Când face George Simion nunta. Pe cine a putut invita la eveniment: „Să veniți în cămașă populară”

Când face George Simion nunta. Pe cine a putut invita la eveniment: „Să veniți în cămașă populară”
Pe cine a invitat George Simion la nunta sa?

George Simion urmează să treacă prin mari emoții. Liderul formațiunii AUR și-a cerut iubita de soție și urmează ca în curând să ajungă la altar. Bărbatul s-a decis să aibă o amintire aparte din ziua cea mare, așa că a făcut deja un plan incredibil pentru eveniment. Pe cine a invitat la nuntă? Cei care își vor face apariția vor trebui să se conformeze codului vestimentar și să poarte haine tradiționale din veșmântul românesc. Iată mai multe detalii!

George Simion, detalii despre nunta sa: pe cine a invitat?

George Simion se pune la casa sa! Liderul formațiunii AUR urmează să o conducă la altar pe aleasa inimii lui. Evenimentul va fi unul cu fast, iar în cadrul lui își poate face apariția oricine. Mai exact, politicianul a invitat toată țara să îi fie alături în ziua cea mare.

Bărbatul a anunțat de curând că se însoară peste două luni, invitându-i pe „toți românii” la nunta sa. Acesta este cunoscut ca fiind un personaj extremist din politica zilelor noastre, iar acum surprinde din nou cu un gest care amintește de liderul Mișcării Legionare.

Mai exact, Zelea Codreanu își organiza nunta într-o pădure lângă Focșani în urmă cu aproape 100 de ani. În acea zi au fost prezente între 80.000 și 100.000 de persoane, au arătat mărturiile de atunci.

„Aștept toți românii să se bucure alături de mine. Cea mai mare bucurie pentru mine e dacă veți fi prezenți. Să veniți în cămașă populară!”, a scris Simion.

Acesta anunța într-un alt mesaj că nunta va avea loc pe 27 august în satul Oveselu din Vâlcea: „Știu că e departe pentru unii dintre voi dar ne organizăm cu autocare din fiecare județ. Nu am glumit: vă aștept pe toți. (…) Pentru mine important e să veniți, nu daruri sau altceva. Obligatoriu e să veniți în cămașă tradițională”, a mai scris liderul AUR pe rețelele de socializare.

De unde s-a inspirat?

Corneliu Zelea Codreanu se bucura de același eveniment în anul 1925, moment în care o lua de soție pe Elena Ilinoiu. Locul nu era ales întâmplător, deși niciun mire nu avea legături cu zona respectivă.

Aici a avut loc începutul procesului său în cazul celebru al asasinării prefectului de Iaşi, Constantin Manciu, la finalul căruia a fost achitat.

„Nunta lui Codreanu s‑a desfăşurat la Crâng. Asistenţa era formată din câteva zeci de mii de persoane (între 80.000 şi 100.000).

Corneliu Codreanu împreună cu tânăra sa soţie Elena şi‑au făcut apariţia într‑un car tras de boi, bine decorat. Nunta era organizată în aer liber, era vară şi vreme foarte frumoasă”, potrivit unei mărturii, consemnate de revista Historia.