Breaking: Incendiul din Breaza s-a extins prea mult. Nivel maxim de alertă la ISU Buzău

Breaking: Incendiul din Breaza s-a extins prea mult. Nivel maxim de alertă la ISU Buzău
Incendiul din Breaza s-a extins extrem de mult

Un incendiu de proporţii a izbucnit azi pe raza comunei Breaza din judeţul Buzău, iar fumul s-a putit fi văzut din municipul Buzău, situat la aproximativ 30 de kilometri distanţă. Ultimele informații arată că ncendiul din localitatea Breaza s-a extins extrem de mult pe dealurile din împrejurimi și a cuprins circa 500 de hectare de vegetaţie uscată și circa 50 de hectare de pădure de pin.

Incendiul din Breaza s-a extins prea mult

Deoarece incendiul din localitatea Breaza s-a extins, pentru a stinge focul au fost mobilizaţi toţi angajaţii ISU Buzău, însă a fost solicitat si sprijinul pompierilor din Vrancea si Prahova.

„Peisajul seamănă incredibil de mult cu Grecia, tot ce vezi în jur e ars”, a transmis prefectul de Buzău, care a anunţat că mâine va convoca CJSU şi va propune să se instituie zone speciale de siguranţă publică. La ISU Buzău e nivel maxim de alertă, astfel că toţi angajaţii au fost chemaţi la serviciu, ca să intervenă la acest incendiu.

„După părerea mea, peisajul seamănă incredibil de mult cu Grecia. Tot ce vezi în jur e ars. Cred că e cel mai grav eveniment din această primăvară. Cred ca sunt 500 de ha de vegetatie uscată arsă şi cel putin 50 de ha de pădure de pin afectată. Am reuşit izolarea, dar mai avem un focar spre Buzău.

Mâine voi convoca CJSU şi voi propune să se instituie zone speciale de siguranţă publică. Situaţia devine extrem de gravă, trebuie să părăsim maniera preventivă. Dacă nici asta nu e infracţionalitate…Vedeţi câte resurse, cât pericol”, a prefectul judeţului Buzău, Daniel Ticlea.

De asemena, comandantul ISU Buzău, colonel Nicolae Tudoroiu, a anunţat că a fost solicitat și sprijin aerian pentru stingerea incendiului de pe dealurile din Breaza. Potrivit sefului ISU Buzău, în cel mai optimist caz, sprijinul aerian solicitat prin IGSU va sosi duminică dimineaţă.

 

Urmăriți Playtech.ro și pe