Câte persoane au voie să petreacă într-o casă de Revelion. Răsturnare de situație, anunțul surpriză al Guvernului

Câte persoane au voie să petreacă într-o casă de Revelion. Răsturnare de situație, anunțul surpriză al Guvernului
Câte persoane au voie să petreacă într-o casă de revelion

Potrivit vicepremierului Raluca Turcan, ne luăm adio de la petrecerile de revelion anul acesta. Ea îi îndeamnă pe români să anunțe organele legii dacă sesizează că se organizează petreceri acasă, iar invitații sunt prea mulți.

Câte persoane au voie să petreacă de Revelion

Raluca Turcan spune că dacă românii organizează petreceri cu 20 de oameni, sunt deja la limita regulii, iar dacă se depășește acest număr, se aplică amenzi, dacă organele legii sunt sesizate.

”Dacă fac acasă cu 20 de oameni, este la limita regulii impuse de noi. Dacă fac deja cu 30 de oameni, atunci, dacă organele de control sunt sesizate, aplică amenzi”, spune Raluca Trucan, potrivit Antena3.ro.

Vicepremierul susține că și alți cetățeni din Europa își toarnă vecinii dacă îi văd că încalcă legea.

”Este o practică. Şi nu doar în România. Nu inventăm noi apa caldă și nu sunt românii mai delaţionişti decât alți cetățeni din lumea aceasta. Şi în Germania și în Elveția unde sunt sesizate încălcări ale regulilor stabilite intervin organele de aplicare și de respectare a legii. E ceva absolut firesc”, a spus Raluca Turcan.

Mesajul lui Ludovic Orban pentru iubitorii de petreceri

De asemenea, premierul Orban le-a transmis un mesaj celor care iubesc petrecerile. El le spune celor care merg la distracții în această perioadă că pot amâna ”dorința de a se distra” și a precizat că, de revelion, oamenii se vor putea caza în hoteluri, dar petrecerile private vot fi interzise.

”Putem să mai amânăm un pic dorința de a ne distra sau ne putem distra într-un mod în care să nu se pună în pericol sănătatea. Faptul că se organizează astfel de petreceri riscă să pună în pericol sănătatea. În general, foarte mulți tineri se duc la astfel de petreceri.

Tinerii poate nici nu simt, foarte mulți sunt asimptomatici, dar ei duc boala acasă. Atunci când un tânăr se îmbolnăvește, riscă să-și îmbolnăvească rudele, bunicii care sunt mai expuși. Rugămintea mea către cei care participă la astfel de petreceri este să amâne”, a declarat recent premierul Ludovic Orban.

De revelion nu se vor putea organiza petreceri private
De revelion nu se vor putea organiza petreceri private

Nu se vor putea organiza petreceri de revelion

În privința petrecerilor de revelion, acestea nu se vor putea organiza, însă oamenii se vor putea caza la hoteluri.

„Petrecerea de Revelion este considerată o petrecere privată, cum sunt nunțile, botezurile. Pot să se ducă la hotel, dar nu se vor putea organiza petreceri private”, a mai explicat premierul Ludovic Orban.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI