Scandal la nivel înalt. Alexandru Rafila contrazice tot ce a spus Ludovic Orban

Scandal la nivel înalt. Alexandru Rafila contrazice tot ce a spus Ludovic Orban
Ce spune Alexandru Rafila despre declaraţiile făcute de Ludovic Orban în legătură cu adolescenţii

Aşa cum era de aşteptat, declaraţiile făcute de Ludovic Orban duminică seară conform cărora “adolescenţii sunt răspândaci de virus” nu au rămas fără răspuns. Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, îl contrazice pe premierul României.

Alexandru Rafila, despre răspândirea coronavirusului printre copii şi adolescenţi

După declaraţiile făcute de Ludovic Orban legate de motivul închiderii şcolilor în România, medicul Alexandru Rafila a ţinut să facă nişte precizări importante. Mai exact, reprezentantul ţării la OMS a explicat că nu adolescenţii sau copiii sunt vinovaţi de răspândirea COVID-19.

“Nu copiii sunt un vector al transmiterii. Copiii nu sunt răspândaci. Toate studiile arată acest lucru. Copiii din școala primară nu sunt răspândaci. Lucrul ăsta este foarte bine stabilit de studii, și cu toate astea școlile s-au închis. Școala trebuie să funcționeze în condiții de siguranță în ceea ce privește transmiterea acestei boli.

Comerțul cu produse alimentare trebuie la fel. Soluția este să organizăm comerțul, să organizăm școala, în așa fel încât să reducem la minim posibilitatea transmiterii. Închiderea școlilor, a piețelor, nu rezolvă problema, pentru că, pe de o parte, creează o presiune pe alte zone, închidem piețele, se supraaglomerează hipermarketurile.

Cred că cea mai bună soluție ar fi să putem să avem măcar filozofia unei organizări care să minimalizeze transmiterea. Una dintre soluții ar fi reluarea școlilor la copiii de până-n clasa a patra”, a declarat Rafila la Antena3.

Ce spune Alexandru Rafila despre declaraţiile făcute de Ludovic Orban în legătură cu adolescenţii
Ce spune Alexandru Rafila despre declaraţiile făcute de Ludovic Orban în legătură cu adolescenţii

Declaraţii incredibile făcute de Ludovic Orban

După plângerile făcute de părinţii care nu pot sta acasă pentru a-i supraveghea pe copiii care ar trebuie să fie la scoală, Ludovic Orban a declarat, duminică seară, că adolescenţii sunt “răspândaci” de virus, ei neinfectându-se la şcoală, ci în locurile în care nu sunt supravegheaţi de părinţi, bunici sau profesori.

“La şcoală nu se infectează, dar se infectează în alte locuri. Când nu sunt sub supravegherea părinţilor, bunicilor sau a profesorilor. Şi, slavă Domnului, sunt destule ocazii în care tinerii sunt liberi, se întâlnesc… Adolescenţii, nu numai la noi, în foarte multe ţări din Europa- astea sunt analize făcute- adolescenţii sunt… cum să zic… sunt ”răspândaci” de virus, pentru că ei nu dezvoltă forme grave, marea majoritate sunt asimptomatici, nu prezintă simptome vizibile, cu toate astea ei transmit virusul. Şi nenorocirea este că primii către care transmit virusul sunt părinţii, bunicii, care pot fi afectaţi într-o măsură foarte mare.

Aceste restricţii nu le-am introdus numai noi. Noi chiar am aşteptat o perioadă să vedem în alte ţări dacă dau efecte. Şi se pare că dau efecte, pentru că, pe timpul nopţii, foarte mulţi tineri, adolescenţi şi nu numai, petrec”, a spus Orban la B1 TV.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI