională a României, deci o altă zi liberă dată de stat.

Minivacanţă pentru elevi la sfârşitul lunii noiembrie 2023

Conform Ministerului Educației, elevii vor sta acasă, începând cu data de 30 noiembrie și până pe 3 decembrie, care pică într-o zi de duminică. Așadar se va face punte între aceste zile, așa că elevii vor avea o scurtă minivacanță la finalul acestei luni.

În total vor fi patru zile în care românii se vor putea relaxa, odihni, și petrece aceste zile la munte, mai ales, unde deja hotelierii au pregătit pachetele turistice pentru această perioadă.

Află despre: Structura anului şcolar 2023-2024. Când încep elevii şcoala, tot ce trebuie să ştie şi părinţii

Mai trebuie menționat că următoarele zile libere, vor pe 25 și 26 decembrie, în prima și a doua zi de Crăciun, dar la acel moment elevii vor fi deja în vacanța de iarnă, ca urmare a definitivării modulului al II-lea de predare, pe data de 22 decembrie, iar startul la cel de-al III-lea modul se va da pe data de 8 ianuarie 2024.

HoReCa a pregătit pachete turistice pentru minivacanţ de la finalul lunii noiembrie

Pentru cei care vor dori să plece în aceste patru zile de minivacanţă, reprezentații HoReCa anunță pachete turistice importante și la prețuri relativ accesibile pntru toate buzunarele.

Pentru cei care vor dori să meargă la munte, stațiunile montane au anunțat deja cam care vor fi ofertele pentru perioada 30 noiembrie – 3 decembrie 2023, precum și cele pentru Sărbătorile de iarnă, de Crăciun și de Revelion.

Vezi și: Noile destinaţii turistice care îi fascinează pe români. Au uitat de Grecia sau Bulgaria?

Conform touroperatorilor, există pentru această minivacanță pachete sub 500 de euro pe plan local, în majoritatea locațiilor montane, dar și cu discount pentru sejururi în afara țării.

Spre exemplu, dacă vrei să mergi în Maramureșul istoric în această minivacanță, ai variante de cazare de 4 zile și 3 nopți, cu prețuri care pleacă de la 240 de lei de persoană, cu mic dejun inclus, și până la 700 de lei.

Mai există oferte, de exemplu, de cazare cu demipensiune și două mese asigurate la Vama Buzăului la cel mult 900 de lei de persoană, pentru un sejur de 3 nopți.

Află despre: Câte zile libere mai au românii până la finalul anului 2023. Încă două minivacanțe până la anul

Ofertele sunt variate, iar românii își pot alege pachetele după bugetul fiecăruia, iar această minivacanță pentru elevi la sfârşitul lunii noiembrie 2023, le poate aduce câteva zile de distracție.

Parteneri
Ce putere are Acatistul Sfintei Cuvioase Parascheva. Poveștile oamenilor cărora li s-a schimbat viața după ce au fost în pelerinaj la Iași
Redactia.ro
O femeie și-a găsit fiica la 44 de ani după ce a fost răpită din fața casei. Ce se întâmplase de fapt cu ea: „Am trăit o viață falsă”
Click.ro
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Viața bate filmul! Și-a lăsat bona însărcinată, în timp ce aceasta avea grijă de copilul lui și al soției sale. Protagonistul e un actor cunoscut, urmărit de milioane de români la TV!
Unica.ro
Randi, prima reacție după răspunsul IML: Am refuzat să fac testul
EVZ.ro
Simona de la Insula Iubriii, mesaj tranșant pentru ispita Anamaria. Consideră ca ar fi fost interesată de Claudiu și după terminarea competiției: “Nu sunt pansamentul nimănui”
Spynews
Reguli ITP 2024. Mașinile care nu mai trec inspecția tehnică periodică
Capital.ro
Imagini fabuloase din casa Andreei Raicu! Vedeta locuiește doar cu Honey și a investit o avere în vila de lux. Terasa, mare cât un teren de baschet, e amenajată ca în Bali
Avantaje
ESTE VESTEA ZILEI! Românii primesc pensie ȘI MAI MARE
Mediaflux
Simona de la Insula Iubriii, mesaj tranșant pentru ispita Anamaria. Consideră ca ar fi fost interesată de Claudiu și după terminarea competiției: “Nu sunt pansamentul nimănui”
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Mesaje de Sf. Cuvioasa Parascheva. Cele mai frumoase urări pentru sărbătoriți și nu numai pe 14 octombrie 2024
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro